Social Media Icons

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

11 kuvaa keittiöstä

4 kommenttia Share It:

Keittiö. Paikka, jossa suurin osa elintärkeistä ja sotkuisimmista toiminnoista tapahtuu. Viisihenkisessä perheessä on myös paikka, jossa hurisee aina tiskikone, jossa aina on tekeillä jotain, tai johon kaikki päivittäiset siirtymät liittyvät. Se on myös huone, jossa maton pitäminen tuntuisi... Kunnianhimoiselta. Minä sieluni silmin näen keittiöportin kaltereiden takana seisovat tahmatassut ja heidän kaiken kertovat ilmeensä - challenge accepted

Viimeisien kuukausien aikana keittiössä on tapahtunut paljon. Talviverho, Marimekon tehtaanmyymälästä vallan sopivaan hintaan löytynyt Kuusikossa-kangas on jäänyt ikkunaan, vanha pöytä on vaihtunut pyöreään, ja kauan kaivattu keittokirjateline löytyi lasten sisustusuotteiden verkkokaupasta, Maxplaysta. Tresxicsin vuorihylly vetää sisäänsä noin 2-4 keittokirjaa, ja olen huomannut, että kirjoja tulee käytettyä, kun ne ovat helposti saatavilla. Vaihtelenkin kirjoja hyllyssä, jonka vuoksi arkiruokabravuurit ovat olleet jatkuvassa muutostilassa. 

Monikin on hämmästellyt pyöreää pöytää pitkässä ja kapeassa keittiössämme, mutta se on ollut meille paras ja toimivin valinta - pöydässä ei ole kulmia, joista hankkia messeviä mustelmia, ja sen ääreen on helpompi sijoittaa enemmänkin porukkaa. Muistaakseni 118 senttiä halkaisijaltaan olevan pöydän ääreen on sijoitettu mukavasti jopa 8 ihmistä, kun aiempi, kapeampi pöytämme hädin tuskin mahdutti meidät viisi saman pöydän ääreen. Sopivaa pyöreää pöytää etsimme pitkään, koska emme halunneet pöytää, jossa olisi maalattu pöytälevy - sellainen ei vain toimi talouksissa, joissa pöytää hakataan ruokailuvälineillä ja jota pyyhitään 15 kertaa päivässä. Vähintään. Sopiva vaihtoehto löytyi yllättäen Ikeasta, sillä Ikean Billsta-pöytä melamiinipintoineen kestää hyvin kulutusta ja lämpöä. Hassua kyllä, kapeaankin keittiöön istuu hyvin pyöreä pöytä! 

Nyt mietintämyssyssä ovat toisenlaiset muutokset. Kakkospakastin on ollut hyvä hankinta, mutta vie paljon tilaa, ja keittiön liukuovelliselle päätyseinälle ei voi sijoittaa mitään. Inventaariosta huolimatta kaapit pursuilevat, ja kauneimmat astiat pölyttyvät piilossa kaapeissa. Työtasoilla lojuu aina jotakin, ja painajaisissani joku nielee magneetteja. Keittiötuoleja on liian vähän. Pääsiäisverhot (!!!) odottavat ompelua (silitysnauhaa). Perus. 


Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi)

4 kommenttia:

 1. Ihana ja elämänmakuinen keittiö! Välitilan laatoitus on ihan mun suosikki! Nuo verhot on vaan niin ihanat <3 -I :)

  VastaaPoista
 2. Ihana keittiö! Mä oon myös miettinyt pyöreää pöytää meille. Uskoisin että se voisi toimia meidän pienessä, hankalanmallisessa keittiössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ja kyllä, pyöreä pöytä on kyllä kummallinen tilaihme, vaikka ajattelisi, että se olisi pienessä keittiössä hankala, kun ei voi laittaa nurkkaan tms. :D

   Poista