Social Media Icons

keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

(Ulkoistetut) 6-vuotissyntymäpäivät Heikun Keikun-leikkihuoneella + synttäriarvonta

14 kommenttia Share It:
Raikastamon mehut saatu

Minä rakastan juhlia. Rakastan. Hyvää ruokaa, juomaa, kauniita kattauksia, naurua, kohtaamisia, ystäviä, sukulaisia, kopisevia juhlakenkiä, nutturoita, hilepinnejä ja henkseleitä. Leivontaa, pillivalintoja ja servettien mallailua. Vähemmän pidän apinanraivolla raivaamisesta siivoamisesta, kinastelusta kotona, paikasta toiseen juoksemisesta, yövalvomisista ja siitä, että kun ovikello soi, seison vielä ammeessa hoitoaine päässäni.

Laskin joskus, että meillä kutsutaan kaverit tai sukulaiset koolle noin kaksitoista kertaa vuodessa. Lastemme syntymäpäivien lisäksi kutsumme vieraita vaatekutsuille, nimipäiväkahveille ja milloin mitäkin pienesti kekkeröimään. Ystävämme marinoituvat meidän laillamme ruuhkavuosien kiireessä ja tahmaisissa kaurapuuroaamuissa, joten kaverisynttärit ovat olleet molemminpuolista sielunhoitoa - kahvilla ja pullalla höystettynä vain.

Vaikka pidän juhlajärjestelyistä, vieraista ja leipomisestakin (inhoan vain keittiön raivaamista ennen ja jälkeen), niin lastenkutsujen jälkeen korvissa on soinut monta päivää. Seitsemäntoista lasta kahdessa lastenhuoneessa on vain yksinkertaisesti yhtälö, joka ei voi olla äänetön tai sotkuton. Siivoamme kaksi päivää ennen lastenkutsuja ja kolme päivää niiden jälkeen. Siis punaviinipullon ensin korkattuamme.Kun sain yhteistyöehdotuksen Heikun Keikun-leikkihuoneelta, olin ensin hieman epäileväinen. Masokisti minussa rakastaa hunajakennopaperipallojen ripustelua, ilmapallojen puhaltelua astmalääkkeen kanssa ja vessan lattian hinkkaamista pikkutunneilla. Valmis paketti servetteineen, teemakoristeineen ja leikkitiloineen tuntui liiankin hyvältä ollakseen totta. Puskaradion ylistävä palaute ja raskas kevät saivat tarttumaan tilaisuuteen, enkä muuten katunut hetkeäkään.

Heikun Keikun-leikkihuone on valoisa ja suuri lasten juhlatila Helsingin Herttoniemenrannassa. Siitä erikoisen tekee se, että juhlatilan varaaja saa aina valita kuuden lastenjuhlateeman valikoimasta itselleen mieluisimman, ja juhlatila koristellaan päivänsankarin teeman mukaisesti. Valittavana on kahden ja kolmen tunnin vuokra-aikoja, ja lisämaksusta saa niin siivouspalvelun kuin teemaan sopivat kertakäyttöastiat lapsille. Juhlatilasta löytyy runsaasti teemoihin sopivia tarjoiluastioita, kahvinkeitin, kahvimukeja, hoitopöytä ja lasten juhlapöytä, jonka ääreen mahtuu noin 20 lasta.  Niin, ja tietysti se varsinainen leikkitila, josta löytyy kaikkea mahdollista ja mahdotonta vintage-henkisestä kaupasta junaratapöytään, nukkekotiin, jättimäiseen merirosvolaivaan ja peleihin. You name it, they got it.Lisäksi Heikun Keikun-leikkihuoneen Helinalla on ollut tapana koota lapsille valmiiksi pieniä puuhapaketteja tai askartelutarvikkeita valmiiksi, ja esimerkiksi meidän syntymäpäiväjuhlillemme Helina oli koonnut kirjanmerkkipajan.

Meidän kuusivuotias esikoisemme pähkäili pitkään Frozen-teeman ja Pinkin Keijun välillä, mutta pinkki voitti. Kun astuimme sisään, mykistyin hetkeksi. Edes pikkuvanha, sanavalmis kuusivuotiaani ei saanut sanaa suustaan.Mitä tulee lastenkutsuihin, olivat ne kerta kaikkiaan odotukset ylittävät. Kaikki meni jotenkin uskomattoman rauhallisesti, leppoisasti - ja yllättävän hiljaisesti. Suureen, korkeaan tilaan lasten riemunkiljahdukset ja aikuisten puheensorina vain katosivat, ja lasten korkeudelle sopivat tarjoilupöytä ja ruokapöytä mahdollistivat sen, että jokainen lapsista saattoi tulla ja hakea evästä helposti itse. (Lapsi)juhlijoiden ikähaarukka oli puolesta vuodesta kahdeksaan vuoteen, ja jokainen löysi itselleen mieluisaa tekemistä. Iso, avoin tila teki tilannekatsauksien tekemisestä helppoa (aika monilla lastenkutsuilla olen löytänyt kuopukseni kakkukynttiöiden puhaltamisen aikaan kaivelemasta kukkapurkkeja tai kameralaukkuani toisesta huoneesta).
Syntymäpäiväjuhlien (tai oikeammin kaverikattauksen) suhteen menimme muutenkin sieltä, mistä aita on matalin. Ostin kaikki tarjottavat valmiina tai lähes valmiina, enkä leiponut ollenkaan kakkua kaverikattaukselle. Popcornit, omenamehu, karjanpiirakat, irtokarkit, keksit ja pulla tekivät kauppansa. Kemut olivat i-h-a-n-a-t vaikka itse sanonkin. Kiitos kuuluu vieraille, päivänsankarille ja Helinalle Heikun Keikun-leikkihuoneelta, joka rakensi ihanan teeman syntymäpäiväjuhlillemme.
Kokemuksemme Heikun Keikun-leikkihuoneesta pähkinänkuoressa:

+ Teemasyntymäpäivien järjestäminen on helppoa ja edullista
+ Ekologisuus - kerran tai kaksi käytettäviä koristeita ei tarvitse haalia kotiin, vaan niistä saa nauttia juhlija toisensa jälkeen
+ Ajattomat teemat
+ Paikalle pääsee hyvin niin julkisin liikennevälinein kuin autollakin
+ Hoitopöytä
+ Hyvällä maulla toteutettu leikkinurkkaus ja ajattomat lelut
+ Askartelupaketit sopivat rauhallisemmillekin juhlijoille
+ Koti säästyy sotkuilta (ja melulta)
+ Tarjoiluastiat löytyvät paikan päältä - valmiit tarjottavat voi kantaa vaikka lähikaupasta paikalle ja kaataa kulhoon

- Parkkipaikkoja on jokseenkin niukasti, ja varsinaisia asiakaspaikkoja ei ole
- Teemoja voisi olla enemmänkin ja hieman isommillekin juhlijoille sopivina
- Aikuisten istumapaikkoja voisi olla enemmän

Ja sitten seuraa teidän näkökulmastanne paras osuus: ARVONTA! Sain Heikun Keikun-leikkihuoneelta arvottavaksi 3 tunnin juhlapaketin kertakäyttöastioilla! Teeman saa tietystikin valita itse, ja vaihtoehtoja on kuusi: Elsan vaaleansininen unelma, Pinkki Keiju, Pikku Kalastaja, Maatilan eläimet, Pepin juhlat ja Hohoi, Merirosvoja! Mikä olisi sinun suosikkiteemasi? Kerro se kommenttiboksissa 10.7 mennessä, ja olet mukana kolmen tunnin lastenteemajuhlapaketin arvonnassa. Jos mahdollista, jätä oheen sähköpostiosoite, josta sinut tavoittaa. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Psst! Samanlainen arvonta on tulossa myös Instagram-tilini puolelle näillä näppäimillä. Vartokaa siis hetki! Tilihän (@annasaskian) löytyy täältä.

EDIT: Onnea seuraavalle kommentoijalle:


Maatilan eläimet voisi olla sopiva 2 vuotiaan juhliin :) himasaimiblogi@gmail.com


14 kommenttia:

 1. Pikku keiju! <3
  Maisa
  pienet.suloisuudet@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Maatilan eläimet voisi olla sopiva 2 vuotiaan juhliin :) himasaimiblogi@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Elsan vaaleansininen unelma! Mulla on kolmekymppiset vielä juhlimatta ja seuraavaksi täytän 36... saakohan sinne tulla aikuinenkin juhlimaan 😂

  VastaaPoista
 4. Elsa teema sopisi täydellisesti elokuussa 5v synttäreitään juhlivalle tyttärellemme
  tiinarimmi@hotmail.com

  VastaaPoista
 5. Elsa juhlat ��!
  Kuullostaa kyllä kivalta paikalta!

  eva.mikkonen (at) gmail.com

  VastaaPoista
 6. Hei! En osaa valita mutta uskoisin, että Merirosvoteema tai Pepin juhlat olisivat omien lasteni mieleen eniten.

  VastaaPoista
 7. Kolme vuotias poika rakastaa Peppiä ja merirosvoja, joten valinta näiden kahden välillä on vaikea.

  VastaaPoista
 8. Merirosvo Teema voisi olla kiva :) Poika täyttää 6 -vuotta heinäkuussa, mutta yleensä elokuussa pidetään ne. Olisi kiva kutsua koko tuleva tarharyhmä ja koti on tähän liian pieni. me.ylonen@outlook.com

  VastaaPoista
 9. Ehdottomasti Elsa-juhlat tulevalle 3-vuotiaalle! Tämä helpottaisi syksyn kiireitä kun ei sitä kotia pitäisi raivata juhlakuntoon :D

  VastaaPoista
 10. Merirosvo juhlat 3v täyttävälle tai sitten Elsa-teema meidän 6 vuotta täyttävälle Elsalle. Näistä pitäisi sitten valita, jos arpaonni osuu kohdalle.
  TYkkään myös järjestää juhlia, mutta kodin juhlakuntaa laitttaminen ei ole kovin mukavaa.. Samaten tuo ison lapsimäärän hallinta ja meteli epäilyttää.
  tiia.arhamaa@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Elsa-teema tietysti!! :)

  viivi.korpela@hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Oi harmistus, että tämä arvonta meni kohdaltani ohi! Meillä on tulossa kuopuksen yksveesynttärit kohta, ja sinne tulee aika monta lapsivierasta ikähaarukalla 1-8v. Noh, pitää pistää vinkki kuitenkin korvantaakse. Ja ai, että mite ilahdutti lukea, että askartelupaketista oli paljastunut kirjanmerkkien arvontaa. ;)

  VastaaPoista