Social Media Icons

torstai 1. syyskuuta 2016

Lihapullapäiviä ja matalan kynnyksen lounaita

1 kommentti Share It:


Yhteistyössä IKEA Suomi

Vinkkasinkin aiemmin ensimmäistä kertaa järjestettävästä IKEA:n lihapullapäivästä, jossa tarjottiin (maksutonta) IKEA Family-korttia vastaan maisteluannoksia ikonisista lihapullista (sekä tietysti kasvisversioita) ilmaiseksi. Tapahtuman tuotto meni Pelastakaa Lapset ry:lle, ja mekin kävimme kantamassa oman kortemme kekoon. Meillä viimeistä lomaviikkoa, ja vielä tätä ensimmäistä arkiviikon alkuakin, on vietetty aika rennoin rantein, sillä kuopus sairastui äkisti viimeisellä lomaviikolla ja Lastenklinikan päivystyksessä yöaikaan valvottuja tunteja on koetettu paikkailla muutoin. Joten niitä kulttilihapulliakin on siis syöty pari kertaa reilun viikon sisällä.Lihapullapäivästä kohdallamme ennustin sukseeta ja osuin oikeaan (ovathan IKEA-lihapullat maksalaatikon ja pinaattilettujen ohella aina lasten toiveruokalistalla, eivätkä vähiten siksi, että lihapullien jälkeen pääsee useimmiten pallomereen). Pilvettömän taivaan alla, lämpimässä tuulenvireessä perhelounaalla kasvis-ja lihapullien äärellä katselimme kaupungin vilinää, vaihdoimme kuulumisia ja nautimme loppukesän tunnelmasta. Tajusin, että hitto vieköön, meillä on kotonakin lasitettu parveke, jota voisimme hyödyntää päiväuniaikaa ja salaattiviljelmää enemmän! Sisustuskuume!

Ylipäätään minulle jostain syystä tulee aina syksyisin ja keväisin tarve uudistaa kotia, pöllyttää mattoja, vaihtaa verhoja ja tuulettaa kaappeja. (Eikä äskettäin julkaistu IKEA:n uusi kuvasto ainakaan helpota asiaa.) Yleisesti ottaen teen niin huonekalujen paikkaa vaihtamalla, jo kaapeista löytyviä tekstiilejä hyödyntämällä ja julisteita vanhoihin kehyksiin vaihtamalla. Nyt kuitenkin on niin, että isommiksi käyneet lapset (ajatelkaa, meillä ei ole ikinä ollut näin vanhaa kuopusta, miltei kaksivuotiasta!) ovat lakanneet asettamasta yhtä kovia vaatimuksia sisustuksen suhteen. Liki kaksivuotias kyllä heiluu vasaran kanssa tietokoneen äärellä kun silmä välttää, mutta esimerkiksi maljakot ja ruukkukasvit voi jättää polven korkeudelle! Halleluja!

Suurimman uudistuksen on kokenut makuuhuone, josta minun täytyy kirjoittaa ihan erikseen, mutta sisustusrintamalla hiljaisemman kesäkauden jälkeen kotona on noin yleensä tapahtunut nyt aika paljon. Ehkä suurin syy tähän on taktisesti ajoitetut IKEA-reissut; torstaisin lapset syövät IKEA Family-korttia näyttämällä aikuisen ravintolaostoksen yhteydessä ilmaiseksi ja 3-7-vuotiaille tarkoitetun Småland-leikkipaikan tunnin leikkiaika riittää hyvin kiireettömään tavaratalokierrokseen pienimmän nukkuessa liikkuvissa rattaissa.

Liekö ihme, että Lihapullapäivää on meillä ehdotettu viikottaiseksi ohjelmanumeroksi karkkipäivän oheen!

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) 

1 kommentti:

  1. Ikean lihapullat on kyllä vaan tosi hyviä! Ja meillä on niitä lähestulkoon aina pakkasessa! Äidille kana ja kasvis ja muille tavallisia pullia! Lihapitoisuus näissä pullissa on myös omaa luokkaansa (84%). Helppo keittää kylkeen pasta/perunat ja päivän ateria on valmis!

    -I :)

    VastaaPoista