Social Media Icons

lauantai 8. huhtikuuta 2017

Kevätmessufiiliksiä ja viikonlopun menovinkki

Ei kommentteja Share It:
 

Messuliput saatu Plastexilta

Heipat (taas) sairastuvalta! Kevätflunssan helpottaessa on ehkä aika palata tämänkin sorvin ääreen. Ajattelin vinkata teillekin viikonlopun kivoista messuista (joista muuten löytyy spessu lastenleikkipaikka) Pasilan Messukeskuksessa vietetään nyt Kevät-messuja, joissa pääsee inspiroitumaan kodin, sisustuksen, puutarhan ja rakentamisen näytteilleasettajien pisteillä ja tutustumaan luomu-ja lähiruokatarjontaan. Me saimme kotimaiselta Plastexilta liput ja lähdimme porukalla fiilistelemään kukka-asetelmia, nappaamaan talteen parhaat puutarhaideat ja tietysti vähän haaveilemaan. Näytteilleasettajista löytyi ilahduttavan paljon ekologisuutta, kotimaisuutta ja vastuullista tuotantoa korostavia yrityksiä ja konsepteja, ja saimmekin paljon ideoita

Tiedän puhuvani kotimaisen yrittäjyyden ja tuotannon merkityksestä paljon, koska koen, että voisimme ajatella työpaikkojamme, päivittäisten kulutustuotteiden tuotanto-olosuhteiden eettisyyttä ja ennen kaikkea sitä, millaisia arvoja haluamme tukea. Ja oikeastihan on niin, ettei oikeasti tarvitse (aina) valita opiskelijabudjetin kipukynnyksiä paukuttavaa, käsin Suomessa ommeltua pienen yrityksen villaturbaania tai nahkakenkiä.

Valinnat tuntuvat pieniltä, mutta sitäkin merkittävimmiltä. Ostan halpatyövoimanmaassa tuotettua tyynyä viisi euroa kalliimman tuotteen, joka on valmistettu Jämijärven rannalla. Ostan maailmalla palkitun suomalaissuunnittelija Eero Aarnion Lohjalla valmistetun muovisen kastelukannun made in Chinan sijaan. Ostan Prismasta viisi euroa kalliimman luomupuuvillapaidan, made in Jyväskylä. Elintarvikkeissa suosin kotimaista aina kun se on mahdollista, hedelmissä ja vihanneksissa sesongin herkkuja. Pieniä, ja oikeasti niin suuria valintoja. Myös oma elantoni on riippuvainen suomalaisen yrittäjyyden tukemisesta ja lähipalveluiden käyttämisestä.

Kävin moikkaamassa Plastexin tyyppejä heidän kuhisevalla messuosastollaan, ja ajattelin vinkata teillekin, että messutarjouksena on mm. (täysin) kierrätetystä muovista Lohjalla valmistetut EKO-kastelukannut varsin huokeaan vitosen hintaan. Eero Aarnion kastelukannuja ja sumutepulloja paitsii messuhintaan, myös uusissa väreissä.


Meidän ikiaikaiset suosikkimme, Plastexilta saadut Kanto-korit kansineen (ne tosin on valmistettu Ranskasta) ovat niin ikään hyvässä messualessa - isoimmatkin kantokorit olivat alle kympin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti