Social Media Icons

maanantai 14. toukokuuta 2018

Innokkaan mutta laiskan juhlajärjestäjän vinkit helpompiin juhliin & 5-vuotisjuhlat Heikun Keikun-leikkihuoneella

Ei kommentteja Share It:

Lastenkutsut & Keijun kekkerit-Kaktu paikalla saatu bloginäkyvyyttä vastaan

Kesä on varmaan monelle se kiireisin ja parhain juhlakausi, ja meilläkin on kesälle kaavailtuna neljät juhlat. Itse olen innokas juhlien järjestäjä. Tykkään kutsua ystävät ja sukulaiset koolle ja pitää juhlat aina kun siihen on hyvä syy (ja silloinkin kun ei ole). Lastenkutsuihin minulla on kuitenkin eräänlainen viha-rakkaussuhde: nautin kyllä siitä, kun lapsilla on hauskaa ja kun voin järjestää heille asioita, mutta melutaso, syntyvä sotku ja vaadittavien järjestelyjen määrä on omaa luokkaansa. Viime vuonna juhlimme kaikki lastenkutsumme (pinkkien keijukekkereiden tunnelmia löytyy täältä ja astetta menevämmät merirosvokemut täältä) Heikun Keikun Leikkihuoneella Herttoniemenrannassa. Joulukiireet ja alkuvuoden sairasteluputki on saanut joulukuisten tonttubileiden kuvasaldon ja kokemukset hautautumaan luonnoksiin, pahoittelut siitä. Ja vaikka tonttubileet eivät näin kesän kynnyksellä tunnu ajankohtaisilta, niin Leikkihuoneeltahan löytyy valittavia lastenkutsuteemoja joka lähtöön, aina huurteisesta Frozenista Peppi Pitkätossuun ja autofaneihin. Leikkihuone on juhlakauden alkamisen kynnyksellä nostamisen arvoinen, koska sen konsepti kaikessa helppoudessaan ja vaivattomuudessaan sopii niille, jotka haluavat järjestää ihanat lastenjuhlat, mutta tehdä sen vaivattomasti. 

Heikun Keikun Leikkihuone on siis Herttoniemenrannassa sijaitseva lastenjuhlia varten sisustettu ja suunniteltu juhlahuoneisto. Leikkihuoneelta löytyy mikro, jääkaappi, kahvinkeitin, tarjoiluastioita, lastenhoitohuone, suuri ja mukava sohva sekä tietysti maailman suloisin leikkinurkka. Tila on esteetön ja oman kokemukseni mukaan maksuttomia pysäköintipaikkoja kadun varressa on varsin runsaasti. Lastenkutsujen hintahaarukka leikkihuoneella on 105-150 euroa, kestosta ja viikonpäivästä riippuen. Erilaiset teemakoristeet voi ostaa juhliinsa 20 euron lisähintaan. 

Korkeassa ja suhteellisen suuressa, avarassa tilassa lasten riehakkaimpienkin leikkien äänet eivät häiritse ja aikuisten on helppo kuulumisten vaihdon ja kahvin juonnin lomasta katsoa lasten perään (toisin kuin esimerkiksi meillä kotona, jossa lastenhuoneet sijaitsevat eri puolella asuntoa kuin olohuone tai keittiö). 
5-vuotiaan tonttukemuilla oli meille jo tutuksi tullut lastenkutsujen esiintyvä taitelija ja leikittäjä, Keijun kekkerit-konseptin Kaktu Kuparinen. Kaktu on mitä sydämellisin ja ihanin tyyppi, joka heittäytyy lasten maailmaan ja touhuihin täysillä, mutta pitää silti ohjat käsissään: sanotaan vaikka näin, että 20 alle kouluikäisen, sokerihumalaisen juhlijan saaminen samaan leikkiin vaatii aikuiselta aika paljon, ja Kaktu handlaa tilanteen täysin. Olen itse ihaillut Kaktussa erityisesti sitä, että hän on onnistunut suunnittelemaan ohjelmansa ja leikkinsä niin, että mukaan mahtuvat monen ikäiset juhlijat, viime kemujen lasten ikähaarukka kun oli 1-12 vuotta. Roolihahmonsa huolella rakentanut Kaktu on kummallakin kerralla, sekä merirosvona että tonttuna, onnistunut tuomaan mukanaan ripauksen satumaista taikaa osaksi juhlia - niin, ja glitteriä! Tonttukemuilla oli näet aarteenetsinnän ja yhteisleikkien lisäksi, glittertatuoinnit, jotka puhuttivat vielä vappunakin. Psst! Kannattaa ottaa Kaktun Facebook-sivu seurantaan, sillä Kaktu keikkailee varsin usein myös kaikille avoimissa yleisötapahtumissa ja tiedottaa näistä tapaamismahdollisuuksista Facebook-sivuillaan.

Kokoan ystäviä erilaisten rientojen merkeissä yhteen noin kymmenen kertaa vuodessa, ja mun ainoa vinkkini on: ulkoista kaikki mitä vain voit. Mene sieltä, mistä aita on matalin. Itse en näe mitään mieltä juhlissa, joissa juhlajärjestäjä tiskaa vieraiden aikana tai näännyttää itsensä juhlia järjestäessään. Jos et ole jauhopeukalo, osta tarjottavat valmiina - tai pyydä vieraita tuomaan tullessaan jotain! Olen ollut monissa ihan mahtavan ihanissa juhlissa, joiden tarjoilut on rakennettu nyyttärimeiningillä, ja joiden juhlapöydät ovat pursunneet erilaisia herkkuja. Falafelit sopivat hyvin mansikkakakun ja vihannestikkujen viereen ja tuovat kivaa kerroksellisuutta juhlapöytään. Ja jos teemajuhlat ja näpertäminen ei kiinnosta, osta teemajuhlapaketti. Jos kotona on vain vähän tilaa tai kevätsiivous jäi kesken (ja sen saa muuten kotona aloittaa heti juhlien jälkeen uudestaan), järjestä juhlat kodin ulkopuolella. Ja jos sisälläsi ei asu pientä sokerihumalaisten lasten leikittäjää, laita viestiä eri puolilla Suomea keikkailevalle Kaktulle.

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@annasaskian)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti