Social Media Icons

torstai 23. marraskuuta 2017

Kolmevuotiaan merirosvojuhlat & merirosvo-ohjaaja

Ei kommentteja Share It:

Heikun Keikun-leikkihuoneen käyttöaika & lasten merirosvo-ohjaaja saatu paikalle bloginäkyvyyttä vastaan

Pidimme jokunen viikko sitten kuopuksen kolmevuotissyntymäpäivien kaverikattauksen merirosvoteemalla Herttoniemenrannassa, Heikun Keikun-leikkihuoneella. Kuopuksen leikkihuoneella vietetyt merirosvokekkerit olivat meille toiset, sillä juhlimme kesällä kuusivuotiasta esikoista maailman vaaleanpunaisimmalla keijuteemalla. Leikkihuoneen, tai lastenjuhlatilan, konsepti on kaikessa helppoudessaan ihana: noin kahdellekymmenelle lapselle sopivan juhlatilan vuokratessaan saa valita leikkihuoneen teemakattauksesta omiin juhliinsa sopivan teeman, ja tila koristellaan valmiiksi. Itse voi saapua vain tarjottavineen paikalle, josta löytyy kahvinkeitin, mikro, jääkaappi, hoitohuone, nimikoidut juomakupit, mukava sohva aikuisille ja mitä ihanin leikkinurkkaus vintage-henkisine kauppoineen ja junaratapöytineen. Helppoa kuin nakki, sanoisi viisivuotiaani!

Vastikään ihana herttoniemenrantalainen pienyrittäjä Helina päätti viedä homman niin sanotusti nextille levelille, ja tuoda leikkihuonekonseptiinsa vielä yhden juhlajärjestäjien urakkaa helpottavan lisäpalvelun: leikkiohjaajan. Kuopuksen juhlien teemaan sopivasti paikalle saapui iloinen, mielikuvituksellinen ja mukaansa tempaavan hauska merirosvo-ohjaaja Kaktu Kuparinen, taiteilijanimeltään Takku Terävähammas, joka toimii leikinohjaajan roolissa myös keijuna ja tonttuna.
Huoneellinen lapsia hiljeni hetkeksi kun merirosvo-ohjaaja, Kaktu, saapui paikalle (samalla tavalla kuin käy joka joulu joulupukin astellessa ovesta sisään - vaikka on koko päivä odotettu, niin yhtäkkiä tekisikin mieli piiloutua pöydän alle), mutta viittä minuuttia myöhemmin ujoimmatkin nauraa rätkättivät ja pyysivät ottamaan kaverikuvia.
Merirosvo-ohjaaja sai vierailta hurjasti kehuja (leikkihuoneen lisäksi siis!) ja kiitoksia: hän osasi koostaa varsin yksinkertaisista välineistä teemaan sopivia leikkejä ja huomioi hyvin juhlijoiden suuren ikäjakauman (3-11v) niin, että kaikille oli jotain. Takku Terävähammas koulutti juhlakansasta merirosvokoululaisia, jotka harjoittelivat niin köydenvetoa, etsivät leikkihuoneeseen piilotettua aarretta, keinuivat huojuvassa laivassa ja tasapainoilivat lankulla.Me aikuiset pidimme tietysti erityisesti siitä, että vapauduimme hetkeksi jokapäiväisestä ohjelmatoimiston roolistamme ja saatoimme vain ottaa hyvän takanoja-asennon ja täyttää kahvikupit. Erityisen ihanalta silti tuntui nähdä, kuinka paljon lapset tykkäsivät yhteisestä toiminnasta ja tekemisestä, ja kuinka se mursi välittömästi jään entuudestaan tuntemattomien juhlijoiden välillä. Lapset ovat puhuneet nyt merirosvo-ohjelmasta viikkoja, ja kun toimitin vieraille ensimmäisiä yhteiskuvia Kaktun kanssa, olivat vieraatkin (taas) kiljahdelleet riemusta.

Jos minun pitäisi kuvailla Heikun keikun-leikkihuoneen konseptia yhdellä sanalla, olisi se vaivattomuus. Tykkään itse järjestää juhlia, mutta henkilökohtaisesti en pidä erityisesti kaikesta siitä valmistelusta, jota juhlien järjestäminen kotona vaatii ja vielä vähemmän tykkään kaapeissa pölyttyviä, kerran käytettyjä teemaan sopivia paperipalloja tai muuta juhlatilpehööriä. On vain mukavaa ja ekologistakin, että samasta näyttävästä teemakattauksesta pääsee nauttimaan kymmenet ja kymmenet juhlijat! Teemakoristeluiden lisäksi juhlatilan helppous ja mukavuus piilee tilan koossa: kaksikymmentä lasta (ja meidän lasten kavereiden tapauksessa vielä 90% heidän vanhemmistaankin) mahtuvat helposti kekkeröimään, kun taas tilanne kotona, kerrostaloasunnossa olisi vallan toinen. 

Heikun keikun-leikkihuoneen konsepti sopii siis helppoutta ja lapsiystävällisyyttä vaaliville vanhemmille: koko tila on rakennettu palvelemaan nimenomaan lastenjuhlien ja lasten tarpeita, mikä näkyy hoitohuoneen, ihanien lelunurkkausten ja lasten kalusteiden lisäksi esimerkiksi siinä, että katutason liikehuoneistoon on helppo saapua lastenrattain (ja nopeasti esim. Herttoniemen metroasemalta). Rattaat myös saa isojen ikkunoiden alle parkkiin. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti