Social Media Icons

keskiviikko 17. elokuuta 2016

Rakvere Linnus - Viron reissun kohokohta

1 kommentti Share It:

Matkamme tarjosi Visit Estonia 

En tiedä teistä, mutta minussa sana teemapuisto herättää enemmän tai vähemmän vastahakoisia tuntemuksia. Jotain muovista. Helpporahapois. Hattaraa ja sirkushuveja. Perheriita. Lomabudjetista lohkeava jättimäinen siivu. Ei kiitos. 

Teimme heinäkuun lopulla muutaman päivän roadtripin eteläisessä naapurissa, Virossa, ja kävimme kohteissa, joihin emme ehkä itse olisi menneet tai joita emme olisi tajunneet etsiä. (Suomenkielinen Visit Estonia-sivusto muuten esittelee tutustumisen arvoisia kohteita, tapahtumia ja paikkoja eri puolella Viroa, joten jos suunnittelet matkaa Viroon, lämmin suositus.) Kävimme museoissa, autoradalla, hevoskärryajelulla, joulupukin pajassa, Baltian suurimmassa teemapuistossa ja luonnonsuojelualueella piknikillä, mutta reissumme kohokohdaksi nousi keskiaikaisen linnan raunioille rakennettu teemapuisto Rakveressä, Rakvere Linnus

Rakveren keskiaikaisen linnan raunioille rakennettu teemapuisto mursi käsitykseni lapsiperheille suunnatuista teemapuistokohteista - niiden ei tarvitse olla muovisia tai kalliita ollakseen hienoja, elämyksellisiä. Pääsimme kuulemaan elämästä keskiajalla, kokeilemaan turnajaislajeja, amupaan jousipyssyillä, pelaamaan shakkia, kulkemaan linnanraunioiden käytävillä ja syömään keskiaikaista ruokaa. Siis niin kuin esimerkiksi. 

Virolaisissa perheille suunnatuissa matkailukohteissa, ravintoloissa, kahviloissa ja tapahtumissa huomasin, että Virossa historian vaaliminen ja arvostaminen on erilaista. Lasivitriiniin piilottamisen tai köysin eristämisen sijaan pääsimme kokeilemaan erilaisia asioita, ja esimerkiksi kaikissa vierailemissamme museoissa oli erotettavissa selkeästi sekä lasten että aikuisten kohteet, sulassa sovussa keskenään kuitenkin. Kukaan ei katsonut lastenrattaita pahalla silmällä tai tarjonnut (pyytämättä) lasten nakkibuffet-menua. Rakveren linnapuisto on hyvä esimerkki tavasta, jolla historiasta on tehty käsin kosketeltavaa, koettavaa. 

Rakveren linnapuistosta löytyy niin nukketeatteriesityksiä, näyttelyitä, keskiaikainen ravintola, kotieläimiä, jättimäinen shakkilauta ja vaihtuvaa ohjelmaa opastetuista kierroksista leikkimielisiin turnajaisiin ja ritarileikkeihin. 

Ja vaikka Rakvere on vain reilun tunnin matkan päässä Tallinnasta, on hintataso vallan erilainen. Rakveren linnapuistoon alle kouluikäiset pääsevät ilmaiseksi, perhelipun hinta on 14 euroa. Me niin mennään tuonne uudestaan. 

Toinen vierailemisen arvoinen kohde ehkä vähän isompien lasten kanssa oli Rakveren poliisimuseo keskustassa. 

Rakveressä yövyimme Aqva Hotel & Spassa, jonne meidän on myös päästävä uudestaan - hotellihuoneista löytyi valmiina värityskirjat, kynät ja kylpytakit, ja hissillä pääsi suoraan kylpyläkerrokseen pulikoimaan - kylpytakeissa ja froteetossuissa. Lapset ihastuivat kylpylämeininkeihin, me upeaan hotelliin, hyvään aamupalaan ja no, kaikkeen. Pitkän pulikoinnin jälkeen hiukoessa kävin ostamassa huoneeseen iltapalaksi jättimäisen pizzan (koko poppoolle), vichyä, kuivan siiderin ja oluen, ja laskuni alakerran ravintolassa oli ihan huimat 13 euroa. Jos haluaa oikeasti viihtyä ja viettää aikaa hotellissa, niin Aqva Hotel & Spalle iiiiso peukku! 

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi)

1 kommentti:

  1. Kuulostaapa kivalle! :) Mä kyllä tykkään ihan hulluna niistä muovisistakin teemapuistoista, mutta tämä kuulostaa tosi kivalle myös. Tykätään myös autoilla reissuissa, niin täytyykin pitää tämä mielessä, jos tuonne Viroon joskus suunnataan :)

    VastaaPoista