Social Media Icons

keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Parvekkeen DIY-säilytyspenkki + Bosch-arvonnan voittaja

1 kommentti Share It:Lasitettu parvekkeemme on ollut viime vuosina oikea murheenkryyni, häpeätahra. Paikka, johon varastoitu kaikki ne asiat, jotka on pitänyt saada nopeasti pois käsistään. Käyn säännöllisesti kaappeja läpi, ja minulle esimerkiksi kevätkauden koittaminen tarkoittaa sitä, että tyhjennän jokaikisen hyllyn, laatikon ja tason kaikesta, pesen kaapit sisältä ja ulkoa, ja konmaritan. Ja näin on ollut aina (vaikkei sitä varmaan kodin yleistilasta aina uskoisikaan). Mutta parveke... Niin, minä olen pitkän talven päätteeksi pohtinut, että kas, tuonnehan minä nostinkin sen villatakin tuulettumaan kun sen kellarista lokakuussa hain. Pakkasin sen sitten takaisin kellariin.

Mutta se, mitä tapahtui seuraavaksi, on jotain aivan uskomatonta! Haluat varmaan kertoa ystävillesikin!Tadaa! Säilytyspenkki & lukunurkkaus tapahtui! Etenkin nyt, lämpiminä kevätpäivinä on tuntunut siltä, kuin olisi ollut yksi ylimääräinen huone. Olemme pelanneet lautapelejä, lukeneet auringonpaisteessa, juoneet aamukahvia ja nauttineet kevätauringon syleilevästä lämmöstä. (Ainakin niinä päivinä, kun takatalvi no 76252 ei ole puskenut päälle.)Pyysin miestäni nikkaroimaan jokunen viikko sitten Boschin yhteistyökampanjan yhteydessä parvekkeellemme säilytystilallisen penkin. Olimme etsineet sopivaa yksilöä nelisen vuotta, mutta parvekkeemme ei ole kauhean syvä, joten minkäänlainen sohva tai valmis penkki (ainakaan kohtuullisen hintainen ja kivan näköinen) ei sinne sopinut. Halusin laatikon, koska sinne pystyy varastoimaan multasäkit, kukkaruukut, perhepakkauksen koiranruokaa, kumisaappaita, marjaämpäreitä ja niin edelleen. Mieheni on vuosia kuivakasti hymyillyt ja luvannut miettiä asiaa ensi kesänä, kun olen puhunut säilytystilallisesta laatikosta, mutta Boschin meille testiin lähettämän johdottoman, akkukäyttöisen AKE 30 LI-akkuketjusahan myötä (käyttökokemuksia täällä) hän heltyi ja lupasi hoitaa homman. Puutavaran sahaamiseen meni alle kymmenen minuuttia, ja pieni, puutarhakäyttöön tarkoitettu akkukäyttöinen saha olikin hommassa tosi näppärä. Itse penkin kokoamiseen ja ruuvailuun meni muistaakseni tunnin verran. Niin monesti tuntuu, että jonkin työn aloittaminen tuntuu ärsyttävältä ja turhauttavalta, koska hommaa nopeuttavia työkaluja ei ole. Kun ei ole kehdannut. Kun kyllä tämä nyt ilmankin. Paitsi että ne ruukut ja multasäkit ja kumisaappaat lojuivat pitkin parveketta neljä vuotta.

Penkin päällä oleva lastenpatja on lasten entisestä lukunurkkauksesta, ja peiton päälle kääräisin vanhan päiväpeiton. Lattian muovimatto on yksi niistä elämäntavan vuoksi tehdyistä kompromisseista, ja kompromissihan tunnetusti on ratkaisu, joka sopii kaikille, muttei miellytä ketään. Litran verran mehua ja jätskikekkereiden rippeet jo ehdinkin siivota sen päältä. Tiskiharjalla.
Parvekkeen muutoksen hinnaksi siis tuli mattoineen, puutavaroineen ja parvekekukkineen (ensimmäiset meillä koskaan!) noin 70 euroa.

Ja sitten arvonnan voittajaan. Sain arpoa edelliseen kampanjapostaukseen osallistuneiden kesken vapaavalintaisen Bosch-puutarhatyökalun akkukäyttöisten työkalujen tuoteperheestä (koko valikoima täällä). Onnetar suosi tällä kertaa seuraavaa kommentoijaa:

Vietämme nyt ensimmäisen kesän maalla, muutto siintää edessä ensi kuussa. Mielessäni on romanttiset kuvat puutarhan laitosta, terassin rakennuksesta ja pusikoituneen tontin raivauksesta pelloksi. Pihaa ympäröi laaja nurmikko, jolle aion sijoittaa (tulevalla lottovoitolla hankitun :D ) puutarhakaluston paviljonkeineen. Voin kuvitella, miten hymy hyytyy kun se nurmikenttä repsottaa ja terassia puhkitaan kasaan työpäivien jälkeen joko hirmuisessa helteessä tai vesisateessa - parhaimmillaan kummankin vuorotellessa vartin välein :D

Tästä päästäänkin itse asiaan. Jotta parisuhdeonni säilyy ja vältytään erolta, olisi akkukäyttöinen ruohonleikkuri varmasti aikamoinen pelastus! Tämä: https://www.bosch-garden.com/fi/fi/puutarhatyoekalut/puutarhatyoekalut/rotak-430-li-3165140895460-199945.jsp näyttää näin naiselliseen silmään parhaalta vehkeeltä työnnettäväksi :D

Sormet ja varpaat pystyssä rukoilen onnetarta arvonnassa :D Muussa tapauksessa suokoon veikkauksen Lotto pientä budjettia urakkaan :´D 
Onnea Nennalle! Naputtelen sinulle juuri meiliä. ;) 

1 kommentti:

  1. Ihanan isot kiitokset vielä! Mies lupasi voiton myötä hoitaa nurmenleikkuut seuraavat 5 kesää :D

    VastaaPoista