Social Media Icons

keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Sata suomalaista tuotetta päiväkoteihin ja Plastex All Time Favorites-arvonta

51 kommenttia Share It:


Postaus toteutettu yhteistyössä Plastexin kanssa, tuotekorvaus ohjataan läheiseen päivähoitoyksikköön. Postaus sisältää arvonnan. 

Ihan ensinnäkin: Mahtavaa itsenäisyyspäivää! Toivottavasti se on sujunut hyvin. Olen miettinyt viime aikoina paljon suomalaisuutta ja suomalaista yhteiskuntaa, suomalaisia ja ensimmäistä sataa vuotta itsenäisenä valtiona, en vähiten siksi että aloitin yhteiskuntatieteiden opinnot tänä syksynä. Minulle suomalaisuus ei tarkoita vihreitä kuulia, Vesa-Matti Loiria, joulukirkkoa, saunaa, sisua, Nokiaa tai talvisotaa. Minulle suomalaisuus merkitsee yhteisvastuuta, turvallisuutta ja luottamusta. Minulla on naapuri, jolta voin lainata sokeria ja joka voi hakea minunkin lapseni tanssitunnilta. Kun käyn kaupassa, voin melko luottavaisin mielin uskoa siihen, että ostamani tuotteet sisältävät sitä, mitä niiden luvataankin sisältävän - ainakin mikäli ne on tuotettu EU:n alueella. Ulkona liikkuessani minulla on turvallinen olo. Luotan virkamiehiin, luotan opettajiin, luotan terveydenhuoltoon, luotan varhaiskasvatukseen. Ehkä hienointa minusta on tietynlainen pyrkimys tasa-arvoon. Siihen, että ihmiset lähtökohdistaan huolimatta olisivat oikeutettuja vaikuttamaan asioihin ja elämäänsä. Tasa-arvo ei ole todellakaan valmis, mutta siihen pyritään. 

Minulle on bloggaajana ja jonkinlaisena vaikuttajana ollut tärkeää, että teen vain juttuja, joiden takana voin seisoa ja että teen yhteistyötä vain sellaisten yritysten kanssa, joiden arvot vastaavat omiani. Yksi näistä on kotimainen, pisimpään Suomessa toiminut muovitehdas Plastex, joka valmistaa Lohjalla meille kaikille tuttuja arkipäiväisiä käyttöesineitä elintarvikemuovista. Moni ehkä muistaakin, että vierailin aiemmin syksyllä Plastexin tehtaalla Suomalaisen työn liiton Tervetuloa meille-teemaviikolla, ja että varmaan eniten käyttämäni fraasi oli: "Siis onko tämäkin teidän valmistama tuote?" Löysin tuttuja kauhoja, marjaämpäreitä, hiekkalapioita, äyskäreitä, liukureita, pulkkia, kylmäpatruunoita, saippuakuppeja, valaisimia, suihkepulloja... You name it, they got it. Jotenkin niin hirvittävän suomalaiselta tuntui se, etteivät he ole pitäneet suuren suurta ääntä itsestään vaikka syytä rinta rottingilla kulkemiseen olisi. En edes tiennyt, että kotoani, lapsuudenkodistani, mummolastani ja mökiltä on jo vuosikymmenien ajan löytynyt lähellä tuotettuja tuotteita, vaikka viime vuosina tuotanto-olosuhteet, eettisyys, ekologisuus ja lähituottajien suosiminen ovatkin nousseet keskeisiksi ostopäätöstäni - tai päätöstä olla ostamatta - ohjaaviksi periaatteiksi. Yksi syy tuotteiden tuttuuteen on varmastikin niiden saatavuus: isommista päivittäistavarakaupoista löytyy yleensä jotakin Plastexin muovitehtaalla valmistettua. 

Suomi 100-hengessä ja itsenäisyyspäivän kunniaksi päätimme Plastexin kanssa juhlistaa suomalaista työtä ja tuotantoa. Saan kunnian toimittaa Plastexin puolesta alueemme päivähoitoyksikköön (joka kattaa kolme päiväkotia ja esiopetuspaikkoja) sata suomalaista tuotetta lasten talviulkoiluun: kymmeniä pulkkia ja liukureita. Lastemme päiväkodin työntekijät tekevät uskomattoman hienoa ja arvokasta työtä, mutta valitettavan pienillä resursseilla. 

Tämän tyyppinen tempaus ei ole Plastexille mitenkään ainutkertainen tai uusi, vaan he ovat aiemminkin tukeneet päiväkotien toimintaa ja ulkoilumahdollisuuksia talviulkoleikkivälinelahjoituksilla. 

Sain lisäksi arvottavaksi Lohjalla tuotettuja klassikkotuotteita ja uudempia suosikkeja, joita pitäisi löytyä jokaisesta suomalaisesta kodista. Kuvasta löytyvät tuotteet (ja pari lisäylläriä!) eivät ehkä paria poikkeusta lukuunottamatta esittelyä kaipaa. 

Mun aivan ehdoton supersuokkini on jääpalapullo. Myönnän naureskelleeni sille ensin, mutta oikeasti, tuote on loistava! Inhoan jääpalamuotteja, joissa jääpalat alkavat ennen pitkää maistumaan pakastetulta graavilohelta tai kanttarelleilta ja vielä enemmän inhoan kertakäyttöisiä jääpalapusseja.  Jääpalapullo on kompakti tuote: sen voi sujauttaa piknikkoriin kylmäkalleksi kuljetuksen ajaksi ja kaataa sitten jääpalat vieraiden laseihin. Ei ylimääräistä painoa kotimatkalla, ei epämääräisiä makuja ja mikä parasta: nämä voi pinota pakkasessa. Eikä tuote todellakaan ole kertakäyttöinen!

Toinen supersuosikki on lasten treenikassien vakiotuote: retkipullo. Etenkin nyt, kun joulu pääkaupunkiseudulla on oranssi, on länsimetronoranssi erittäin ajankohtainen väri. Plastexilaisille on tärkeää, ettei tuotteen hinta tai saatavuus ole esteenä turvallisten, kotimaisten tuotteiden ostamiselle. Siksi onkin vähän hassua, että retkipullosta myydään Kiinassa tuotettuja kopioita, samaan 2,90 euron suositushintaan. Tarkistathan, että retkipullosta löytyy ostettaessa Avainlippu-merkki!

Sain siis arvottavaksi kuvassa näkyviä suosikkituotteitani sisältävän, mun Plastex-suosikeista koostuvan tuotepaketin. Osallistu arvontaan kommentoimalla alle 12.12.2017 mennessä. Arpaonnea ja oikein ihanaa itsenäisyyspäivää!

PS. Samanlainen tuotepaketti on arvottavana myös Instagramissani (@annasaskian). Osallistumaan vaan! 

EDIT: Onnea seuraavalle kommentoijalle:

Retkipullo herättää muistoja. Mulla on tainnut olla lapsena sellainen punainen käytössä, hataria muistikuvia löytyy :D Ihania suomalaisiaklassikkotuotteita! Mukana arvonnassa. 3rikatms(ät)gmail.com

Sinulle on postia!

51 kommenttia:

 1. Ooh, retkipullo on tuttu myös omasta lapsuudesta eväsretkiltä! Nostalgista voida ostaa omille lapsille samoja, tuttuja tuotteita.
  Mukana ehdottomasti arvonnassa.
  - Iina

  VastaaPoista
 2. Retkipullo ja hiekkalapiot
  (maarniel @ luukku . com) ilman välejä

  VastaaPoista
 3. Jääpalapullo onkin uus tuttavuus, joka ehottomasti menee testiin :)
  susanna.sarre@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Jääpalapullo kuulostaa kätevältä. Mukana arvonnassa. Karpaloita(a)gmail.com

  VastaaPoista
 5. Retkipullo on tuttu :) Mukana!
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Voi, miten kiva setti! :)
  Maisa
  pienet.suloisuudet@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Jääpalapullo on ollut lapsuudessani (lohjalaisen!) kodin pakastimessa, en vain ole aiemmin tajunnut sen nerokkuutta! :)

  VastaaPoista
 8. Jääpalapullo on kätevä!
  marja-anneli@luukku.com

  VastaaPoista
 9. Mukana ollaan! Tuosta retkipullosta tulee aivan mummola mieleen. :) Jääpalapullosta en ole kuullutkaan!

  avaruuskengu@luukku.com

  VastaaPoista
 10. Oi, kyllä kelpaisi! �� jennika.haapaniemi@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Uusi tuttavuus tuollainen jääpalapullo. Ehdottomasti mukana arvonnassa! hessi_86(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Mukana upeassa arvonnassa! Tuo jääpalapullo oli minulle ihan uusi juttu :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Ihania klassikkoja! <3 Jääpalapulloa en ole tullut aiemmin edes miettineeksi, mutta sehän on siis todella kätevä. Täytyy hankkia oma!
  piivoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Mukana :)
  huittinen.laura1(at)gmail.com

  VastaaPoista
 15. Kelpaisi etittäin hyvin meidän perheelle! ☺ Mukaan arvontaan siis! ☺
  nonnalarissa@hotmail.com

  VastaaPoista
 16. Meille meille meille! Ihania tuotteita! :)

  mikkolapiia@hotmail.com

  VastaaPoista
 17. Retkipullo on tuttu lapsuudesta. Mukana arvonnassa.
  tiia.arhamaa@hotmail.com

  VastaaPoista
 18. Mukana!
  liina-maija (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 19. Mukana arvonnassa! jonnamoilan gmail.com

  VastaaPoista
 20. Jääpalapullo on mullekin uusi tuttavuus, mutta kuulostaa erittäin kokeilemisen arvoiselta.

  veera.tepponen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 21. Myönnettävä etten ole jääpalapullosta koskaan kuullut. Kätevältä kuulostaa :) Muuten onkin moni tuote tuttu.
  pihka1@hotmail.com

  VastaaPoista
 22. Mukana arvonnassa.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 23. Oi miten ihana paketti <3

  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Jääpalapullo kuulostaa kätevältä. Plastexin tuotteet ovat olleet ylihyviä, riemulla mukaan arvontaan :) riiti81(AT)gmail.com

  VastaaPoista
 25. Ihania! <3 Mukana arvonnassa :)
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Loistavaa Plastex!! KAikkien rahat on niin tiukilla jotenka tuohan on ihan huippua!!
  Olen innolla mukana huippisarvonnassa !
  bikkenpilttuu at hotmail.com

  VastaaPoista
 27. Mukana! pija@luukku.com

  VastaaPoista
 28. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 29. Hyvä, että kiinnitetään taas huomiota suomalaisiin tuotteisiin!
  hippu(at)outloook.com

  VastaaPoista
 30. Kaikkien pitäisi suosia suomalaista :)
  talvilapsi@hotmail.com

  VastaaPoista
 31. Retkipullo herättää muistoja. Mulla on tainnut olla lapsena sellainen punainen käytössä, hataria muistikuvia löytyy :D Ihania suomalaisiaklassikkotuotteita! Mukana arvonnassa. 3rikatms(ät)gmail.com

  VastaaPoista
 32. Mukana! Retkipullosta on muistoja lapsuudesta :)
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 33. Jääpalapullo-wau.
  Mukana.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 34. Nuo neppikset olis kyllä 80-luvulla leikkineen mieleen. Pulkka olis just sopiva pikkumiehelle.

  Mukana arvonnassa
  vaniljasade@hotmail.com

  VastaaPoista
 35. Retkipullo on just oikean kokoinen ja ei haittaa vaikka niitä pitää kaikille kolmelle lapselle olla oma mukana.
  Mijori@luukku.com

  VastaaPoista
 36. Mukana! :) jääpalapullon muistan lapsuudesta, mutta eipä ole tullut sen jälkeen käytettyä, vaikkakin taitaa olla huipputuote ;) jenski.jl@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Mukana :) Retkipullo on ihana!
  sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Voihan retkipullo, tässähän ratkaisu allergisen lapsen pillimehun korvaajaksi (ne kun ei käy...)!! Kevyt ja pienikokoinen johon saa sujautetta pillin ja täytettynä sopivalla mehulla. Meille taitaa kotiutua pinkki versio :)

  karoliina.piironmaa@hotmail.com

  VastaaPoista
 39. Mukaan!
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 40. Jääpalapullo menee hankintalistalle! Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 41. Oi joi. Nämäkö kaikki on Plastexin?! Ehdottomasti osallistun arvontaan. (jo_hannan@hotmail.com)

  VastaaPoista
 42. Mukana ehdottomasti :)

  viivi.korpela@hotmail.com

  VastaaPoista
 43. Mukaan arvontaan :)
  soikki85@jippii.fi

  VastaaPoista
 44. Hienoja käytännöllisiä tuotteita Plastexilla. Käyttöä kyllä löytyisi. Mukaan arvontaan. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Mukana arvonnassa! :)
  jenna.hannila@gmail.com

  VastaaPoista