Social Media Icons

perjantai 6. toukokuuta 2016

Näin otat lapsistasi (epä)onnistuneet yhteiskuvat

1 kommentti Share It:

Sunnuntaina vietetään (taas, huhhuh) äitienpäivää, joten kuvalahjat omista kultamussukoista ovat taas kysyntänsä huipussa - ainakin meillä. Isoisovanhempamme etenkin toivovat ruuhkaisiin viitrineihinsä täytettä, ja traditioksi on muodostunut äitienpäiväkuvien ottaminen. Mini-ihmisten määrä on lisääntynyt vuosi vuodelta (ei siis vain meillä), mutta onnistuneiden yhteiskuvien saaminen ei ole helpottunut.

Yhteiskuvat jättivät toivomisen varaa, kaksi kolmesta ylipäänsä oli lahjottavissa. Mikä siis meni vikaan? Kokosin alle ehdottoman parhaat vinkit epäonnistuneisiin vitriinintäytteisiin.

Ensinnäkin kannattaa lähteä ihan tajuttoman ärsyttävällä asenteella liikkeelle. Kun sä tiedät, mitä sitä oikeasti tulee, mutta julistat silti kenkiä jalkaan pukiessa, että nyt otetaan sellaiset kuvat, ettei tosikaan. Syksyn kerhokuvaus harmaine taustakankaineen ja rottinkituoleineen jäi oksennustaudin vuoksi välistä, ja siitäkös isänpäivänä kuultiin. On siis aika tasata puntit (tai sitten ei).Paikoillanne, valmiit, hyvä, hyvä, just noin, pidä toi - jes! Yksi kuristuskuva toimii aina.Kukapa ei rakastaisi elämänmakuisia tilannekuvia? Niinpä.Jos mukanasi on assari, kannattaa varmistaa, että hän ymmärtää, että kaikki mukana kulkevat pienet ihmiset tulisi mahduttaa samaan kuvaan. Paitsi jos joku heistä eksyi esimerkiksi puhelimen miinanupotuspeliin.

Vitsi, vitsi. Kaksi kolmesta tuli sentään ikuistettua edustuskelpoisiin otoksiin, ja kolmattakin vaivasi vain päiväuniaika, joka aikataulumokien vuoksi tuli turhan varhain vastaan. Oikeasti lapsikuvauksessa hyödylliseksi olen huomannut oman joustavuuden, kyvyn nauraa itselleen, hassutella ja liata polvensa. Luonnonvalon ja hyvän vireystilan hyödyntämisen lisäksi kannattaa tsekata tausta ja luottaa omaan vaistoonsa; miehen ehdottoman metsikön sijaan lopulliset kuvat otettiin alunperinkin kaavailemani parkkipaikan laidalla. Aidot hymytkin irtosivat, kun lupasin kotimatkalla gluteenittomat ja suolaamattomat hampurilaiset.

Mutta en minä vielä huokaise helpotuksesta. Yksi kolmesta on vielä työn alla ja aikaakin niin kovin runsaasti. Tsih.

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi)

1 kommentti:

  1. Minusta nuo kuvat oli hauskoja! Aitoja otoksia oikeasta elämästä :)
    -I :)

    VastaaPoista