Social Media Icons

sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

KOTIMAISET, NOSTALGISET JA PEHMEÄT LASTEN JUHLAVAATTEET

3 kommenttia Share It:
Yhteistyössä Lilla Company / MUKA VA Mini-tuotteet saatu. Postaus sisältää alekoodin ja arvontavinkin.

Eilen juhlittiin tuoretta ylioppilasta rennolla meiningillä, ihanien herkkujen ja sukulaisten äärellä. Meille ja minulle juhlavaatteiden hankkiminen on jotenkin aina ollut vähän vastenmielistä - lapset kirkuvat jäykkien ja hikoavien keinokuitujen edessä jo eteisessä, ja käyttökertoja arvokkaille vaatteille kertyy hävyttömän vähän. Tyttären kanssa ongelma on ratkaistu sillä, että kemujen jälkeen mekkoja saa pukea päälle kerhopäivinä ja ihan vaikka mummolaan lähtiessä (jotta niitä tulisi käytettyä), mutta suurimpia suosikkeja ovat silti paljetittomat, pehmeät (luomupuuvilla)vaatteet, joissa on helppo olla. Näihin hetkiin saakka elin siinä uskossa, ettei arkeen ja oikeasti juhlaan sopivia, vastuullisesti tuotettuja, pehmeitä ja mukavia (juhla-)vaatteita olisi kuin Pinterestin lookbookeissa -  miten väärässä olinkaan! Lilla Companyn uutuus-valikoimasta löytyy nimittäin nyt kotimaisia Muka va Mini-lastenvaatteita, joille tuotekuvat eivät muuten tee oikeutta, mutta joiden pehmeys, kuosit ja kiinnostavat leikkaukset ovat vertaansa vailla. Vinkkinä muuten, että vielä tänään Lillassa on ilmainen toimitus, ja 7.6 saakka saatte Muka va Mini-mallistosta 15% alennusta koodilla MUKAVA.

Muka va on tamperelainen, suunnittelijakaksikko Anna Mattelmäen ja Emilia Kiialaisen suunnittelutyöstä syntynyt, vastuullisesti laadukkaita vaatteita naisille ja lapsille valmistava brändi, joka tekee yhteistyötä mm. lähialueen kutomoiden ja ompelimoiden kanssa. Muka van tuotteet siis suunnitellaan ja valmistetaan Tampereella - hatunnosto!Muka va Mini taasen edustaa vastuullista tuotantoa ja esteettisiä lastentuotteita, ja keväällä ilmestynyt lastenvaatemallisto on toinen laatuaan. Kevään mallistossa minä itse ihastuin paksuihin, pehmeisiin ja pesuista pesuihin kestäviin neuloksiin, ja valitsinkin pojille testattavaksi Nooa-paidat suloisilla, nepparein irrotettavilla ruseteilla. Rusetin irrottamalla paidan ilme muuttuu arkisemmaksi, mutta vaarinpaita-henkinen malli ja kiinnostava kuosi eivät siitä mielestäni todellakaan tylsää tee. Meillä tavallisesti juhlavaatteita vastaan kapinoivat pojat eivät tehneet vastarintaa, koska paidat ovat pehmeitä, hengittäviä ja joustavia - paidan rusetti oli oikeastaan 3,5-vuotiaalle tosi kova juttu!
Esikoiselle valitsin jätskikuosisen Vuokko ice cream-mekon eilisiin ylppäreihin ja tuleviin ristiäisiin, vaikka vallan rakastuinkin itse ihastuttavaan, vohvelihelmaiseen, mustavalkoraidalliseen Waffle-mekkoon - tiesin hänen arvostavan paitsi pastellivärejä, myös hauskaa taskua mekossa nostalgiaa henkivää, paksua mutta pehmeää puuvillamekkoa enemmän.

Muka va Minin mitoitus tuntuu pitkäselkäiselle suomalaislapselle hyvin istuvalta - vaatteissa on hyvin pituutta, mutta leveyttä maltillisesti. Rusettipaidoista voi niin uskaltaessaan ottaa isommankin koon, koska hihat ovat oman kokemukseni mukaan kapeat, ja niihin voi siis vähän jättää kääntövaraa. Kuukausi sitten 100 cm pitkäksi mitatulle 3.5-vuotiaalle valitsin koon 116/122cm, ja kuten näkyy, se istuu rennosti (eli mahtuu vielä ensi kesänäkin!) muttei lökötä. Hoikalle 80cm pitkälle kuopukselle koko 80/86cm oli kuitenkin hyvä, sillä isommassa koossa olisi ollut jo turhasti leveyttä.

Mitäs pidätte? Iskeekö?

Vielä tänään, 5.6 sunnuntaina Lillassa on ilmainen toimitus ja 7.6 saakka saatte 15% alennusta Muka va Mineistä koodilla MUKAVA. Iloa sunnuntaihinne!

PS. Instagramin puolella on arvottavana vapaavalintainen tuote minun ja Lilla Companyn seuraajien kesken. Käy ottamassa osaa täällä!

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) 

3 kommenttia:

  1. Todella ihania! Tuo tytön mekko on niin suloinen. :)

    VastaaPoista
  2. No onks hänellä vähän mahtavat kiharat!

    VastaaPoista
  3. Harmi, että saatavilla on vain noin pieniä kokoja. Olisi kelvannut isommillakin lapsille...

    VastaaPoista