Social Media Icons

perjantai 11. maaliskuuta 2016

7 vinkkiä rattaiden ostajalle & Crescent Classic-arvontamuistutus

12 kommenttia Share It:

Kaupallinen yhteistyö / Jollyroom.fi 


Minulle tarjottiin mahdollisuutta toteuttaa Instagram-kampanja suuren lastentarvikkeisiin-ja vaatteisiin sekä äitiystuotteisiin keskittyvän Jollyroom-verkkokaupan kanssa, ja mikä parasta, saan arpoa seuraajiemme kesken samanlaisen paketin, kuin millaisen itse sain. Valitsin arvottavaksi Crescent Classic-kuomurataspaketin, johon kuuluu kova kantokoppa ja 5-pistevöidenkin kanssa sopiva istuinsuojus/lämpöpussi - eli vastasyntyneestä noin kolmen vuoden ikään sopivat rattaat. Jos et vielä ole osallistunut Crescent Classic-kuomurattaiden arvontaan, tee se täällä nyt - aikaa on puoleen yöhön saakka!

Itse olin hiljan ostanut uudet rattaat, joten halusin laittaa hyvän kiertoon ja muistaa perheenlisäystä odottelevaa veljeäni ja hänen puolisoaan. Pohdimme pitkän tovin juuri heille sopivia rattaita, ja koska kyseessä on vauva-arjen kannalta keskeinen hankinta lastentarvikeviidakossa, ajattelin jakaa teillekin vinkit, jotka itse kolmen lapsen ja kuusien rattaiden (!) jälkeen olen todennut ostopäätöksen suhteen toimiviksi.
Mieti, millaiseen käyttöön rattaat oikeasti tulevat. Jos et ole löytänyt sisäistä maastojuoksijaasi ennen vauvaa, tuskin kunnostaudut lenkkipolkujen maantienkiitäjänä vauvankaan kanssa - tarvitsetko siis välttämättä käytetyn henkilöauton hintaisia kiitureita? Jos kilometrejä jalan tulee vähän ennen vauvaa, et todennäköisesti tule löytämään itsestäsi sitä keskustassa päivittäin hengailevaa lattemammaa tai himoliikkujaa - ja jos löydätkin, voi rattaat tarpeen muuttuessa päivittää. Missä tavallisesti liikut ulkona ja kuinka paljon? Onko perheessänne auto - ja onko autossa mahdollisesti omat matkarattaansa?
Veljeni ja hänen avovaimonsa ovat kahden koiran omistajia ja kälyni vieläpä intohimoinen hevosharrastaja, joten rattaat tulevat olemaan aktiivikäytössä useita kertoja päivässä. Kaupunkilaisina he halusivat hissiin hyvin mahtuvat, kohtalaisen sirot rattaat, joita säilytetään eteisessä, mutta kahden koiran omistajina he eivät nähneet kääntyviä etupyöriä, loskaisia kuukausia ja aktiiviulkoilua koirien kanssa järkevänä, vaan halusivat isot ilmakumirenkaat. Heillä on erikseen autossa turvakaukalon kanssa yhteensopivat matkarattaat, joten rattaiden suuri koko koottuna ei ollut kynnyskysymys - mutta rattaat mahtuivat kyllä koirien kanssa perheauton kyytiin hyvin. Autottoman perheen kannattaa kiinnittää huomiota tavarakoriin, sen kokoon ja käytettävyyteen. Crescent Classiceissa tavarakori on kunnioitettavan suuri ja sen etureunassa on vetoketjut, jotka avaamalla sinne on helpompaa laittaa esimerkiksi kauppakassi. Iso plussa!

Käyttäjät. Millaisia asioita te arvostatte? Mitkä ominaisuudet oikeasti tuntuvat teistä tarpeellisilta? Mitä lapsenne tarvitsee; käveleekö hän itse, nukkuuko hän päiväunensa rattaissa? Kuinka pitkälle ajalle suunnittelette rattaita käytettävän? Riittääkö jo reippaasti kävelevälle taaperolle just in case-rattaiksi kevyet istumarattaat? Päiväunensa rattaissa nukkuvan lapsen rattaissa taasen isoa plussaa on mukava istuin, hyvä jalkatuen säätö ja suojaisa kuomu.
Veljelläni ja hänen avovaimollaan on himpun vajaat puoli metriä pituuseroa, joten säädettävä työntöaisa oli ehdoton vaatimus, mutta toki suuri pituusero tuo omat kompromssinsa. Miltei kaksimetrisen veljeni mielestä rattaita oli mukava työntää, eikä hän potkinut jarruja, mutta hänen puolitoista metriä pitkä avovaimonsa kertoi rattaiden kasaamisen tuntuneen ensimmäisen kerran hankalalta, koska ei ylettänyt vatsan kanssa painamaan kahta nappia samaan aikaan (tähän toki voi vaikuttaa myös se masu). Jos liikutte paljon autolla, kuten esimerkiksi me, ovat hyvät ja ketterät matkarattaat ehkä kannattavampi investointi, kuin jykevät maastolenkkeihin kelpaavat kuomurattaat.Yhdistelmävaunut vai kuomurattaat kovalla kantokopalla?
Kevätvauvan vanhemmat päätyivät kantokopallisiin kuomurattaisiin, ja itse olen ainakin kokenut, että yhdistelmärattaiden vaunukoppa on jäänyt nopeasti tarpeettomaksi, kun vauvat ovat alkaneet istumaan tai ainakin protestoimaan suojaisesta kopastaan. Yhdistelmävaunujen koppa on omasta mielestäni tyylikkäämpi ja tilavampi, mutta esimerkiksi vauvaa kopassa liikutellessa olen kokenut ison ja kovan yhdistelmävaunujen kopan vähän kömpelöksi ja hankalaksi irroittaa. Kovapohjainen kantokoppa kuomurattaissa sen sijaan irtoaa helposti ja nopeasti kantokahvoista nostamalla, vie vain vähän tilaa varastossa, ja on paljon edullisempikin.

Toivotteko perheeseen sisarusta kohtalaisen pienellä ikäerolla? Tarvitsisiko rattaista löytyä mahdollisuus sisaristuimelle? 
Kälyni vastaus oli varma ja vakuuttava: yksi kerrallaan, kiitos. Meillä itsellämme oli yhdistelmärattaat sisaristuimella, ja se oli yksi parhaimmista hankinnoista, kun ikäeroa lapsilla oli 1,5 vuotta.Miksi he päätyivät testivoittaja-Crescenteihin? Summa summarum:

-Isot ilmakumirenkaat. Rattaat ovat miellyttävät työntää epätasaisessakin maastossa.
-Suuri tavarakori
-Säädettävä työntöaisa ja hyvä tuntuma rattaita työnnettäessä.
-Aurinkolipallinen kuomu
-Heittoaisa
-Tilava ja mukava ratasosa, johon mahtuu isompikin taapero talvivaatteissaan.
-Neutraali, unisex ja ajaton design, kokomusta väri.
-Kattava ja pitkäikäinen paketti

Nyt puuttuu enää vauva, iiks! Ja jos teitä puuttuvat vielä rattaat vuoden takuulla ja kaikilla herkuilla, käy pikapikaa osallistumassa Instagramissani kisaan! 

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi)

12 kommenttia:

 1. Kuulostipas hyviltä! Ehdottomasti meillekkin harkintavaihtoehdoksi tämä. Kaunis odottaja muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on kyllä ihan mielettömän upea (aina), vaikka laskettu aika kolkutteleekin jo ihan ovella. Toiset vaan on, ei voi käsittää. :D <3

   Poista
 2. Miten kuvailisit heittoaisan eroa niin sanotusti normiaisaan? onko se oikeasti hyödyllinen ominaisuus? Lasta ei ole vielä tulossa, mutta mielenkiintoista perehtyä asioihin.. Nämä rattaat ovat kyllä hienot, mut itse ottaisin ehkä toisessa värissä (kevään kunniaksi! ;)). Raskaana oleva nainen on kyllä kaunis, olen sinun valokuvasivultasi hänet ennen bongannutkin. Toivottavasti loppuodotus on mieleinen, ja hyvää kevättä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, mä vastaan tähän nyt kans :D Meillä on siis nää kärryt, vuodelta 2012. Itse käytin ja käytän heittoaisaa esim jos aurinko paistaa kovasti tai myrskyää niin heitän aisan toiseen suuntaan jolloin saa kyytiläisen suojaisempaan. Monet toki käyttää jotain vaunuverhoa tms niin ei ehkä tarvi niin kikkailla. Lisäksi heitän aisan jos tarvii roudata isoa pahvilaatikkoa (no okei, ei kovin usein) niin sen lodjun voi laittaa kuomun päälle nojaan aisaa. Varmasti pärjää ilmankin mutta kun on tottunut siihen niin onhan se kätevä :)

   Poista
  2. Niin ja rattaissa sitten on kiva pienempää lasta työntää niin että on katsekontakti kun taas isompi voi haluta jo mennä naama menosuuntaan.

   Poista
  3. Joo, heittoaisa on tosiaan kätevä siksi, että jos sitä ei ole, ja ratasosa on käännettävä, täytyy ratasosa aina irroittaa rungosta ja sitten kääntää, kun taas heittoaisalla lapsen saa halutessaan kasvot menosuuntaan päin hyvin nopeasti. Heittoaisa on kätevä myös esimerkiksi kirkkaan auringonpaisteen tai vaikkapa kovan tuulen tullen, jolloin lapsen voi helposti ja nopeasti ikään kuin kääntää toiseen suuntaan.

   Poista
 3. Toi vetoketjukori on helvetistä. Sitä vetskaria ei ikinä saa helposti auki eikä ainakaan kiinni. Ja niitä on tosiaan kaksi jotka pitää molemmat avata että se toimii kunnolla. Vaunukoppa on niin pieni että edes tosi sirot 5 kk vauvat ei enää mahdu sinne makuupussin kanssa. Kärryjen ohjattavuus on todella huonoa kun työntöaisa on siinä perinteisemmässä asennossa. Siis todella. Luultiin pitkään että esikoisemme ei vaan osaa rattaissa kunnes vaihdoimme merkkiä. Näissä valahti aina ja istui tosi röhnöttäen, piti jatkuvasti nostaa ja korjailla asentoa. Ilmakumirenkaita saa olla koko ajan täyttämässä.

  Nuukuuksillamme käytettiin kuitenkin myös toiselle vauvalle mutta tällä kertaa vaihdetaan heti toisiin rattaisiin kun maltan alkaa työntään lasta kasvot menosuuntaan.

  Mutta kantokoppa on kätevä, helppo irrottaa ja kiinnittä. Heittoaisa on mahtava, ja se aurinkolippahommeli. Ja on hyvä kun aisan saa laskettua alas niin esikoinen on voinut työntää pikkusiskoa. Ja kuomun saa avattua verkkomalliseksi helteillä.

  Ihan kelpo rattaat mutta en silti suosittele :D Ja tää nyt vaan on toki meidän perheen mielipide.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! :D Kiitos paljon kokemuksestasi - meillähän sitä ei tietysti ole kuin parilta testikerralta. Näissäkään ei varmasti ole kaikille sopivaa tai edes kaikin puolin täydellistä vaunua (ainakaan järkevään hintaan), ja paljon varmasti vaikuttaa oma tarve ja käyttö. Minä esimerkiksi en yhtään tykännyt raskaista Emmaljungan yhdistelmävaunuista, vaikka ne monen mieleen ovatkin. (Emmaljunga Scooter S3:set sen sijaan kyllä miellyttävät.)

   Poista
 4. Mahtavaa, että laitoit hyvän kiertämään. Perhe arvosti varmasti saamaansa lahjaa suuresti! <3 Kivan kattava postaus ja paljon ihania kuvia - tykkäsin! :) Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä he vaikuttivat kovin iloisilta, ja hyvä mieli tuli tietysti myös minulle - tottahan sitä haluaa auttaa ja jeesata perhettä ja ystäviä jos siihen on mahdollisuus :) Ja iso kiitos kehuista! Ne lämmittivät mieltäni! Ihanaa sunnuntaita sinullekin, Selina! <3

   Poista
 5. Ihana Milla! <3 Enpä tiennyt että on yhdessä sinun veljesi kanssa. :) Olisiko myöhemmin mahdollista saada kokemuspostausta matkarattaistakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, onpas pieni maailma! :-D Heillä on käytössään meillä tarpeettomaksi jääneet Graco Mirage-matkarattaat, jotka ovat yhteensopivat heidän kaukalonsa kanssa, ja niistä kirjoittelin täällä: http://www.lapsellistablogi.com/2014/07/turvakaukalo-ja-yhteensopivat.html

   Nyt meillä tosin ovat käytössä hiljan ostamani Britax B-Agile Plussat, jotka ovat olleet huikean, huikean ihanat - varmaan paremmat kuin meidän Emmaljungan kuomurattaamme ovat. :D

   Poista