Social Media Icons

perjantai 20. toukokuuta 2016

JÄÄHYVÄISIÄ JA HAIKEITA TOIVEITA

4 kommenttia Share It:

Siellä minä seisoin. Kamera käsissäni, täynnä ylpeyttä, kiitollisuutta ja liikutusta. Enkä selvinnyt näistäkään kevätjuhlista ilman kyyneliä. Lasten laulut, kukkien ja lahjakassien täyttämät pöydät, juhlakenkien kopina isossa salissa. Tänä keväänä näyttää siltä, ettei syksyllä enää tavata.

Lasten kerhon toimitilassa ei järjestetä enää syksyllä kerhoa, ja uusi paikka on sen verran kaukana, ettei kolmen lapsen kanssa kannata lähteä viemään kahta hoitoon kolmen tunnin leikkiajan vuoksi. Kaupungin kerhosta olen yrittänyt saada kerhopaikkaa jo kaksi vuotta turhaan, enkä oikeasti enää keksi, mitä temppuja täytyisi tehdä, kun osa-aikatyö ja opinnot lasten kotihoidon ohella sekä beibi eivät riittäneet perusteluiksi viiden tunnin viikottaiselle hoito-ajalle.

Ensi syksyn suunnitelmat ovat siis (taas) monellakin tapaa auki, mutta osa-aikainen päivähoito alkaa tuntua yhä enemmän varteenotettavalta vaihtoehdolta. Etenkin kohta viisi vuotta täyttävä on ollut tavattoman surullinen ja apea, kun ulkona talviaikaan ei näy muita samanikäisiä lapsia, ja kaverit toinen toisensa jälkeen tuntuvat menevän päiväkoteihin ja perhepäivähoitajille.

Minusta on hienoa, että työn, opintojen ja lasten kotihoidon yhteensovittaminen on ollut joustavaa tai ylipäänsä mahdollista - ja tällä siis lähinnä tarkoitan työskentelyä kerhopäivinä nuorimman päiväuniaikaan ja öisin. Vahva tukiverkko on ollut myös äärimmäisen tärkeä osa tässä palapelissä. Tunnen saaneeni tosi paljon - kaikista rooleistani ja kaikista ihmisistä ympärillämme - mutta näin kevätjuhlien aikaan kiitollisuuden ja kivan kerhovuoden jälkeen pintaan nousee auttamatta myös epävarmuus ja ärtymys.

Esikoinen kysyi, että mihin he kesäloman päätyttyä pääsevät, mutta minä en osannut vastata.

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi)

4 kommenttia:

 1. Täällä samanlaista haikeutta. .eskarilaisesta tulee koululainen. Kuopus täyttää viikon päästä 3. Keskimmäinen 5v kerhossa käynyt kaksi vuotta. Olis ihanaa jos olis saanut käydä vielä yhden vuoden. Omat työkuviot sen verran auki että ksi se osapäivä päiväkotipaikka on otettava vastaan ja kerhot meidän osalta historiaa .. nyyh..

  VastaaPoista
 2. Täällä samanlaista haikeutta. .eskarilaisesta tulee koululainen. Kuopus täyttää viikon päästä 3. Keskimmäinen 5v kerhossa käynyt kaksi vuotta. Olis ihanaa jos olis saanut käydä vielä yhden vuoden. Omat työkuviot sen verran auki että ksi se osapäivä päiväkotipaikka on otettava vastaan ja kerhot meidän osalta historiaa .. nyyh..

  VastaaPoista
 3. Meillä isompi kerhoili 2,5asti ja meni vajaa 5veenä tarhaan ja jälkeenpäin mietittynä ois pitäny mennä jo vuotta aiemmin.. Ei lapset mieti onko ne saanu olla kotona sen ja sen aikaa.ne kaipaa kavereita ja toimintaa. Pienempi alotti tarhan 2veenä ja kehitys on ollu huimaa verrattuna isompaan.molemmat viihtyvär tarhassa ja äiti töissä ilman jatkuvaa sumplimista et kuka hoitaa millonkin

  VastaaPoista
 4. Meillä isompi kerhoili 2,5asti ja meni vajaa 5veenä tarhaan ja jälkeenpäin mietittynä ois pitäny mennä jo vuotta aiemmin.. Ei lapset mieti onko ne saanu olla kotona sen ja sen aikaa.ne kaipaa kavereita ja toimintaa. Pienempi alotti tarhan 2veenä ja kehitys on ollu huimaa verrattuna isompaan.molemmat viihtyvär tarhassa ja äiti töissä ilman jatkuvaa sumplimista et kuka hoitaa millonkin

  VastaaPoista