Social Media Icons

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Avainlippumerkityt Univision Onni & Ilona-lastentuotteet + arvonta

87 kommenttia Share It:

Yhteistyössä Univisio 

Makuuhuone-ja sisustustekstiilejä tuottava tehdas Suomessa, millainen se olisi? Kuvitelkaa koivumetsän ja kauniin järvenrannan äärelle Jämijärvelle rakennettu pieni tehdas (tämän tiedän mieheni kertomana, hän sattumoisin on käynyt paikalla muutama vuosi sitten), joka haluaa tuottaa korkealaatuisia peitteitä, tyynyjä ja patjoja ihan oikeasti kuluttajalle ystävälliseen hintaan. Suunnittelu-ja valmistusprosessissa pienen työyhteisön ja asiakkaiden ääni kuuluu ja näkyy, ja tuotteita halutaan tuottaa suomalaisten tarpeita ja mieltymyksiä vastaaviksi. Asiakaspalaute ja huolellinen tuotetestaus on heille tärkeää. 

Kun satakuntalainen makuuhuone-ja sisustustekstiilejä valmistava Univisio otti minuun yhteyttä yhteistyöehdotuksen merkeissä, tutkin ensimmäiseksi heidän nettisivunsa, luin konseptista ja kyselin noin tsiljoona tarkentavaa kysymystä tuotantoon ja tuotteisiin liittyen. Turhaan tätä kiertelen: olin tosi vaikuttunut. Ja olen edelleen. 

Me saimme testiin Univision Onni & Ilona-lastentuoteperheen patjan juniorisänkyyn sekä peitot ja tyynyt lapsille. Univision Onni & Ilona on Allergia-ja astmaliiton yhteistyötunnuksen hiljattain saanut tuoteperhe, mikä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että pölyävyyteen materiaalien valinnassa on tuotesuunnittelussa kiinnitetty erityistä huomiota. 

Unesta ja nukkumisesta puhutaan lapsiperheissä varmaan verrattain paljon. Kuinka paljon teillä nukutaan - tai vieläkö heräillään? Vieläkö nukutaan päiväunia? Kannattaisikohan unikoulu? Koska siirryttäisiin pinnasängystä juniorisänkyyn - ja millaisen hankkisimme? Mutta kuinka paljon ihan oikeasti tulee kiinnitettyä oikeasti huomiota nukkumiseen ja hyvään uneen olennaisesti liittyviin tyynyihin, patjoihin ja peitteisiin? 

Minä uskallan myöntää, että meillä ainakin melko vähän, oikeasti. Sängyn runkojen välistä pohdintaa tein pitkään, mutta tyynyt ja peitteet olen ostanut ohikulkumatkalla ruokakauppareissulla, ja niitä sitten pessyt ja tuulettanut niitä säännöllisesti. En jotenkin ole tiedostanut, että tälläkin saralla valinnan varaa aidosti on. Kun mietin ostopäätöksiäni ohjaavia arvoja ja tekijöitä, nousee lasten tuotteissa aina esiin helppohoitoisuus, pestävyys, kulutuksen kestävyys, vastuullinen tuotantoprosessi ja jos mahdollista, kotimaisen työn aspekti. Niin, ja tämä kaikki tietysti opiskelijabudjettiin sopivalla hinnalla. Yleisesti olen huomannut, että hyvän laadun ja eettisen ja ekologisen kestävyyden edessä kannattaa kulutustavaroiden suhteen vähän löysätä kukkaronnyörejä, mutta on tosi positiivista huomata, että aina kotimainen ei automaattisesti tarkoita sitä kohtuuttoman paljon kalliimpaa. 


Meidän oma ihan ehdoton supersuosikkimme Onni & Ilona-tuoteperheestä on kaksikerroksinen vanupatja ja kuminauhallinen petauspatja, joiden täytteet on valmistettu kierrätyspolyesterikuidusta (joka siis on tutkitusti allergia-ja astmaturvallinen valinta). Juniorisängyn Onni & Ilona Teddy-patjassa on sisällä kaksi päällekkäistä vanulevyä, ja se on pestävä. Sen (tai siis patjan sisuksen, päällinen on luonnollisestikin konepestävä) voi siis viedä suihkuun, suihkuttaa kuumalla vedellä puhtaaksi ja asettaa pystyyn kuivumaan! En tiedä teistä, mutta minä ainakin olen kaikista patjansuojuksista ja petauspatjoista huolimatta kaivannut patjain pesumahdollisuutta. Monen monta kertaa. Teddy-patja on napakka mutta pehmeä, ja sen suojana oleva Teddy-petauspatja pysyy napakasti paikoillaan reunoissa olevien kuminauhojen vuoksi. 
Moni varmaan miettii nyt, että what's the catch. Kuten sanoin, pestävyydestä, kotimaisesta suunnittelu-ja valmistustyöstä sekä Allergia-ja astmaliiton yhteistyötunnuksesta huolimatta hinta on haluttu pitää hyvin kohtuullisena. Vesipestävän, Suomessa valmistetun ja allergia-ja astmaturvallisen Teddy-junioripatjan hintahaarukka on jälleenmyyjillä noin 40-45 euroa, petauspatjan reilut parikymppiä. Pinnasänkypatjojen hinnat ovat noin 35 euroa. Ja jälleenmyyjiähän riittää, tunnetuimpia ovat Prisma, Hobby Hall ja Kärkkäinen. Myös lukuiset verkkokaupat myyvät Univision Onni & Ilona-tuoteperheen tuotteita. 

Isommat saivat testattavakseen "aikuisten" Soft Dream-peitteet, joiden päällinen on untuvatiivistä, ruututikattua puuvillaa ja täyte untuvantuntuista mikropolyesterikuitua. Soft Dream-peitteet ovat tosi ylellisen tuntuiset, kuohkeat, paksut ja silti kevyet. Univision edustajien mukaan hieman "rapisevat" peitteet ovat toisinaan jakaneet ihmisiä, mutta oman kokemukseni mukaan on niin, että jos tykkää juuri vaihdettujen lakanoiden tunnusta, tykkää myös kyseisenlaisesta ryhdikkäästä ja kevyen tuntuisesta peitteestä.

Allun sängystä löytyvä Onni & Ilona Teddy-peitteen (koko 115x150cm) päällinen on mikropolyesteria ja täytteenä on 360 grammaa (kierrätys)polyesterikuitua, ja se siis on koko Onni & Ilona-tuoteperheen tavoin paitsi Avainlippu-merkitty, myös Allergia-ja Astmaliiton yhteistyötunnuksen saanut. Tyynynä meillä on Blowfill-polyesteripallokuitutäytteinen palkkityyny, joka on kaksivuotiaalla ollut ihan loistava, riittävän ohut välimalli - paksumpi kuin vauva-aikana ollut tyyny on, mutta ohuempi kuin hänen sängystä viskomansa juniorityynyt. Kuopuksella oli aiemmin sängyssään untuvapeite, mutta se löytyi aina sängyn alta aamulla, eikä hän edes illalla halunnut sitä päälleen vaan viskoi senkin lattialle, liekö häntä ärsyttänyt peiton kahina. Nykyään peitto on ja pysyy sängyssä, ja kuopuksenkin saa muiden tavoin peitellä peiton alle illalla. Niin, ja luonnollisestikin koko Onni & Ilona-tuoteperheen peitteet, tyynyt ja petauspatjat ovat 60 asteen konepesun kestäviä. Itselleni uutena tietona tuli, että pesuainetta pitäisi käyttää murto-osa peitteitä ja tyynyjä pestessä, jotta kaikki pesuaine voi huuhtoutua pesussa pois. Kolmasosa-neljäsosa (pesukoneesta riippuen - meillä esimerkiksi käytetään ecowash-ohjelmaa, joka käyttää vähemmän pesuainetta) riittää. 

Meillä nukkumista tai nukahtamista helpottavia hankintoja tai ratkaisuja on tehty paljon. On bluetooth-yhteydellä Spotifyn tuutulaulusoittolistaan yhdistettävää yövaloa, erityisiä unikavereita, tutut rutiinit ja rytmit. Kattoon ripustettava ensisänky, koliikkikeinu ja pinnasängyn keinutassut ovat nekin tulleet tutuiksi. Vesipestävä patja ja kuohkeat, kevyet petivaatteet ovat kuitenkin listamme kärkikahinoissa. 

Sain Univisiolta arvottavaksi tähän postaukseen kommentoineiden kesken Univision lasten Onni & Ilona-tuotepaketin, joka sisältää Avainlippumerkityn ja Allergia-ja astmaliiton yhteistyötunnuksella merkityt Teddy-tyynyn sekä Teddy-peiton (voittajan valinnan mukaan joko vauva-tai juniorikoossa). Kommentoi alle 5.10. mennessä ja olet mukana! (Mieluusti jätä sähköpostiosoite, josta sinut tavoittaa.) Arpaonnea ja parempia unia! 

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) 

87 kommenttia:

 1. Mukana arvonnassa, 3 lapsisena perheenä uniasiat usein mielessä. Uudet peitto ja tyyny hankinnat on pyörineet mielessä nyt syksyllä ja olisi mahtavaa voittaa kyseinen paketti.

  VastaaPoista
 2. Muistan Miettinen tarkkaan esikoisen kohdalla patja ja peite hankintoja. Sittemmin peitot ja tyynyt on poimittu sieltä marketin hyllystä kauppareissulla sen kummempia miettimättä. Meillä myös kolme lasta, joten käyttöön tulisivat ihan varmasti.

  VastaaPoista
 3. Nyt olisi todella osuva ja tarpeellinen paketti meille, kun kuopus siirtyy omaan sänkyyn!

  VastaaPoista
 4. Mukana arvonnassa! Esikoinen kaipaiskin jo isompaa peittoa äitiyspakkauksen peiton tilalle.

  VastaaPoista
 5. Mukana!
  Mahtavaa että Suomessa vielä tehdään tekstiilituotteita :)

  VastaaPoista
 6. Onpa ihana arvonta ja hyödyllinen palkinto! Ehdottomasti olen mukana :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Ihana arvonta! Meillä vuosikas ja uniongelmien kanssa kamppailtu alusta asti. Kaikenlaisia konsteja ollaan kokeiltu ja seuraavaksi voisi uusia vuodevaatteitakin testata :)
  min.pietila@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Mukana! Näille olisi tarvetta, varsinkin kuopuksemme tyyny on "hieman" aikansa nähnyt, ollut nimittäin itsellänikin lapsena käytössä, heh :).

  Kirsi H, kirsihy@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Äiti on käynyt tuolla Jämijärvellä ja ostanut mulle peiton, joka on ihan täydellinen. Olisi ihana antaa peitto lahjaksi kummilapselleni! ♥

  talvilapsi@hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Nämä juniori-koossa tulisi tarpeeseen nuorimmaiselle. Vähän "säästin" ja ostin tyynyn, joka meni ekassa pesussa möykkyiseksi sekä peiton, jossa ei liukkaan pinnan takia pysy pussilakana päällä :D riiti81(at)gmail.com

  VastaaPoista
 11. Mukana arvonnassa :) meilläkin kuopuksen tyyny on jo aikansa elänyt ja uus peittokaa ei ois pahitteeksi. anri.haapakoski@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Meillä on aikuisilla ollut Univisionin tuotteita käytössä. Lapsi nukkuu vielä ilman tyynyä ja peittoa, mutta pian olisi aika jo niillekin.
  Mukana arvonnassa :)

  pihka1@hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Mukaan niin kovin tarpeellisten tuotteiden arvontaan! Pikkuisemme tyyny ja peitto kaipaisivat päivitystä. :)

  VastaaPoista
 14. Mukana ehdottomasti. Kun pikkukakkonen syntyy tammikuussa, voisi isosisko siirtyä juniorikokoisiin petivaatteisiin :)

  VastaaPoista
 15. Mukana arvonnassa! Meillä siirrytään pian pinniksestä juniorisänkyyn ja juniori koon tuotepaketti tulisi tarpeeseen :) eppuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 16. Aivan ihana paketti! Juniorikoko olisi kiva.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Siskontytölle menis lahjaksi nämä! :)

  iida@kostekivi.com

  VastaaPoista
 18. Siskontytölle menis lahjaksi nämä! :)

  iida@kostekivi.com

  VastaaPoista
 19. Airiina
  Univision tuotteet ovat tuttuja meidän perheessä paljon käytettyjä, osallistun arvontaan.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 20. Meillä todellakin puhutaan paljon unesta, itse välillä jopa uneksin siitä :D Esikoiselta (2v.) jätettiin tutti pois pari viikkoa sitten ja vasta nyt alkaa näkyä paluuta entisiin hyviin päivä- ja yöuniin.. Edelleen silti poika heräilee toisiaan itkemään öisin. Petivaatteet tulisivat hänelle.

  Muusta yövalvomisesta vastaa sitten kuopus (4,5kk) joka heräilee syömään ja höpöttelemään parin tunnin välein. Ja jos ei muuten kuulu ölinää lapsilta, niin vähintäänkin mies sitten kuorsaa!


  sayneverblog@gmail.com (sayneverblog.blogspot.com)

  VastaaPoista
 21. Kaksoset tulossa ja tuotteille siis todellinen tarve :)

  VastaaPoista
 22. Mukana arvonnassa! :) jennika.haapaniemi@gmail.com

  VastaaPoista
 23. ilolla mukana.

  terveys1(at)wippies.fi

  VastaaPoista
 24. Tästä saisi ihanan lahjan kummitytölleni! :)
  mmyheartishere@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Nämä tulisi kyllä tarpeeseen juniorikoossa :)
  kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Ihana palkinto! Vauva tulossa talvella, joten käyttöä olis. :)

  sannamaria77 at gmail.com

  VastaaPoista
 27. Mukaan ehdottomasti arvontaan! Esikoisella on käytössä samainen täkki, mutta tuleva talvivauva kaipaisi vielä omaansa.:) Kiva arvonta!

  kunaitikelaa@outlook.com

  VastaaPoista
 28. Mukana arvonnassa! Lapset kyllä tarvitsisivat uusia petivaatteita, vielä en vain ole jaksanut perehtyä, mitä hommais. Nämä kuulostavat hyvältä vaihtoehdolta!

  VastaaPoista
 29. Mukana arvonnassa! Lapset kyllä tarvitsisivat uusia petivaatteita, vielä en vain ole jaksanut perehtyä, mitä hommais. Nämä kuulostavat hyvältä vaihtoehdolta!

  VastaaPoista
 30. Mukana ollaan!

  iinapoussu@gmail.com

  VastaaPoista
 31. mukana ollaan ja tosi hyvältä kuulostaa kyllä!piittala83@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Poika siirtyi tovi sitten pinniksestä isojen poikien sänkyyn, mutta käytössä on vielä vauvakoon peitto ja tyyny - juniorisetille olisi siis tilausta!

  astaseppala(ät)hotmail.com

  VastaaPoista
 33. Tulisipa tarpeeseen kolmevee tytölle, jonka tyynytilanne on tällä hetkellä suoraan sanottuna surkea... h.malmlund@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Todella tarpeellinen arvonta, mukana ollaan!!
  jonnamoilan@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Henna28
  Lapsille tulisivat tarpeeseen,tyynyt pitää uusia kohta ja toisen peitto, kiva palkinto.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 36. Mukana arvonnassa ☺ esikoiselle uusi tyyny ja peitto.

  havann88@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Mukana! Me ollaan juuri siirtymässä pojan kanssa vauvakoosta juniorikokoon, joten nämä tulisivat kyllä tarpeeseen. ☺ mirjami86 at hotmail.com

  VastaaPoista
 38. mukana! vauva syntymässä kuukauden päästä, paketti kelpaisi meille :)
  salla-salla@hotmail.com

  VastaaPoista
 39. Mukaan arvontaan! Tulisi meidän pikkuneidille :)
  nonnalarissa@hotmail.com

  VastaaPoista
 40. Mukana ihanassa arvonnassa! :) Juniori-koossa tulisi meillä
  kyllä heti käyttöön niin saataisiin vapautettua keskimmäiseltä
  peitot joulu-vauvalle :)
  reetta.kylmakoski(a)gmail.com

  VastaaPoista
 41. Mukana arvonnassa!
  salla.ruonala(at)gmail.com

  VastaaPoista
 42. Mukana.
  jonnanygren(at)hotmal.com

  VastaaPoista
 43. Mukana.
  jonnanygren(at)hotmal.com

  VastaaPoista
 44. Meillä olisi pinnasängystä vaihto isompaan sänkyyn edessä että nuo tulisi tarpeeseen! Ja ehdottomasti hankintalistalle tuo patja!
  -I :) nasukaisa@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Vauvapeitto on jo jäämässä pieneksi, joten käyttöä olisi.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 46. Peitto&tyyny molemmille lapsille, olisi hankintalistalla, joten tästä postauksesta oli apua tuotevertailun suhteen. Mukana arvonnassa :)
  miia.kolistaja@gmail.com

  VastaaPoista
 47. Mahtavia tuotteita ja tulisivat tarpeeseen :) Mukaan arvontaan.
  nelliina@yahoo.com

  VastaaPoista
 48. Junioria meille tulisi jos voitto osuisi kohdalle :)

  Riina

  jamrii.m(a)gmail.com

  VastaaPoista
 49. Peppi
  Mukaan arvontaan, hieno ja tarpeellinen palkinto aika moneen perheeseen varmasti.

  peholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 50. Mukaan!
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 51. Mukana arvonnassa. Voi, kun tulisivat tarpeeseen. Poika siirtyi juuri omaan sänkyyn ja petivaatteet pitäisi päivittää.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 52. Kuopukselle :)
  Mukana siis!
  heidi.visti@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Mukana :) idasdd@hotmail.com

  VastaaPoista
 54. Oi, me tarvittais juniorikoon peitto eikä uusi tyynykään haittaisi, kun lapsi viimein sai isomman sängynkin käyttöönsä. ninnu.paivinen(at)wippies.fi

  VastaaPoista
 55. Nyt on niin sopiva arvonta ettei koskaan! Vauva syntyy pian eikä esikoisella ole vielä uutta peittoa. Joten ehdottomasti mukana! Itsellämme onkin jo kyseisen firman peitot ja tyynyt ja hyvät on olleet :)

  VastaaPoista
 56. siis wau. kyllä menen tämän kommentin jälkeen tutustumaan tuohon patjaan paremmin. sillä pestävä patjahan on jokaisen perheen pelastus jossa on lapsia! nyt kun kuopukseni, neljäs lapseni on 1v 10kk ja sängyn vaihtokin ajankohtainen meillä juuri. ehkä tuolla patjalla selviää mahataudit ja kuivaksi opettelut jne paljon kätevämmin :) anne.kumpumaki@gmail.com

  VastaaPoista
 57. Pestävä patja, mahtavaa! Nyt tiedän kenen valmistamat patjat lapsille hankitaan!

  VastaaPoista
 58. mahtavaa!! osallistun arvontaan junior peite tulisi tarpeeseen :)

  VastaaPoista
 59. Ehdottomasti mukana arvonnassa! Pienet kaksospojat kaipailevat peittoja ja muita. :)
  pilviryynanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 60. Mukana arvonnassa! Laiska äiti ilmoittautuu ja myöntää, ettei ole saanut vieläkään aikaiseksi ostaa taaperolleen sopivan kokoista peittoa vauvapeiton tilalle, vaikka iso juniorsänky onkin jo käytössä. hnnatoi(at)gmail.com

  VastaaPoista
 61. Oi mitä ihania! Tämän parempia unikavereita ei lapsella voisi ollakaan :)
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 62. Oi, nömä kelpaisivat kyllä!
  no_angrl_(a)suomi24.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, vielä kun osaisi kirjoittaa! ☺
   Siis nämä kelpaisivat kyllä!
   no_angel_(a)suomi24.fi

   Poista
 63. Vauvakoko juuri vaihtumassa juniorikokoon, joten nämä tulisivat tarpeeseen.

  VastaaPoista
 64. Oi miten hyvältä tuotteet kuulostaa! Täytyypä tutustua tarkemmin. Ja ehdottomasti mukana arvonnassa, kuopus siirtyy myös kohta junnukokoon petivaatteissa eikä niitä olekaan vielä hommattuna.

  hanne.kaseva@gmail.com

  VastaaPoista
 65. Oi,mikä ihana tieto! Osallistun enemmän kuin innoissani. Meillä kuopus nukkuu minun liki 30 vuotta vanhalla täkillä ;) ja pestävä patja 😍 i'm in love!

  saarasalamela@gmail.com

  VastaaPoista
 66. Mukana!! Juurikin miettinyt omia peittoja ja tyynyjä, ja lapsille patjojen ostot olisi myös ajankohtaisia!

  VastaaPoista
 67. Olisi ihana päästä kokeilemaan rauhoittaisiko nämä meidän 2v neidin yöunia. Meno ja huuto on yöllä välillä aivan käsittämätöntä. Monia keinoja on jo kokeiltu ja mieluusti kokeilisin auttaisiko uusi oma tyyny ja peitto meidän yöt.

  VastaaPoista
 68. Kuopus siirtyy pian isompien sänkyyn eli tarpeeseen tulisi.
  ansq-85@hotmail.com

  VastaaPoista
 69. Voi mahdoton miten ihanankuuloista! Olisikin huikeeta voittaa kuopukselle uusi setti. :)
  Ehdottomasti siis messissä skabassa!

  leppanenida@gmail.com

  VastaaPoista
 70. Ehdottomasti mukana! kolmepienta@gmail.com

  VastaaPoista
 71. Mukana! Turhan harvoin tulee kyllä peittoja ja tyynyjä uusittu, tarpeeseen tulisi! :)

  VastaaPoista
 72. Mukaan mahtavaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 73. Mukaan mahtavaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 74. Mukana! :3
  Pojalle olisi mahtavaa saada kunnollinen peitto ja tyyny juniorikoossa :3
  olivertekimeistaperheen@gmail.com

  VastaaPoista
 75. Mukana! Tajusin juuri, ettei lasten petivaatteita ole tullut päivitettyä pitkään aikaan, vaikka syytä olisi!

  VastaaPoista
 76. Mukana! Kuopuksen pinnasänky tarvitsisi uuden patjan!
  Liinis, liina-maija@hotmail.com

  VastaaPoista
 77. Mukana.
  atervo84@suomi24.fi

  VastaaPoista
 78. Mukana arvonnassa! Kolmas muksu tarvitsee pian juniori-peiton.
  -Epu eeva.myllymaki at gmail.com

  VastaaPoista
 79. Mukana. Juuri yritin etsiä esikoiselle uutta tyynyä.

  wewwaton ät gmail piste com

  VastaaPoista
 80. Mukana arvonnassa! Tässä olisi hyvä paketti kuopukselle sitten kun muuttaa pinnasängystä lastensänkyyn. sonja.patana (at) gmail.com

  VastaaPoista
 81. Mukana ollaan! Maija (piste) holmstrom (ät) gmail (piste) com

  VastaaPoista