Social Media Icons

maanantai 24. heinäkuuta 2017

Muumimaailma - meidän kesän ykköskohde

Ei kommentteja Share It:


Pääsyliput saatu Muumimaailmalta

Me olemme tavallisesti aika kovia (kotimaan) reissaajia: teemme pieniä päiväretkiä museoihin, leikkipuistoihin, rannoille, lastentapahtumiin ja milloin mihinkin. Tänä kesänä reissut ovat jääneet vähiin, osin kuopuksen käden kuntoutuksen ja toisaalta myös ihan oman loman tarpeeni vuoksi. Joitakin kesäreissuja kuitenkin on, joista emme luovu, ja yksi niistä - suurin ja tärkein - on päiväretki Muumimaailmaan Naantaliin. Vaikka se vaatiikin kokonaisen päivän pitkine matkoineen, on se joka odotetun päivän ja hetken arvoinen!

Muumimaailmaretki oli lapsillemme kolmas laatuaan, ja täytyy sanoa, että nämä reissut ovat parantuneet vuosi vuodelta. Ensimmäisellä kerralla kaksi vuotta sitten kuopuksemme oli noin puolitoistavuotias, ja hänen osakseen jäi lähinnä katsella vaikuttuneena maskotteja ja juosta muiden perässä paikasta toiseen. Viime vuonna Muumimaailmaan jäi tutti, ja tänä vuonna suunnistimme yhdessä kartan kanssa kaikki kirjoista ja televisiosta tutut paikat ja kotikolot läpi. Niin ikään hiljan kuusi vuotta täyttänyt esikoinen oli fiiliksissä reissusta, uskaltautui yhteiskuvaan Muumi-hahmojen kanssa ja tutki tarkasti jokaisen yksityiskohdan korurasiasta vintin katossa lymyävään lohikäärmeeseen. Vielä kolmannellakin kerralla löysimme uusia ja hauskoja juttuja, paikkoja ja nähtävää. Tämä säilyy kesän ykköskohteena.Tällä kertaa kävimme koluamassa kaikki salaisimmat (ja pimeimmät) kolot, vintit ja kellarit. Kaikista kovin juttu oli Mörön koti Yksinäisillä vuorilla - myös liki kolmevuotiaan kuopuksen mielestä, joka piti kättään tiukasti silmillään ja kieltäytyi katsomasta ympärilleen. Tai lähtemästä pois.
Muumimaailma on siis Naantalissa sijaitseva, saareen rakennettu teemapuisto. Legendaarisen Muumitalon lisäksi Muumimaailmasta löytyy eri hahmojen koteja, sekä esimerkiksi satupolku, jota pitkin rattainkin on helppo taittaa matkaa ja jonka varrelta Yksinäiset vuoret löytyvät. Minusta hienointa on, että kaikkeen saa koskea ja kaikkea saa kokeilla, taloissa ja ulkona. Muumimaailmasta löytyykin paljon nähtävää, koettavaa ja kokeiltavaa: keppihevosrata, Edvardin laiva, kinttupolkuja, seikkailurata, kesäteatteri, musiikkiesityksiä ja tietysti pitkin Muumimaailmaa kiertelevät, jutustelevat hahmot.

Muumimaailmaan kulkee (maksullisesta, toimii mm. EasyParkilla) Muumiparkista non-stopina liikennöivä, ilmainen Muumibussi, mutta ruuhkan sattuessa Muumiparkista on varsin kohtuullinen matka kävelläkin saarelle - ja sitä paitsi, nostalgisilla ja tunnelmallisilla pikkukaduilla oli varsin ihanaa taittaa matkaa. Verkosta lippunsa ostava pääsee edullisemmin ja välttää usein myös jonot.

Muumi-faneille Muumimaailmasta löytyy nähtävää ja koettavaa ikään katsomatta. Lapsemmehan ovat oikeasti Muumimaailma-vieraita jo toisessa polvessa - me olemme fanittaneet Muumeja kauan ennen heitä! Suosittelisinko viittä tuntia autossa ja toista mokomaa teemapuistossa kolmen alle kouluikäisen kanssa? Todellakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti