Social Media Icons

maanantai 15. tammikuuta 2018

Pehmeät, kotimaiset lastenvaatesuosikit + 25% alennuskoodi

1 kommentti Share It:Vaatteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan. Koodilla lapsellista2018 saa 25% alennuksen normaalihintaisista tuotteista Mellin verkkokaupassa. Koodi on voimassa 21.1. saakka. 

Aloitin pari vuotta sitten konmaritus-projektin, joka muutti tapaani ajatella asioita ja tapaa, jolla suhtaudun tavaraan. Hankin uusia asioita harkiten tai pitkän pähkäilyn tuloksena. Panostan arkivaatteisiin ja ulkovaatteisiin, laadukkaisiin ja kauniisiin astioihin sekä hyvään ruokaan - siis asioihin, jotka ovat osa jokapäiväistä elämäämme. Ekologisuus, eettisyys, valmistuspaikka ja laatu ovat tärkeitä ostopäätöstäni ohjaavia tekijöitä. Ostan mieluummin vähemmän mutta parempaa, koska kolmen pienellä ikäerolla syntyneen lapsen kanssa se on myös taloudellisesti kannattavampaa: aikaa ja käyttöä kestävät lastenvaatteet ja -tarvikkeet niin sanotusti maksavat itsensä takaisin. Panostan yksinkertaisiin perusvaatteisiin (joissa on kuitenkin jokin juttu): laadukkaisiin collegehousuihin, välikerrastoihin, asusteisiin ja ulkovaatteisiin, joita yleensä käytän kaikilla kolmella lapsellani ja kierrätän sitten vielä kummilapsellemme eteenpäin. 

Ei tarvinne sanoa, että olen ihan valtavan fiiliksissä siitä, että yksiväriset, luomupuuvillaiset lastenvaatteet ovat olleet jo pitkään erittäin ajankohtaisia. Sain suomalaiselta Melli Eco Designilta ihanan vaatepaketin, josta löytyi niin Avainlippu-merkittyjä luomupuuvillaherkkuja, villaa ja tenceliä.  6-vuotias esikoinen on selättänyt prinsessakautensa jo aikaa sitten, ja kaikki hörselö, vaaleanpunainen ja glitterinen on ihan blää, joten musta frillahelmainen mekko ja paksu viikunanvärinen collegemekko maailman suloisimmilla olkapäiden yksityiskohdilla ovat olleet kovassa käytössä. Herkullisen karkkiväriset Mellimaa-legginssit ovat myös paljon pidetyt (löytyy petroolinsävyisenä täältä). 
Meidän noin 130 senttiä pitkällä esikoisellamme on kaikista koko 134/140cm. Collegemekon mitoitus tuntuu hieman röyhelömekkoa naftimmalta, ja se on siis juuri sopivan kokoinen. Frillamekossa ja legginseissä on aavistus kasvunvaraa, mutta vain aavistus. En siis kuvailisi Mellin lasten mekkojen mitoitusta erityisen reiluksi. Tuplakoon "pienempi koko" vastaa siis hyvin lapsen pituutta sentteinä. Paitojen ja collegehousujen mitoitus on "normaalimpaa" - otin ne koot, joita tavallisestikin pojille muilta merkeiltä ostan. Parasta näissä(kin) on Mellin luomupuuvillatuotteille ominainen pehmeys! Ihastuin Inkkaripandakuosiin ja niin ihastuivat lapsetkin (vaikka he itse puhuvatkin sulkapääsupikoirista). Inkkaripandakuosista meillä löytyy ylellisen pehmeät luomupuuvillapaidat.  Polvipaikkahousut lukeutuvat omiin henkilökohtaisiin suosikkituotteisiini: polvipaikkayksityiskohdat tekevät niistä kiinnostavamman ja siistimmän näköiset, mutta ne ovat kuitenkin pehmeät ja rennot, kuten collegehousujen kuuluukin olla. Erityisesti herkkäihoinen ja atooppinen kolmevuotiaamme on tarkka siitä, miltä vaatteet tuntuvat, eikä ole suostunut aikoihin pukemaan päälleen farkkuja, kauluspaitaa tai mitään siistimpää, ei lukuisista yrityksistä huolimatta. Polvipaikkacolleget ovat pelastaneet kasvoni siis jouluna, kaverisynttäreillä ja toivottavasti myös seuraavassa päiväkotikuvauksessa. Huh!


Mellin syystalven uutuuksista pääsimme testaamaan myös merinovillaisia, mulesing-vapaita välikerrastohaalareita. Leudon talven vuoksi välikerrosta ei ole tarvittu, ja pakkasinkin vasta tänään ensimmäistä kertaa päiväkotiin mukaan villahaalarit ulkovaatteiden alle puettaviksi. Omia käyttökokemuksia meillä ei näistä vielä liiemmin ole, mutta Oi mutsi mutsi-blogin Elsa kuitenkin kiitteli hiljan Mellin villavaatteiden hyvää hinta-laatusuhdetta. Mitoitus on villahaalareissa reiluhko: tavallisesti kokoa 122 cm käyttävälle viisivuotiaalle 110/116cm-kokoinen harmaa villahaalari on collegevaatteidenkin kanssa passeli. Kuopuksen jadenvihreä villahaalari on kokoa 98/104cm. Mellin villahaalarit ovat ohuehkot, joten voisin kuvitella, että kevättalven arvaamattomien säiden aikaan tulemme turvautumaan villaiseen välihaalariin ja välikausihaalariin sen sijaan että pitäisimme sekä talvi- että välikausikamppeitamme pienessä eteisessämme toukokuun loppuun saakka. 

Ja sitten se lukijatarjous! Koodilla lapsellista2018 saa 25% alennuksen normaalihintaisista tuotteista Mellin verkkokaupassa. Koodi on voimassa 21.1. saakka. 

1 kommentti:

  1. Mellin vaatteet on kyllä niin ihania. Siistit, mutta rennot housut on meilläkin esikoisen lempparit ja itse voisin hengailla aina Mellin hupparissa. Nyt kun pääsee käsiksi vielä noihin 50-56cm vaatteisiin niin voi ei! Ostin tuon merinovillahaalarin koossa 50/56cm ja tekisi mieli pitää se esillä ihan vaan hypisteltävänä ennen vauvan syntymää. :)
    http://viivyvierellain.blogspot.fi/

    VastaaPoista