Social Media Icons

sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Pystyviikattuja vaatteita ja säilytystilan maksimointia

1 kommentti Share It:Sisältää saatuja tuotteita 

Meillä asuu kotona kaksi siivoustottumuksiltaan erilaista ihmistä. Kun minä aloitan suursiivouksen, avaan kaapit, laatikot, lipastot, tutkin varanappipussukat ja epämääräiset laatikot. Lajittelen Barbien kengät, irtonaiset Pet Shopit ja muovidinosaurukset omiin laatikoihinsa, lajittelen vaatteet väreittäin ja käyttökertojen mukaan kaappeihin. Kodin pintojen suhteen olen suurpiirteisempi - tasoilla saattaa  olla (ja onkin) tavaraa, mutta siistit kaapit antavat minulle itselleni tunteen jonkinlaisesta elämänhallinnasta, vaikkeivat ne ulospäin näykään. Mieheni sen sijaan kerää lelut yhteen kasaan, vaatteet toiseen, pyyhkii tasojen päällä pyörivät tilpehöörit sekatavaralaatikoihin (jotka muuten sisällöltään muistuttavat erehdyttävän paljon laukkujeni pohjalla pyörivien tavaroiden sekamelskaa) ja imuroi sitten. Nyssykät, kasat ynnä muut hän siirtää kaappiin - jonka minä sitten joskus räjäytän.

Olen viimeisen vuoden aikana varsin perusteellisesti käynyt läpi kaappeja, luopunut turhista tavaroista ja oikeasti miettinyt, josko ne oikeasti tuottavat minulle jonkinlaista iloa. Siispä sanoin aikaa sitten pieneksi jääneille vaatteille, vielä yhden käyttökerran kestäville rintaliiveille ja puolityhjille, kuivettuneille käsivoiteille hyvästit. Hankalampaa on kuitenkin ollut oikeasti keksiä jokin oikea paikka jäljelle jääneille tavaroille. Meillä ei esimerkiksi ole lainkaan siivouskomeroa ja makuuhuoneiden vaatesäilytystila on hyvin rajallinen kun taas keittiössä, eteisessä ja kylpyhuoneessa säilytystilaa on tyhjiksi hyllyiksi asti.
Ja nyt kun olen taustoittanut ja esitellyt ongelmani, voinen kertoa ratkaisunkin. Tai en ehkä ratkaisua, mutta askeleen oikeaan suuntaan: Plastexin eri kokoiset, pinottavat, umpinaiset ja pehmeät kantokorit (saatu). Etenkin makuuhuoneen vaatekaapeissa erityisen käteväksi olen kokenut kapeat mutta pituussuunnassa syvät korit (tilavuus 10 l), jotka mahtuvat paitapinon viereen (toista paitapinoa kun ei mahtuisi), ja joihin saa sullottua säilytyskorillisen sukkahousuja. Tai joihin juuri mahtuvat ne hilpeimmät, millimetrin mittaiset tilpehööriasiat joita vaaleanpunainen lastenhuone on pullollaan, ja jotka on laitettava eri laatikkoihin, koska ne katogorisesti eroavat toisistaan merkittävällä tavalla. Kyllä te tiedätte.Saimme tosiaan Plastexilta pinottavia ja tyhjinä sisäkkäin meneviä eri kokoisia muovikoreja, jotka ovat palvelleet mitä moninaisempia tarkoituksia Duplo-säilytyksestä kurakenkien varastointiin. Saatavilla on useita eri värejä, kokoja ja suurimpaan osaan koreista on saatavilla myös kannet. Kannet ovat sikäli kätevät, että ne paitsi suojaavat laatikon sisältöä pölyltä ja vandaaleilta, mutta tekee niistä myös päällekkäin pinottavia.Poikien huoneessa nappasimme alimmat hyllyt liukuovien takaa pois ja näin saimme kaikki irtonaiset lelukorit mahtumaan nätisti suljettavien ovien taakse. Ihan erityisen kätevinä olen nämä eri kokoiset säilytyskorit kokenutkin juuri kaappien sisällä. Monet kaapit ovat niin syviä mutta leveyssuunnassa kapeita, ettei paitoja tosiaan mahdu kahta pinoa vierekkäin, ja joiden taakse kuitenkin jää 10-15 senttiä hukkatilaa. Pienimmät korit ovat ihan parhaita juuri vaatepinojen taakse tai viereen laitettuina, koska niihin mahtuvat juuri päivittäin käytössä olevat, mutta pieneen tilaan sullottavat vaatteet, joiden rypistymistä ei tarvitse pelätä: sukkahousut, alus-ja välikerrastot, rintaliivit ja niin edelleen.

Vaatesäilytyksen vähintään yhtä suuresti on mullistanut pystyviikkaus. En usko vaatteiden lepäävän tai kiitä hameitani päivän päätteeksi, mutta etenkin vetolaatikoissa pystyviikkauksella on helpompaa mahduttaa enemmän vaatteita siistimmin samaan tilaan ja laatikon avaamalla näkee aina, mitä kaikkea siellä onkaan. Tunnen aina ihan tavattoman huonoa omaatuntoa löytäessäni kerran tai kaksi käytettyjä vaatteita, jotka vain yksinkertaisesti ovat hautautuneet alimmaksi kerrokseksi vaatekaappiin. Problem solved!

Kaikki saatavilla olevat kantokorit, tarkemmat tuotetiedot ja oheistarvikkeet (kannet) löytyvät täältä. 

1 kommentti:

  1. Säilytys on aina haasteellista, varsinkin kun lelut ovat mitä erikoisemman muotoisia ;)
    http://westendmum.fi

    VastaaPoista