Social Media Icons

maanantai 2. huhtikuuta 2018

Perhe, parisuhde ja ruuhkavuodet - story of my life

Ei kommentteja Share It:

Kuva: SF Studios 


En tiedä, alkaako teitä kyllästyttää loputtomalta tuntuva puheeni ruuhkavuosista, mutten tiedä, millä muulla tavoin tätäkään aikaa välillä kuvailisi. Itse käsitän ruuhkavuodet eräänlaisena ajankäyttöön liittyvänä tilana tai kautena: kalenteri täyttyy eikä homma missään kohtaa lopu. Onnekseni on niin, että suurin osa, siis ainakin 90% niistä hommista, on varsin mieleisiä. Antakaapas, kun selitän.

Opinnot. Ensimmäisen yliopistovuoteni aikana on tullut vastaan yksi kurssi, jonka kohdalla toistuvasti mietin, että miksi edes vaivaudun (ja  se on päällä juuri nyt), mutta noin muuten olen vain haltioituneena lukenut kirjastossa ja käynyt luennoilla. Haltioituneena siitä, että täällä opiskellaan vain sellaisia asioita, jotka ovat ihan äärimmäisen mielenkiintoisia! Opintojen mielekkyys siis kompensoi tiukkaa tahtia, deadlineja ja korvattavia (rangaistus)tehtäviä, joita on kertynyt, koska lapset ovat enemmän tai vähemmän sairastaneet koko alkuvuoden.

Harrastukset. Isommilla (5v ja kohta 7v) on omat harrastuksensa, joita he odottavat kuin kuuta nousevaa ja joissa opittuja taitoja harjoitellaan ja esitellään kotonakin. Tällä hetkellä lasten harrastuksia on (yhteensä) neljänä eri viikonpäivänä, ja koska he ovat vielä kovin pieniä, on meidän vanhempien rooli niiden mahdollistajana suuri. Käytännössä yleensä teemme ruokaostokset tai opiskelemme heitä odotellessa tai sitten pidämme kahvitaukoa lasten harrastuskavereiden vanhempien kanssa, joten aika kuluu ihan mukavasti ja kevyesti.
Itse harrastan liikuntaa tällä hetkellä 2-4 kertaa viikossa, yleensä ennen luentoa, kirjastopäivän päätteeksi tai jo lasten mentyä nukkumaan, koska arki-illat lasten kanssa ovat lyhyitä, ja haluan viettää sen ajan heidän kanssaan. Miehellä on omat harrastuksensa ja treeninsä, mutta onneksi tähän aikaan vuodesta niitä voi harrastaa iltaisin ja myös treenata kotona. Mielekäs tekeminen myös muista erillään ja omat jutut tuovat meille iloa ja jaksamista arkeen.

Parisuhde. Aika monta vuotta meni enemmän tai vähemmän pikkupikkulapsiajassa rämpiessä ja pari vuotta arki oli enemmän tai vähemmän läpsystä vaihtamista. Mies oli poissa päivisin, minä iltaisin ja me vuoronperään varsin usein myös viikonloppuisin. Aikataulut ja elämä suunniteltiin lapset edellä, ja vaikka kummallakin oli tiedossa, ettei tämäkään loputtomiin kestä, niin kyllä keskinäinen aika ja parisuhde oli se, joka sai väistyä kaiken muun tieltä.
Onneksi nykyään on toisin. Meillä ei edelleenkään ole mitään parisuhdeaikaperinnettä tai yhteisiä harrastuksia, mutta olemme iltaisin aika usein samaan aikaan kotona, haha! Mun mielestä parasta on, että saadaan joskus käydä ihan kahdestaan kaupassa tekemässä viikon ruokaostokset, istua iltaisin sohvalla vierekkäin tekemässä omia juttujamme ja lähetellä What's Appissa tenttitsemppejä.

Uskallan sanoa, että elämme juuri nyt elämämme parasta aikaa.  Vaikka välillä (aika usein) ottaakin päähän se, että pyykkikori ei koskaan tyhjene, joku herättää edelleen keskellä yötä (jos eivät lapset niin koira), aamulähdöt päiväkotiin ovat aika usein ihan kamalia ja että jonkin asian hoitaminen jää aina huomiseen, niin noin kokonaisuutena elämä juuri nyt on aika ihanaa. Ruuhkaista, mutta ihanaa.

PS. Kuva on otettu viime viikolla ensi-iltaan tulleen Ready Player One-elokuvan kutsarissa, jossa pukukoodina oli 1980-luku. Emme siis ole käyneet muuttumisleikissä, pelko pois :D

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti