Social Media Icons

perjantai 21. huhtikuuta 2017

Lapsimessutärppi x 4

3 kommenttia Share It:

Kuudennet Lapsimessut takana, huh! Hyviä messutarjouksia, uusia brändejä ja erityisesti lastenvaatteita metsävälle messukävijälle oli tänäkin vuonna paljon katseltavaa, mutta täytyy ilokseni todeta, että tänä vuonna lapsille oli aktiviteetteja ja tekemistä aiempia vuosia enemmän. Meillä kovimmiksi jutuiksi nousevat vuosi vuodelta messut itsessään, eikä ihme: metrilakuja, mainosilmapalloja ja esitteitä (joita meillä keräillään muistoina - Taikuri Jarin lisäksi lastenhuoneen seinältä löytyy  mm. seksuaaliterveysneuvonnan esite) joka nurkalla, haha! Minä kävin tietysti moikkaamassa tuttuja yrittäjäkavereita, kokosin Duploilla, kävin bObles-radalla ja haistelin lastenvaatetrendien uusia tuulia.

Kokosin teille pari messutärppiä, jotka minun mielestäni kannattaa ainakin tsekata.

1. Koska te olette tykänneet erityisesti kotimaisista brändeistä ja luomupuuvillavaatteista tehdyistä nostoista täällä blogissa, ajattelin vinkata teille kotimaisen Melli Eco Designin kivasta messukisasta. Mellin pisteeltä löytyy kolme erilaista, kaverini Riikan stailaamaa asukokonaisuutta, jotka koostuvat Mellin kauden uutuuksista. Oma suosikkini oli pirteän keltainen frillamekko ja hortensialeggarit. Messupisteellä (6d 21) on mahdollista äänestää omaa suosikkiaan, ja kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan päivittäin 100 euron lahjakortti Mellin verkkokauppaan.
Psst! Viidelletoista ensimmäistä shoppailijaa saa muuten luomupuuvillaisen sulkakassin!

2. Messulavan ohjelma. Ihan huikean kiva kattaus kaikkea lastenmusiikista doulailuun ja huikean Marjut Ollilan & Ipanaisen sormiruokailuluentoihin.3. LEGO Duplo + bObles-leikkipaikka. Melko lailla keskelle messuhallia on tehty hervottoman kokoinen temppurata ja Duplo-"hiekkalaatikkoja. Vaan varoituksen sana: sieltä ei pääse itkuitta pois.

4. Arlan voileipäbaari (Mellin & bOblesien kanssa samalla käytävällä). Uuden juuston promoamisen ohella messuvieraat voivat istahtaa alas, voidella itselleen ruisleivän ja kuorruttaa sen juustolla, kurkulla ja salaatilla. Ihan mahtavaa, että iänikuisten sokeroitujen jogurttien sijaan on maistiaisena ihan oikeaa messuvälipalaa. Helpotti muuten kiukku x3 (vaikka eväitä mukana olikin).

Kuva: Oot niin ihana 

+ Aivan ihanan Ainon Oot niin ihana-vauvakirjan messupiste Vekara-lavan vieressä. Samasta pisteestä löytyy niin ikään työkuvioiden kautta tutuksi tullut Miniones-verkkokauppa, joka myy lasten sisustustarvikkeiden lisäksi supercooleja lastenvaatteita niille, joihin eivät väri-ilottelut tai retro iske. ;)

Oma messukierrokseni jäi varsin lyhyeksi, koska lukupiiri kutsui, mutta ehkä teemme uuden retken huomenna - ihan vain niiden huikeiden leikkipaikkojen, pomppulinnojen ja luentojen vuoksi.

3 kommenttia:

 1. Täytyy sanoa, että me ei olla koskaan käyty lapsimessuilla. Ne tuntuukin jotenkin tosi kaukana olevan meidän maailmasta. Vaatteet ostan pääasiassa kirppikseltä, joka on paljon ekompaa kuin ostaa uutta ekologista ja no, ruuhkavuosien keskellä sitä blokkaa kaiken ylimääräisen pois. Viime viikolla vasta tajusin keskellä jotain keskustelua, että nyt joku sulka ja solmujuttu on viimeistä huutoa kun ihmettelin perhekahvilassa, että mikä juttu tää on lasten pipoissa hehtaarin kokoisia rusetteja (ennen ruuhkavuosia ompelin tytölle moisen pipon ja nyt se onkin hottia). Lapsista on tehty melkoinen kuluttajaryhmä ja se jaksaa hämmästyttää maailmassa, jossa koko ajan puhutaan lapsiperheiden köyhyydestä. Mahtaa olla aikamoinen rotko köyhien ja rikkaiden välillä. Niin itse siis opiskelen kolmen äitinä avoimessa ympäristötiedettä ja maantietoa eli maailman pelastamista, on nämä opinnot laittanut aivot ihan uudelle radalle ja erityisesti lasten tulevaisuuden näkökulmasta. Käyn blogissasi silloin tällöin, olen tykännyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *Käsittelee, ja mitä muita näitä typoja nyt oli. En flunssassa käy ihan täysillä. :D

   Poista
 2. Mekin suositaan kirpputoreja, kierrätystä ja yleisesti ottaenkin pyritään punnitsemaan, millä tavalla voimme omilla valinnoillamme vaikuttaa, ja mitä jätämme taaksemme. Itse olen pettymykseni todennut, että isommille siistikuntoisten ja kivannäköisten lastenvaatteiden löytäminen kirpputoreilta (kokoluokissa 122-134 cm) on melkoisen haasteellista, joten heille tulee ostettua useammin lastenvaatteita uutena. Meillä lapset ovat onneksi syntyneet suhteellisen pienellä ikäerolla, joten enin osa perusvaatteista kiertää meillä lapselta toiselle - ja meiltä poiskin. Lastenvaatteissa arvostan itse käyttöikää (jota lisäävät laadun lisäksi esimerkiksi hyvä suunnittelutyö; esim. hihat joissa on kääntövara), pehmeitä ja myrkyttömiä materiaaleja ja vastuullista tuotantoa. Pidän tosi positiivisena sitä, että lasten tuotteiden genressä näkyy selkeä trendi pienyrittäjyyden, vastuullisuuden ja kotimaisen (tai EU:n sisällä tapahtuvan) tuotannon suosimisessa. Itse ainakin karsastan halpatuotannon maissa valmistettuja tuotteita, joiden tuotantoketjusta on saatavilla vähän tietoa, ja joissa työtä tekevälle väestölle ei käytännössä makseta kohtuullista korvausta.

  Kieltämättä olen monta kertaa pohtinut itsekin, kuinka lapset ja lapsiperheet kuluttajaryhminä ja tämän suuntainen trendi vaikuttaa eriarvoistumiskehitykseen, koska selvää on, ettei kaikilla ole varaa kymmenien eurojen lettilegginsseihin tai rusettipipoihin. Toisaalta ajattelen, että pukeutuminen tai vaatetus on jo pitkään ollut tapa ilmentää omaa persoonaa, ja arvoja, ja pidän positiivisena sitä, että laaduttoman muovirihkaman ja näyttävillä logoilla varustettujen Made in China-kamppeiden sijaan ihmiset ajattelevat aiempaa enemmän ostamiensa tuotteiden alkuperää ja tuotantoprosessia.

  Kiitos, Iiris, hyvästä kommentistasi! Se antoi paljon ajattelemisen aihetta - etenkin kun tässä itse luen pääsykoeainestoa, joka käsittelettee mm. köyhyyden kokemuksia, lastensuojelun sosiaalityötä ja taloudellista eriarvoistumiskehitystä. Maailmanparantajan vikaa siis on minussakin! :D

  VastaaPoista