Social Media Icons

maanantai 18. heinäkuuta 2016

Disney-arvonnan voittaja ja ajatuksia sankareista

2 kommenttia Share It:

"Minä en pelastamista kaipaa! Enkä prinssejä!", julisti oma viisivuotiaani tuorejuustopaketin kaupan päällisinä saatu viitta päällään ja nukke kädessään. ...Ja mitä isot edellä, sitä pienemmät perässä.

Yksi kivoimmista asioista lasten pienessä ikäerossa ja yhteisessä huoneessa on tietynlainen väljyys mitä tulee perinteisiin sukupuolirooleihin ja leikkeihin. Autorataa kuluttaa yhtä lailla viisivuotias tyttö kuin autofaneiksi (!!) osoittautuneet pojatkin. Ja kun sisko taannoin sai Hasbron kamppiksen yhteydessä valita itselleen uutuusnukkeja (postaus täällä), esikuvia ja haaveita edustavista Disney-prinsessoista, tuli pikkuvelikin apajille. (Kuvan sai silti ottaa vain tuorejuustopaketin kaupan päällisinä saatu mainosviitta päällä.) 


Hasbron Disney-uutuusprinsessanuket edustavat voimakkaita naisia, klassikkosatujen hyveellisiä ja esikuvallisia, rohkeita ja uteliaita, prinsessoja, jotka kannustavat tavoittelemaan unelmiaan rohkeasti. Challenge accepted. 

Normeja uhmaavan ja ennakkoluulottoman Pocahontaksen sekä sankaruutta, pelottomuutta ja velvollisuudentuntoa edustavan Mulanin Hasbron arvonnassa itselleen pokkasi seuraava kommentoija:

Suosikkini pienenä oli Prinsessa Ruusunen. Ihana arvonta! :)
aidafounnn@gmail.com

Onnea! Sinulle on meiliä! 

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) 

2 kommenttia: