Social Media Icons

keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Nopeat (gluteenittomatkin) pikkupizzat

2 kommenttia Share It:


Pizza. Oi pizza. En tiedä teistä, mutta meillä pitkään ihan aidosti ja oikeasti vietettiin pizzaperjantaita. En oikeastaan koskaan tilaa pizzaa mistään kotiinkuljetuksella, sillä en voi sietää pahvilaatikon läpi tihkuvaa rasvaa tai montaa muutakaan asiaa lähi(ö)pizzeriain tarjonnassa. Meillä siis tehdään aika usein pizzaa, koska se on mitä mainioin tapa käyttää epämääräiset tähteet jääkaapin perältä ja sitä syövät kaikki hyvällä ruokahalulla.

Vähän aikaa sitten meidän pizzansyöntimme mullistui. Gluteenittomien pakastepohjien ja taikinakoneella myllyttämisen sijaan päädyimme lähes valmiiseen, helppoon ratkaisuun. Tortilloihin. En ole tacojen suuri ystävä, koska en pidä mausteisesta ruoasta enkä liioin suojakaasuun pakatuista asioista (paitsi kumisesta, ihanan karmeasta höttöpullasta), mutta pizzapohjina ne ovat vailla vertaa! Tavalliset maissi-vehnäkuoret sekä täysjyvävehnäkuoret toimivat pizzapohjina hyvin, ja pienet kuoret on kätevästi taitettavissa kahtia, jolloin sormetkaan eivät sotkeennu. (Me muuten käymme tästä toisinaan debattia. Sotkeennu on sana, minulle ainakin.)

Ja koska joku kysyy erikoisruokavaliovaihtoehtoa kuitenkin: tacokuoria saa myös gluteenittomina, meillä päin ainakin jo kaikista lähikaupoista. Ja nekin toimivat pizzapohjina hyvin, joskin gluteenittoman leivän tapaan ne murenevat tavallisia kuoria helpommin.Mutta asiaan. Oma kaikkien aikojen suosikkipizzani on ohuella kuorella, täytetty mozzarellalla ja kuorrutettu rucolalla sekä parmankinkulla. Tortillapizzojen täyttämisessä (ennen paistamista ainakin) kannattaa pysytellä kohtuuden rajoissa, jotta täytteet eivät valu sormille - vähemmän on enemmän!

Ohjekin on helppo: levitä tomaattipyree tortillaletun päälle, ripottele haluamasi täytteet ja juustot, paista mahdollisimman kuumassa uunissa ja jos mahdollista, kiertoilmalla. Uunista riippuen paistoaika on parista minuutista muutamaan minuuttiin. Meillä kiertoilmalla 250 asteessa valmistuu noin 3-5 minuutissa kahdeksan pizzaa, joten ihan todellisesta pikalounaasta on kyse. Ja pizzoihinhan voi heittää täytteeksi lähestulkoon mitä tahansa - meillä niihin ovat joutuneet niin purkkien pohjilla olevat viimeiset oliivit, tonnikalatomaattipastakastikkeen jämät kuin porkkanaraastekin. Jos päälle ripottelee juustoa, kukaan ei kysy mitään. Kaiken kaikkiaan valmistusajaksi on meillä tullut reilu vartti.

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) 

2 kommenttia:

 1. Pakastealtaasta löytyy Moilasen gluteeniton pizzapohja (ja valmiiksi täytetyt pizzapalat), jotka meidän ronkeli gluteeniton ja tämän äitikin huolivat.

  Ja kyllä, sottaannu ON sana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, joskus muuten tuon Moilasen pohjan bongasinkin Prismassa, mutta koska pakastin oli täynnä, jäi se vain ajatuksen tasolle. Täytyykin seuraavalla kerralla isommin kaupassa käydessä napata mukaan. Kiitti muistutuksesta! :)

   Poista