Social Media Icons

keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Hääpäiväreissu Tallinnassa

3 kommenttia Share It:

Teimme viime viikonloppuna päiväreissun hääpäivän kunniaksi Tallinnaan, ja kahden opiskelijan budjettiin sopivasti siis varsin pienellä volyymilla. Tiedän, että monelle eteläinen naapuri pääkaupunkeineen ja matkoineen edustaa monelle viinarallia, Tax-free-shopia, huonoa karaokea ja hyviä lihatuotteita, mutta kyseessähän on oikeasti keskiajalla kukoistanut, näyttävä hansakaupunki, ja Tallinnan vanha kaupunkihan kuuluukin UNESCO:n maailmanperintökohteisiin. 

Vietimme päivän vanhaa kaupunkia ihastellen ja mutu-tuntumalla kuljeskellen. Rauhallisena ja hyytävänä sunnuntaipäivänä kävimme kirkkohistorian museossa, virolaisen valokuvataiteen museossa (kummassakin sai muuten opiskelijakortilla alennusta muutenkin edullisista pääsylipuista) ja pyörähdimme autenttisessa, uskomattoman tunnelmallisessa ortodoksilaisessa messussa, jossa ihmiset kulkivat spontaanisti sisään ja ulos, hiljentyivät ja kiertelivät. Ilma tuntui paksulta ja tunnelma oli viipyilevä, harras (ateistinkin näkökulmasta), ja olimme kumpikin sitä mieltä, että muutama hetki ortodoksisessa messussa oli reissumme kohokohta. Jos teille joskus tarjoutuu mahdollisuus piipahtaa keskiaikaisessa kirkossa messussa, käyttäkää se ihmeessä hyödyksenne! Valon arkkitehtuuri ja mielen tyhjentävä kuoroesitys on juttu, joka kannattaa kokea. 

Hah. Huijasin. Oikeasti parasta oli kyllä käydä kaksin jossain. Stressittä, suunnitelmitta. Kun siihen yhdistää omat mielenkiinnon kohteet, parhaan seuran ja lapset, jotka työnsivät meidät ovesta ulos aamulla mummin tullessa hoitamaan, saattoi viimeinen lomapäivä olla vain tosi onnistunut. 


Kävimme syömässä vanhan kaupungin Rimiä vastapäätä avatussa kreikkalaisessa katuruokaravintolassa kana pita gyrokset, joiden 3,9 euron annoshinta oli varsin hinta-laatusuhteinen, peukku niillekin!

Reissussa moikkamaan tuli pari tuttua nimeä, huippua! Allekirjoittaneen voi muuten bongata myös lauantaina Jumbon Citymarketista Mammuttimarkkinoilta Crocsin pisteeltä, tulkaahan moikkaamaan. ;)

PS. Instagram-seuraajani ovat muuten kyselleet ja toivoneet kokemuksia Honor 7-puhelimestani, jonka ostin jokunen kuukausi sitten iPhoneni lauettua lopullisesti, ja täytyy sanoa, että olen ollut hyvin positiivisesti yllättynyt, vaikka olenkin ollut Apple-uskollinen vuosikausia puhelintani myöten. Kaikki postauksen kuvat on otettu siis puhelimella, ja kamera onkin aika huikea - juuri hyvä nopeaan räpsimiseen silloin kuin ei ole aikaa tai halua kaivaa oikeaa kameraa esiin. En ole selvittänyt, voisiko kuvakokoa muuttaa, sillä etenkin pystykuvissa koko jää nettikäytössäkin aika pieneksi. Android tuntuu käyttöjärjestelmänä edelleen vähän epäloogiselta ja vaikealta, applikaatiot ovat usein kehnompia ja netissä surffailu oli ompulla mielekkäämpää, mutta hinta-laatu-suhde tuntuu Honor 7:ssa silti paremmalta. 

Seuraa BloglovinissaFacebookissaInstagramissa (@lapsellistablogi) 

3 kommenttia:

  1. Nyt kyllä särähti omaan korvaan sen verran, että pakko on tulla sanomaan: Me ei ortodoksisessa kirkossa puhuta messuista, vaan ihan jumalanpalveluksista, joilla kaikilla on sitten omat nimensä palveluksesta riippuen. Mutta siinä oot oikeassa, on ne aika siistejä! Mekin muuten käytiin tossa gyros-paikassa syksyllä, mutta meihin se ei pahemmin uponnut. Ranskikset siellä pitaleivän sisällä eivät vaan meidän mielestä toimineet :D

    VastaaPoista
  2. Voi mun tekis niin mieli Tallinnaan!

    VastaaPoista
  3. Tallinna on kyllä kiva paikka ja mulle henk.koht. tuo vanhan kaupungin fiilis vaan "kolahtaa." On kyllä hyvät kuvat ja vielä puhelimella! Tsemppiä loppuviikkoon!!! -I :)

    VastaaPoista