Social Media Icons

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

KESÄLISTA 2016

2 kommenttia Share It:


Kesän 2016 suunnitelmissa on ainakin.....

Pakolliset hengailupäivät köyhien Rivieralla eli Aurinkolahdessa...

Monen monta kotipihalla syötyä lounasta ja grillikatoksen tehokäyttöä...

Enemmän parisuhdeaikaa. Koko syksy, talvi ja kevät meni läpsystä vaihto-meiningillä, joten kesällä voisimme ihan oikeasti ladata vähän akkuja ennen pimeää ja kiireistä syksyä. Lupasin tarjota ainakin kahdenkeskisen lounaan.Mökkeilyä eri paikkakunnilla ja roadtrip.

Yksien vaaleansinisten naamiaissyntymäpäivien järjestäminen 5-vuotiaalle (joiden teema on vaihtunut noin 8376352 kertaa, ja joista on puhuttu neljävuotissyntymäpäivien illasta saakka).

Muumimaailma, kesän aktiviteeteista se, josta on puhuttu siitä saakka, kun siellä edellisen ja ensimmäisen kerran kävimme. Rehellisesti sanottuna, ajattelin alunperin paikan tarjoavan lapsiperheiden lomakohteista sen klassinen helppo raha pois-päivän, mutta paikka olikin tosi elämyksellinen ja hyvin toteutettu - emmekä edes ostaneet mitään paikan päältä.

 Kesäkurssit ja kesän lukemiset. Ei siis olla ihan lomalla.


Toivoakseni voisimme viettää kesää myös aiempia kesiä enemmän autotta liikkuen, kun pieninkin on jo puolitoistavuotias eikä kannettavana ole raskausmahaa. Fillarikausi on avattu ja suunnitteilla on mitä ihanampia retkiä kesäisessä kotikaupungissa Helsingissä. Kävimme eilen vertailemassa urheiluliikkeessä peräkärryjä ja koeajolla. Kärrykuume kasvaa.

Haluaisin lisäksi kokeilla jotain ihan uutta - suppausta tai frisbeegolfia vaikka!

Suursiivous. Tietysti. Mitä olisi kesä ilman vimmattua ja mieltä kalvavaa invistelyproggista?

Maalaus. Voi, miten minä haluaisinkaan maalata. (Tämä on vielä neuvotteluasteella.) Tällä hetkellä mietimme keittiön liukuoven poistamista ja uuden jääkaapin sekä pakastimen hankintaa ja sijoittamista liukuoviseinälle, koska jääkaappi on aina turvoksissa mutta kaupasta tarvitsee silti aina jotain - kyllä viisihenkisessä perheessä ruokaa vain kuluu.

Tavata ystäviä. Useammin.

Lukea, lukea, lukea, lukea.....Nauttia kesästä, väljemmistä aikatauluista ja lasten kesätouhuista. Minusta on vain tavattoman ihanaa seurata heidän iloaan saippuakuplista, nakkien grillaamisesta ja uintireissuista, ihan tavallisista asioista.
Pudottaa paino takaisin viime talven takaiselle tasolle! Aktiivisuusranneke ja aamupuurot ovat taas täällä, mutta suklaa on ollut poissa pelistä k o l m e pitkää päivää. Huhhuh.

Lisäksi lupasimme ainakin käydä veneilemässä, kotieläintilalla, Angry Birds-puistossa, köysiseikkailuradalla, Linnanmäellä ja lasten toiveesta myös lähijunassa. Myös oman lapsuuteni suosikkileikki-ja ajanviettopaikka Töölön Ratikkamuseo on korkattava.

Enolaisen (!) ystävän suosittelema, lähistöllä sijaitseva uusi iranilainen ravintola on ehdottomasti myös testattava.

....Niin, ja tietysti käymme tänäkin kesänä Enossa samaisilla kavereilla kylässä, heillä kun on jotain ennenkuulumattoman hienoa: kesäkanoja ja trampoliini!

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) 

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Ennen kuin sen kärryn hommaat, tsekkaa huolella läpi tavarafillari.fi sivut. Markkinavoimatonta asiaa perhepyöräilystä. Olen varma, että löydät kärryhaaveen rinnalle muitakin vaihtoehtoja.

  Oma suosikkini pienten lasten kanssa oli laatikkopyörä. Etuna kärryyn ehdottomasti se, että lapset kulkivat tilavasti "etupenkillä" lähellä kuljettajaa. He havainnoivat liikennettä (ja oppivatkon siinä tarkoiksi), toisaalta juttelu heidän kanssaan onnistui vaivatta (toisin kuin vaikka pyörän takaistuimella istuvan lapsen kanssa) ja mikä parata, olivat siinä valvovan silmäni alla koko ajan.
  Laatikkopyörä oli ehkä kallis kertainvestointi, mutta rehellisesti sanottua ihan parasta, mitä minulla ja lapsilla on koskaan ollut!
  Edelleen vähän kaduttaa, että tuli pyörä myytyä eteenpäin. Kun lapset siirtyivät polkemaan omin jaloin, ajattelin, ettei pyörälle olisi meillä enää tarvetta. Nyt harmittaa monesti, kun kauppaan on lähdettävä autolla: tavallinen fillari kun ei taivu niin notkeasti ison perheen kunnon ruokaostosten kuljettamiseen.

  VastaaPoista
 2. Meinasin kirjoittaa ihan saman... laatikkopyörä = ehkä paras hankintamme ikinä. Meillä neljä lasta, joiden kanssa kuljettu esikoisen eskarista hakumatkat lähes päivittäin läpi vuoden laatikkopyörällä (hyvillä keleillä isommat polkevat itse). Jälleenmyyntiarvo näissä varmasti hyvä ja pyörän kyytiin mahtuu tarvittaessa jopa neljä muksua ��

  VastaaPoista