Social Media Icons

tiistai 11. lokakuuta 2016

NOSH SYDÄNSYDÄN KIVAT - TALVEN LÄMPIMIMMÄT KOTIMAISET UUTUUDET

5 kommenttia Share It:Yhteistyössä NOSH


Pääsin viime viikolla osaksi ihan mielettömän hienoa ja antoisaa yhteistyötä, kun minut kutsuttiin NOSH-kutsuille Tampereelle KIVAT-tehtaalle. Pääsimme tutustumaan kotimaiseen villavaatetehtaaseen, sen toimintaan ja toimintaperiaatteisiin, nauttimaan hyvästä ruoasta ja juomasta ja tietysti hypistelemään uunituoreita kauden NOSH-herkkuja. Olen ollut kaiken kaikkiaan viisitoista kertaa NOSH-vaatekutsuilla - joskin yhdettoista niistä olen järjestänyt itse - mutta tämä kerta oli erilainen kuin muut. Eikä vähiten siksi, että kotimyyntiedustajan rekillä oli jotain aivan uutta: kotimaista suunnittelu-ja valmistustyötä edustavia villavaatteita.

Olettekin ehkä kuulleet kaikkien aikojen suosikkibrändini NOSHin sekä Tampereella mm. villakerrastoja valmistavan KIVAT-brändin yhteistyömallistosta, joka on paitsi ajankohtainen myös Suomessa suunniteltu ja valmistettu. Olen lukuisia kertoja kertonut, kuinka NOSH-kutsuja järjestämään ja NOSHeja shoppailemaan minua ajaa kaudesta toiseen paitsi ihanat kuosit, unelmanpehmeät materiaalit ja kutsujen järjestäminen, myös eettinen ja ekologinen näkökulma, joten en yllättynyt, että ajankohtaisen villavaatemalliston valmistajaksi valittiinkin yritys samankaltaisine arvoineen ja periaatteineen.

19 tuotteesta koostuva NOSH + KIVAT-yhteistyömallisto on NOSHin pääsuunnittelijan Hanna Rannilan kädenjälkeä, mutta valmistuspaikka on suomalaisessa omistuksessa olevan, Portugalissa toimivan tehtaan sijaan Tampereella. Kotimaisesta suunnittelusta ja valmistuksesta huolimatta tuotteiden hinta on haluttu pitää kohtuullisena - vetoketjullisen villahaalarin hinta on koosta riippuen 65,90-69,90 euroa. Villapipojen ja kypärämyssyjen hinnat (joita löytyy muuten myös aikuisille) ovat kolmenkympin paikkeilla.
Yhteistyömalliston villavaatteet-ja asusteet on ostettavissa vain NOSH-verkkokaupasta, NOSH-edustajilta sekä NOSH-kutsuilta (siis myös edustajilta). Kokovalikoima haalareissa ja kerrastoissa on 80-130 senttiä, mutta mitoitus on melko reilua. Lisätietoa oikean koon valinnasta löydät täältä.Vaan sanoinkohan jo, että NOSHin villavaatemallisto on i-h-a-n-a? Siis todella ihana! Ihastuin ihan erityisesti viileisiin hiekan sävyisiin tuotteisiin ja aina raikkaaseen tummansiniseen, mutta oikeasti arvon kyllä mustavalkoisen Arctic-kerraston tilaamisen edessä (meillä kun oikeasti on jo välikerrastoja ja koetan tehdä muutenkin KonMari-henkeen karsintaa). Hempeä, lämmin puuteriroosa on aika kiva vaihtoehto perinteiselle vaaleanpunaiselle, ja lämpimistä kypärämyssyistä löytyvät siksak-kuosit ja helposti yhdisteltävät värit ovat ainakin minusta hyvin toivottu lisä lasten (lämpimiin ja ulkoiluun tarkoitettuihin) asusteisiin.

Ehkä eniten minua tässä brändiyhteistyössä kuitenkin viehättää se, ettei näihin välikerrastoihin ja villa-asusteisiin liity kompromisseja, joita olisi tehty hinnan, laadun tai ulkonäön välillä - sillä kyllähän te tiedätte, että niiden välillä saa ulkoiluun liittyvien tuotteiden valinnassa tasapainoilla niin usein. Vaan ei. Samassa paketissa on graafinen, aikuisenkin silmää miellyttävä kuosi, laadukas materiaali ja hyvin suomalaislapselle istuva malli sekä erittäin, erittäin kohtuullinen hinta ottaen huomioon korkean laadun ja suomalaisen suunnittelu-ja valmistustyön. Ei kompromisseja.

Minä tuen kotimaista työtä ja työllistymistä aina kun voin, ja siksi olen ihan erityisen iloinen tästä villavaatemallistosta, jonka tuotteet on alusta loppuun valmistettu Suomessa, ja joita voin ostaa NOSHin alla toimivilta pienyrittäjiltä, NOSH-edustajilta. NOSH itsekin haluaa tukea suomalaista yrittäjyyttä ja työtä - esimerkiksi ensi viikolla julkaistava naistenvaatemallisto on ensin ostettavissa vain edustajien kautta, ja l00% luomupuuvillasta valmistettavien päämalliston tuotteiden valmistuksesta vastaa myös kotimainen perheyritys Portugalissa. Brändiyhteistyö tamperelaisen villavaatetehtaan kanssa siis tuntuu hyvin noshmaiselta.

NOSHille tärkeitä arvoja kotimaisuuden, ajankohtaisten kuosien, käyttömukavuuden sekä kohtuullisen hintatason lisäksi on vaatteiden valmistuksen ja myymisen ekologinen aspekti. Syntyvän pakkausjätteen määrään on kiinnitetty huomiota, jonka vuoksi esimerkiksi hintalappujen hakaneuloista on luovuttu, päämalliston tuotteissa käytetty puuvilla on aina 100% luomulaatuista ja esimerkiksi villavaatteiden ompelusta ylijäävä villa, jota ei voida käyttää, toimitetaan uusiokäyttöön toisaalle. Toisaalta ekologista on sekin, että tuotteet ovat laadukkaita ja niiden pitkäikäisyyteen käytössä on kiinnitetty huomiota esimerkiksi käyttöikää pidentävillä resoreilla ja vauvabodyjen kiinteillä jatkopaloilla ja tuplanepeillä. Pieniä, isoja asioita.

NOSH & KIVAT-yhteistyömallisto kokonaisuudessaan löytyy täältä, ja on NOSH-verkkokaupan lisäksi ostettavissa NOSH-edustajilta kautta maan.

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) 

5 kommenttia:

 1. 15 kutsut ja yhtä monet lähes identtiset blogipostaukset suomalaisomisteisesta portugalilaisfirmasta, kotimaisista suunnittelijoista, ihanasta Marikasta, ja kotimaisuuden suosimessa aina paitsi ostaessa Lidlin pakastepizzaa kutsuille. Toistaa niin pahasti itseään että rouva hyvä, olette ylimainostaneet Noshin niin ettei sitä tee enää mieli ostaa. Saman teit Reimalle viime vuonna. Ymmärrän täysin ettei ruuhkavuosikiireessä ehdi blogata mutta jos on vain tasaisin väliajoin Noshin ja Reiman mainoksia eikä mitään muuta niin en minä ainakaan jaksa enää kiinnostua. Hienot villavaatteet mutta nähdessäni mitä tahansa Noshia, soi päässäni vain blogistasi kymmenen kertaa luettu mantra Nosh-kutsuistanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on luettu :)

   Satunnaisena lukijana huomasin kyllä että nyt kyllä kerrottiin käynnistä Tampereen tehtaalla eikä kotikutsuista. Ja siitä Noshin mallistosta.

   Jos joku tekee ostamatta jättämisen päätöksen lähinnä sen vuoksi että joku bloggaa liikaa tuotteista josta muuten pitäisi, niin mielestäni se vaikuttaa aika hm, epäitsenäiseltä ajattelulta ja toiminnalta mutta kai se on sitä hipsteriyttä.

   Ja kai sitä bloggaajien täytyy ottaa vastuu lukijoittensa monipuolisesta viihdyttämisestä.

   Toivottavasti nyt on parempi mieli palautteen antamisesta.   Poista
  2. Itse asiassa paha mieli tuli antamastani palautteesta, mutta totta se on silti. Ja kyllä minä näin ja luin että kyse ei ole kotikutsuista vaan Tampereen tehtaasta mutta Nosh-kutsu silti ja aivan samat lorut.

   Ei olisi kuitenkaan saanut sanoa, tiedän. Ei kovin rakentavaa ja paha mielihän tästä kaikille tulee.

   Poista
  3. Kurja juttu, että sinusta tuntuu tuolta. Toki varmasti on niin, että kotikutsuilla kaava on melko sama - on kavereita, jotain purtavaa ja se tuttu esittelijä. Ihan niinkuin synttäritkutsuilla on kakkua, kavereita ja ongintaa.

   Reimasta olen kirjoittanut ehkä kolme kertaa kuuden vuoden aikana, ja haluan nytkin korostaa, että sekä Reimat että NOSHit ostan itse, ja voin nostaa niitä useamman kerran, koska ne ovat paitsi kukkaronnyörien myös sanaisen arkun aukaisemisen arvoisia. :)

   Syy siihen, miksi samat teemat tai speksit toistuvat jollain tapaa tällaisissa postauksissa on se, että aina on lukijoita, jotka eksyvät blogiini ensimmäistä kertaa tai eivät lue jokaista postausta, ja jolle kaikki se tieto tulee ihan uutena. Ja toisaalta koen tärkeänä pohjustaa, MIKSI nostan tiettyjä brändejä ja tuotteita, eli mistä hinta koostuu ja kenen taskuihin raha päätyy. Kotimaisuus, ekologisuus, eettisyys ja pienyrittäjyyden tukeminen ovat minulle tärkeitä arvoja, ja ne korostuvat ostopäätöksiä tehdessä ja niitä perustellessa. Lasten merkkivaatteisiin nimittäin valitettavan usein liittyy keskustelu pelkästä statuksen nostatuksesta ja pelkän merkin vuoksi ostamisesta - olen omalla kohdallani halunnut tehdä selväksi, että minun ostopäätöksiäni ja kulutustottumuksiani ohjaavat toisenlaiset tekijät.

   Toivon, että kommenttisi jättäminen toi sinulle helpottavamman olon, koska asia selkeästi vaivasi sinua. :)

   Poista
 2. Itse olen varmasti lukenut jokaikisen noista 15 postauksesta enkä koe asiaa kyllä "ylimainostamisena" vaan ennemminkin sitä, että blogin kirjoittaja on aidosti kiinnostunut aiheesta. Ei kenenkään varmaan ole pakko lukea näitä postauksia, otsikon perusteella itsekin skippaan monia julkaisuja eri blogeista varsinkin jos alkaa tuntumaan, että ne toistaa itseään.

  Tulin oikeastaan vain komemntoimaan, että ihana yhteistyö ja vitsit miten tekisi taas mieli muuttaa Tampereelle, siellä on kaikki KIVAT jutut ! :D

  VastaaPoista