Social Media Icons

keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

TUTTI JÄI NAANTALIIN

3 kommenttia Share It:

Bongasin jokin aika sitten Muumimaailman Instagram-tililtä kuvan Muumimamman tuttikattilasta, Muumitalon alakerrasta löytyvästä tuttien viimeisestä leposijasta. Meillä tuttivieroitus on ollut kammotuksutulla pitäis-listalla jo kuukausia, mutta koska riippuvuus ja rakkaus siihen oli ehtinyt kasvaa jo kovin suureksi, siirsimme me sitä aina myöhäisempään ajankohtaan. Huomiseen. Ensi viikkoon.

Teimme eilen aikataulujen venyessä varsin pikaisen reissun Naantalin Muumimaailmaan (siitä lisää myöhemmin), ja Muumitalo-kierroksen jälkeen kysyin alakerran aulassa kuopukselta, josko hän olisi valmis jättämään tuttinsa. Ensin hän puisteli päätään ja tarrasi tiukasti tuttinauhaansa kiinni, mutta kun näytin kaikki kattilassa lepäävät tutit ja sanoin, että etköhän sinäkin olisi jo niin iso poika että voisit jättää tutin Muumimamman tuttikattilaan, näytti hän hieman epäröivältä. Tiukka ote heltisi. Hän kurkisti kattilaan, otti tutin suustaan, katseli sitä hetken, päättäväisesti laittoi sen kattilaan ja vilkutti hyvästiksi. (Oravavauvoille antamista, vauvoille tutin jättämistä ja iso poika-mantraa olimme toki kokeilleet aiemminkin - tuloksetta.)

Pidimme omat maailmanmestaruustuuletukset (tai siis minä pidin) ja tyyppi kävi heittämässä yläfemmat Muumien kanssa kuistilla. Nuuskamuikkunen onnitteli, kun kerroin, miten historiallisesta hetkestä on kyse, ja onnesta muikea 1 vuotta ja 8 kuukautta vanha paistatteli suosiossaan.

Tuttia ei ole kyselty sen koommin.

Nämä tällaiset hetket ja siirtymät tuntuvat juuri niiltä asioilta, joita ei vain voinut ymmärtää ennen vanhemmaksi tuloa - että kuinka tutin jättäminen teemapuistoon voi vaikuttaa näin voimaannuttavalla ja iloisella tavalla. Meille se ei ollut pelkästään purentaan epämieluisalla tavalla vaikuttava pala kumia, ja juuri siksi siitä luopuminen tuntuu isolta, isolta virstanpylväältä.

Kiitos Muumit. Kiitos Muumikattila. You (totally) made my day.

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi)

3 kommenttia:

  1. Wau! Hieno saavutus! Meillä samanikäinen poika jolla unikäytössä tutti. Pitäisiköhän meidänkin mennä käymään muumimaailmassa?! Just heitin yhen tutin taas roskiin kun se oli rikki, et sinänsä hyvin nämä tutit näinkin hupenee..

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtava idea! (Ja hieno saavutus tosiaan <3) Meillä on saman ikäinen tyttö, jolla edelleen unitutti. Olen myös miettinyt että "tässä kohta" pitäisi siitä eroon hankkiutua ja ennen kaikkea ärsyttää kun ei tajuttu hävittää tutteja 2kk sitten: hän nimittäin alkoi itse pyytää tuttia vasta silloin. NYT siitä eroon hankkiutuminen tulee olemaan hankalaa. Mut tota kattilaa voisi kyllä yrittää: muutenkin olin ajatellut että miehen loma olisi otollinen aika a) pienelle retkelle ja b) tutittomuuden harjoittelulle...

    VastaaPoista
  3. aika siisti tuommonen, ja hienoa että tutti jäi sinne :) Olispa kiva joskus käydä lapsen kanssa tuolla :)

    VastaaPoista