Social Media Icons

lauantai 11. kesäkuuta 2016

JUHLAPÄIVÄN AAMUNA

1 kommentti Share It:

Tänään meillä vietetään viisivuotissynttäreitä, vaikka oikea päivä onkin vasta ensi viikolla. Olen ylpeä, olen haikea. Tyttö, joka viisi vuotta sitten majaili vielä vatsan suojissa, pilkkoo nyt kurkkua, siivoaa itse omat sotkunsa, napittaa takin, kirjoittaa oman nimensä ja odottaa kaikista eniten koulua - joka siis on kuitenkin vielä kahden vuoden päässä.

Juhlavalmistelut ovat olleet ennennäkemättömän rennot ja leppoisat, vaikka neiti itse onkin suunnitellut kemuja,... Öh, yksitoista kuukautta? Liekö syynä olleet omat pitkät päiväni poissa kotoa koulussa ja töissä, aamuseitsemästä iltayhdeksään, vai oikeasti se tosi asia, että kemufiilis syntyy ihan toisenlaisista asioista. Ystävistä - aikuisten ja lasten, kummeista ja mummeista, juhlakenkien kopinasta ja kiharoista.

Zeniläisyyden taustalla ei suinkaan ole aikataulu tai asioiden valmiiksi saattaminen ajallaan - vieraat tulevat kolmen tunnin päästä, ja niin ikään puolet tarjoiluista pitäisi vielä käydä hakemassa, ostaa sukkahousut, pestä lattiat, raivata tilaa eteiseen, siivota kylpyhuone, laittaa yksi herra nukkumaan ja vaatettaa neljä ihmistä.

En tiedä, ehkä se on tämä yhdeksään nukuttu aamu tai aamukahvi kotona. Tai sitten silkkaa kiitollisuutta; kaverikemuille tulevista ystävistä tunsin vain yhden viisi vuotta sitten. Loput ovat elämän eteen heittämiä, upeita naisia, joihin tuskin olisin muuten tutustunut. Jos viisi vuotta sitten tunsin olevani yksin uudenlaisessa elämäntilanteessa, kaveripiirin ensimmäinen äiti, on tilanne nyt toinen.
Mummien kattaus on tietysti aivan yhtä odotettu. Minusta on ollut ihana nähdä, kuinka jokainen on löytänyt oman tapansa olla isovanhempi, olla tukena ja apuna. Toiset tekevät metsäretkiä ja vievät lapsia poimimaan mansikoita, toiset muistavat paistopisteen tuliaissuosikit ja hupsut piiperileikit, joku konttaa lattialla ponia leikkien ja toisen kanssa heitetään yläfemmat ovella.

Elämä on asettunut uomilleen.

PS. Mekosta erillinen postaus täällä. 

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) 

1 kommentti: