Social Media Icons

perjantai 26. elokuuta 2016

Oma tila - kolme lasta samassa huoneessa (sis. alekoodin ja arvontavinkin)

6 kommenttia Share It:


Terveisiä taas vaan ruuhkavuosilta! Viikko on suoraan sanoen ollut melko huono tähän päivään asti - öitä on vietetty niin noidannuolikivuissa kuin Lastenklinikan päivystyksessäkin. Halusin kuitenkin palata pikaisesti vähän kivemmilla asioilla: paljon toivotulla Maxplayn alekoodilla ja Instagramin puolella järjestettävällä Tresxics-tuotearvonnalla. Yhteistyössä siis tosiaankin Maxplay, ja luvassa juttua lastenhuoneesta tänään. 

Olenkin kertonut, että meillä isossa lastenhuoneessa nukkuvat ja leikkivät kaikki kolme alle 6-vuotiasta. Emme ole itse nähneet tässä niin minkäänlaista ongelmaa - makuuhuoneet ovat vanhassa talossa suuria, ja makuuhuoneista kaikista pienin, työhuone, on sekin kaksi kertaa oman lapsuudenkotini huonetta suurempi. Mutta vaikka lapsilla on pienet ikäerot, ovat leikit ja mielenkiinnon kohteet aika erilaisia. Viimeisen vuoden ajan viisivuotias esikoinen on rakastanut kaikkea pientä, epämääräistä ja imuriin mahtuvaa; figuureja, pikkulegoja ja nukkekotia. Hän lisäksi rakastaa erilaisia kirjoja ja tykkää käydä kirjastossa.

Meillä ongelmana vain ovat ajoittain villeiksi käyvät pojat. Kirjaston kirjojen puolesta pelkään eräänkin revityn kirjan maksettuani, neljävuotias eilen nielaisi pikkulegoukon pään (!) ja hienot nukkekotiviritelmät lattialla jyrätään tylysti puuveturilla.

Olemmekin esikoisen kanssa sopineet, että hän saa tuoda lelukorejaan työhuoneeseen ja keittiöön, nukkekotileikkejä on nostettu kerrossängyn yläsänkyyn ja kirjastossakin käydään toisinaan. Ainakaan opintojemme ollessa tässä vaiheessa ei tunnu vielä ajankohtaiselta muuttaa työhuonetta esikoisen valtakunnaksi (tietokoneeni oli olohuoneessa ihan kokonaiset kolme päivää työpöydällä, kun eräs etevä kävi sen tiputtamassa alas - ja sai aikaan 1300 euron huoltolaskun), joten olemme tämän suhteen siirtäneet katseemme ensi kesään, eskarin aloituksen kynnykselle.

Koska kuitenkin halusimme, että hänellä olisi kaipaamaansa omaa tilaa ja rauhaa, olemme miettineet lastenhuoneen jakamista jollain tavalla tai jonkinlaisen nurkkauksen tekemistä hänelle, vaikkakin poikienkin kasvaessa yhteiselosta on tullut yhä saumattomampaa.
Yksi kivoista punnitsemistamme ratkaisuista oli pienen hyllyn laittaminen seinälle, jonkin ihan ikioman. Sain moderneja ja ajankohtaisia lasten ruokailu-ja sisustustuotteita myyvältä Maxplaylta hyllyn, jonka sai tietysti valita neiti itse. Hän valitsi Tresxicsin Pilvi-hyllyn lempivärissään, mintunvihreänä.

Meillä on Tresxicsin sisustustuotteista vain positiivisia kokemuksia; eteisen lasten naulakko (täällä postaus) on edelleen kovassa käytössä ja tarrat ovat pysyneet hyvin, vaikka kaapintaustaa, jossa ne ovat kiinni, pyyhitään koko ajan. Vuorihylly keittiössä taasen kannattelee lempikeittokirjoja - ja sitäkin hyllyä tarroineen on muuten pyyhitty! Hyllyjen ja naulakoiden mukana tulevat tarrat ovat paksuja ja laadukkaan tuntuisia, ja ne pysyvät hyvin paikoillaan, vaikka tosiaan pyyhinkin pölyä ja likaa niitten päältä ja viereltä. Lukijani itse asiassa kertoi, että hän muuttaessaan otti naulakon tarroineen mukaan ja siirsi muitta mutkitta uuteen kotiin! Tarrat liimautuivat hyvin uudestaan.

Ai niin, ja miltei unohdin: arvon Instagramissani yhden vapaavalintaisen Tresxics-hyllyn, ja lisäksi sain jaettavaksi tarjouskoodin, jolla saa postikulut tilauksestaan ilmaiseksi. Maxplayn valikoimistahan löytyy esimerkiksi TrippTrappin päälle kiinnitettävät PlayTray-tarjottimet, KG Designin huiput silikoniset ruokailualustat ja ihania lasten sisustustuotteita esimerkiksi Pixistuffilta!

Maxplayn verkkokaupasta saa elokuun loppuun saakka ilmaiset postikulut koodilla LAPSELLISTA. (Minä en hyödy koodin käyttämisestä, näin välihuomautuksena.)

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) 

6 kommenttia:

 1. Söpöt kuvat ja ihanan iso huone lapsilla käytössä. Meillä koululaiset nukkuivat pitkään samassa huoneessa, kokivat mukavaksi (turvalliseksi). Jossakin vaiheessa (esikoinen meni kouluun?) siirtuivät omiin huoneisiin nukkumaan.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tuota minäkin olen miettinyt, että samassa huoneessa nukkuvat lapset kyllä tuovat turvallisuuden tunnetta toisilleen, enkä siksi näe viisivuotiaan omaa huonetta ajankohtaisena. :) Ihanaa viikonloppua sinullekin! <3

   Poista
 2. Meillä on yksi lapsi, ja hänellä pieni huone. Työhuoneemme on vieläkin lapsen huonetta pienempi, mutta kyllä siitä sopen saisi toiselle lapselle. Haluaisin yhden ison huoneen kahdelle lapselle, ja itselleni pikkuisen työhuoneen. Harvoin asuntoja Oikotieltä katsoessani törmään juuri oikeanlaiseen huonejakoon. Asutteko te omistusasunnossa vai vuokralla? Jos vuokralla, niin millaisesta omasta asunnosta haaveilette?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja sitten jos makuuhuoneiden suhteet ovat oikeat, niin jokin muu mättää - asunto on viidennessä kerroksessa ilman hissiä, keittiö on viiden neliön kokoinen tai muuta, haha. :D Meillä ei ole onneksi tarvetta muuttaa tai etsiä uutta kotia vuosiin, koska aiomme koko opiskeluaikamme pysyä Helsingissä näin hyvien yhteyksien äärellä. Ehkä sitten joskus... :)

   Poista
 3. Meillä kaksi vanhinta poikaa (8 ja 4v.) nukkuvat samassa huoneessa. Sama huone toimii myös leikkihuoneena. 5kk vauva nukkuu meidän vanhempien huoneessa. Tarkoituksena (ja toiveena) olisi siirtää vauvakin lastenhuoneeseen, joka on onneksi melko suuri. Esikoinen kaipaisi jo omaa huonetta, mutta tällä hetkellä hänelle ei sellaista voida tarjota. Kerrossänky helpotti jonkun verran asiaa, esikoinen pääsee omaan sänkyyn esim. kuuntelemaan välillä musiikkia.

  VastaaPoista
 4. Minä ainakin nukuin vielä kouluikäisenä veljeni kanssa samassa huoneessa, ei oltu parhaita kavereita mutta silti tämä nukkumajärjestely oli molemmille tärkeää. Ehkä tosiaan miettisin uutta leikkipaikkajakoa sen sijaan että puututaan toimiviin sängyn paikkoihin? Minusta oma pieni leikkinurkka äidin ja isin työhuoneessa oli ollut aivan ihanaa!

  VastaaPoista