Social Media Icons

lauantai 18. maaliskuuta 2017

Petroolikukkia ja uusia lempivärejä - Mellin kevään uutuudet + alekoodi

2 kommenttia Share It:

Postaus sisältää saatuja tuotteita

Sinisen eri sävyt ovat niitä, joiden pariin lapsesta saakka olen aina palannut. Mustaa ja valkoista kotoisampi on farkunsininen, mutta kausittain innostun sinisen eri sävyistä. Tänä keväänä paikkaa täyttävät kotimaisen luomuvaatevalmistajan Mellin kevään petroolinsiniset uutuudet, jollaiset Melliltä ihanana ylläripakettina saimme.

Moni ehkä muistaa viimesykyisen hypetykseni Jyväskylässä valmistetusta, Avainlippu-merkitystä, sysimustasta laatikkotunikasta, joka on vakiinnuttanut paikkansa maailman helpoimpana arkivaatteena niin fakkujen, tregginssien kuin legginssienkin kanssa. Laatikkotunikaa suuremmaksi suosikiksi nousi sittemmin tällaista X-vartaloista imartelevampi taskumekko, jossa on kaunis leikkaus vyötäröllä, mutta istuu vatsan ja takapuolen alueella armollisen väljästi.
Nyt vaatekaappini pehmeillä arkimekoilla on haastajansa. Sain tosiaan Melliltä kevään uutuudet, frillahelmaiset, suoran malliset taskumekot. Pudotettu vyötärölinja ja frillamainen helma tuovat yksiväriseen, suoraan mekkoon ripauksen tyttömäisyyttä ja 3/4-pituiset hihat keventävät kokonaisuutta. Siis arkimekko, joka voi vain toimia. Jolle ei ole tilannetta, johon se ei sopisi. Burgundyn värinen mekko on paksua, napakkaa ja hyvin istuvaa collegea (siitä lisää myöhemmin). Tänään myyntiin tullut petroolinsininen taasen on ohuempaa, hyvin laskeutuvaa (ja yllättävän painavaa!) materiaalia. Tämä ensisovituksella vaikuttaa myös mekolta, joka ei rypisty - siis aika kiva vaate myös reissuun!

Halusin omat mekkoni kokoa suurempana, koska mielestäni juuri tähän rennosti istuvaan malliin sopii väljyys ja rentous. Ensimmäistä kertaa collegemekkoa sovittaessani ehdin jo katua valintaani, mutta kerran mekon pestyäni totesin sen lähes täydellisesti istuvaksi. Petroolinvärinen uutuusmekko on sen verran ohuempaa ja laskeutuvampaa materiaalia (tenceliä), että se istuu paremmin koossa kuin koossa. Pitkäselkäisenä arvostan näiden säädyllistä mittaa - 175 sentin mittaisena ja persjalkaisenakin pituus on pesun jälkeen juuri sopiva, polven yläpuolelle ulottuva. En voi sietää puoleen väliin reittä yltäviä mekkoja, joita saa nykiä ja toivoa, ettei takapuoli vilahda kyykistäessä.
Yhteistä näille arjen lempimekoille on taskut. Aina tarvitsee taskuja. Varsinkin kaltaiseni ihminen, joka ei osaa käyttää laukkua.

Tällaisissa yksivärisissä mekoissa ehkä (taskujen lisäksi) parasta on muunneltavuus. Tummansinisen taskumekon ja mustan laatikkotunikan lisäksi tämä mekkomalli on lunastanut paikkansa luotettujen arkivaatteiden joukosta. Aina toimii. Sama mekko näyttää ihan erilaiselta sukkahousujen, nahkanilkkureiden ja kivan korun kanssa, arkisemmalta kivojen legginssien, tennareiden ja kauluhuivin kanssa ja jakkuun yhdistettynä jo varsin terassikelpoiselta (enää puuttuvat terassikelit).   Aika ihana tämä petroolinvärinen taskumekko oli pinkkien Hai-saappaiden ja villapipon kanssa (ainakin meidän naapurin mummon mukaan).
Olen muuten haaveillut jo jonkin aikaa pitsisestä irtokauluksesta, joka toisi näinkin tyttömäiseen mekkoon ihan uudenlaista ilmettä, vai mitä sanotte? Mistähän sellaisia voisi löytää?

PS. Mellin petroolinväriset uutuudet täällä ja kuvassa näkyvät ihanat Hortensiat täällä. Ennakkotilattavina on ainakin keltaisia ja mintun värisiä ihanuuksia. Kaikista normaalihintaisista tuotteista saatte 20% alennuksen koodilla SS17. Koodi on voimassa 22.3 saakka.

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo kukkaprintti!
    Tykkään tuosta "pelto" kuvasta. Olet kaunis <3
    -Iina :)

    VastaaPoista
  2. Miks mä huomasin tän vasta nyt?!? Päivän myöhässä. Ihana toi mekko. <3

    VastaaPoista