Social Media Icons

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Paikkoja, nakkeja ja popcornia - meidän kevään Papu-suosikit

6 kommenttia Share It:Minulla on paheita. Lastenvaatteet. Suklaa. Vichy. Ja juuri tuossa järjestyksessä. Etenkin nyt, kun lapset eivät kasva kolmea senttiä tai kahta vaatekokoa parissa hetkessä, ja kun ihanimmat aarteet useimmiten päätyvät perheessämme vaatekaapista toiseen, on laadulla, istuvuudella, pehmeydellä ja käytettävyydellä isompi merkitys kuin aikaisemmin.

Minä pidän erityisesti Suomessa perustetuista kohtalaisen pienistä lastenvaatebrändeistä, kuten Noshista, Mainiosta ja Papusta, ja suurimpana syynä niiden muodostumiseksi myös lasten suosikeiksi on luomupuuvillan pehmeys. Meillä on kolme herkkäihoista lasta, jotka saavat ihoreaktioita jo hajustetuista pyykinpesuaineista tai suihkusaippuasta, ja kaksi kolmesta on vielä atooppiseen ihottumaan ja allergiaan taipuvia, joten vaatteiden pehmeys, käyttömukavuus (esimerkiksi järkevät saumat, pehmeät pesulaput jne.) ja myrkyttömyys on paitsi minulle, myös lapsille tärkeää.

Etenkin viiden vuoden kunnioitettavaa ikää lähestyvä esikoinen elää hempeän vaaleanpunaista ja kimaltavaa prinsessakautta, mutta harvat prinsessaprinttipaidat ja jumppatyllimekot jäävät silti useimmiten kaappiin - ne kun kuulemma kutittavat.

Moni varmaan tietääkin, että unelmanpehmeät ja Portugalissa suomalaisen perheyhtiön tehtaalla vastuullisesti luomupuuvillasta valmistetut kevään ja kesän Paput julkaistiin viime viikolla. Papun kevät ja kesä kylpi paitsi helposti yhdisteltävässä mustassa ja valkoisessa, myös raikkaan kurkunvihreän, kullanhohtoisten nakkien, pehmeän kerman ja iki-ihanan sinisen sävyissä.
Mallistokuvia katsellessa lapset ihastuivat ei-niin-yllättävästi ratsastushousuja henkiviin Patch-legginsseihin jotka ovat kaudesta toiseen Papun mallistossa pysyvä tuote. Meillä jostain syystä yläosia löytyy aina ihan tolkuton määrä, ja ostaisin aina vain lisää kuosillisia paitoja, huppareita ja mekkoja, mutta alaosien määrä on maltillinen ja suosikit säilyvät kuukaudesta ja lapsesta toiseen. Yksi viime kuukausien ultimatesuosikkilegginsseistä ovat olleet Papun Raita-legginssit, joita ostin kahdet Lillasta viime syksynä isommille, ja jotka valitsin kuvattavaksi nyt myös puolitoistavuotiaalle - tietysti kasvunvaralla, jotta ne olisivat myös ensi kevään suosikit! Ne vain tuntuvat käyvän hirvittävimpienkin kaivuripaitojen ja vaaleanpunaisten unelmien kaveriksi. Mutta kyllä te tiedätte: raita toimii aina. Vinonakin.Minua ihan erityisesti ihastutti villien nakkilegginssien ja popcorn-yläosan yhdistelmä, se on vain jotenkin ihan supersuloinen! Niin, ja tietysti klassikoksi muodostuneen rusettipipon kanssa! Itselleni ostin samanlaisen (tai no, mieheni osti) jo pari vuotta sitten, ja lukuisista pesuista sekä aktiivikäytöstä huolimatta se ei uudelle häpeile. Pehmeä kaksinkertainen trikoo ja jämäkkä, ryhdikäs rusettikangas on vain niin ihana!

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) 

6 kommenttia:

 1. Paljon teidän 4v on pitkä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän täyttää kahden kuukauden päästä viisi, mutta nyt täytyy sanoa, etten muista ollenkaan, minkä mittainen hän oli viime vuonna neuvolassa. Meillä on käytössä koko 116/122cm, eli pitkä tyttö (kuten äitinsäkin) on. :)

   Poista
 2. Voi mitä suloisuuksia!!! Raitapöksyt ja popparivaatteet houkuttaisi täälläkin :) -I :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ja näissä muuten se ihana, että valmistetaan käsittääkseni samalla tehtaalla kuin NOSHit, eli sama pehmeys ja laatu. :)

   Poista
 3. Ihan todella kauniita kuvia! Ja kauniita lapsiakin. :-) nuo vaatteet on kyl <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Lapset ovat kyllä (tietysti, haha) kauniita ;) Papun kevät-kesä iski tänä vuonna enemmän kuin moneen kauteen. Niin herkku!

   Poista