Social Media Icons

torstai 21. tammikuuta 2016

Olohuone nyt

7 kommenttia Share It:

Meidät tuntevat ihmiset tietävät, että meillä on päällä aina jokin projekti, muutostyö, tai ainakin sen suunnittelu. Minun projektini liittyvät useimmiten kotiin. En ole leipoja enkä värkkäilijä, mutta projekteista minä kotona pidän silti. Rakastan inventaarioita, silittämistä, kaappien siivoilua ja tavaroiden liikuttamista paikasta toiseen. Olemme esimerkiksi vaihtaneet makuuhuoneiden (tai siis nukkujien) paikkoja ainakin kolme kertaa, ja verhot vaihdan keskimäärin kolme kertaa vuodessa. Viime aikoina on ollut hiljaisempaa. Syksy oli kiireinen ja raskas, ja Pinterestin selailun sijaan olen käynyt kaappi kerrallaan kotia läpi. Sunnuntaiaamuna aloitin seitsemältä tyhjentämään ja pesemään keittiön kaappeja, ja vietin päivän omassa ylhäisessä yksinäisyydessäni, kaappeja jynssäten ja Spotifysta Jari Sillanpäätä kuunnellen. Parasta.

Olenkin varmaan joskus sivunnut sitä positiivista ongelmaa, että meillä asuu kaksi varsin erilaista sisustajaa - ja että kodin täytyy tietysti olla kummankin aikuisen näköinen, tutun tuntuinen. Minä pidän vaaleista sävyistä, selkeistä linjoista, kevyistä kalusteista ja patinasta, mieheni jykevistä huonekaluista, tummista sävyistä, 1970-luvusta ja räiskyvästä kontrastisuudesta. Kesällä päätimme maalata, ihan yhteistuumin. Maalarinvalkeiden pitkien olohuoneen seinien väristä tosin neuvoteltiin (varsin menestyksettömästi, toim. huom.) tovi. Minä olin ajatellut munankuorenvalkoista kalkkimaalia, mieheni smaragdinvihreitä efektiseiniä. Harmahtava vihreä oli niin ikään sitten... Kompromissi. Miten siitä tavattiinkaan sanoa? Että kompromissi on ratkaisu, joka tyydyttää kaikkia, muttei miellytä ketään?

Muutaman kuukauden jälkeen silmä alkaa tottua. Kai. Mitä en osannut ennakkoon edes aavistaa, oli se, kuinka värillisestä seinästä lisäpontta saivat vanhatkin kalusteet, seinien taulut ja valkoiset hyllyt. Kaiken nähneet ja kaiken kestäneet sohvat alkoivat tuntua vähemmän nuutuneilta ja mustavalkoiset printit pääsevät ihan uudella tavalla oikeuksiinsa.

Sain jokin aika sitten valita monipuolisen moderneja, ja erityisesti graafisia julisteita myyvältä Deseniolta printtejä kotiin, ja heidän kattavia inspiraatiosivuja selatessani valinnat oli helppo ja nopea tehdä. Halusin ehdottomasti selkeitä printtejä värejä ja ihmisiä vilisevään olohuoneeseemme, ja samoissa kokoluokissa, jotta julisteiden paikkaa olisi helppoa ja nopeaa vaihtaa fiiliksen mukaan (koska uskokaa pois, niin me olemme tehneetkin).

Deseniolla on kattava ja monipuolinen valikoima monenlaiseen tyyliin ja monenlaiselle kukkarolle sopivia printtejä, julisteita ja kehyksiä (omani ostin tosin Ikeasta) - hinnat alkavat noin kolmesta eurosta. Miellyttävän verkkokaupasta teki upeiden inspiraatiosivujen lisäksi myös se, että tuotteita pystyy selaamaan tyyligenreittäin aina graafisista julisteista vintage-henkisiin tai taidejulisteisiin.

Minua puhutteli heti ensi näkemällä yksinkertainen ja kaunis tekstijuliste, Change your thoughts and you'll change your world. Ehkä tuo vihreä seinäkin nyt menee - hyvän muistutuksen kanssa.

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) 

7 kommenttia:

 1. Tuo seinän värihän on tosi hyvä! Ihana, kun postasit pitkästä aikaa <3

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää! Ja samat sanat täältäkin -kiva kun postasit! Olen odottanut :) -I :)

  VastaaPoista
 3. Aivan älyttömän hyvin toimii tuo seinän väri! Eli ainakin mun silmääni miellyttää ja kovasti :) Muutenkin todella toimiva kokonaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos! Ehkä se on tämä oma valkoinen-valkoinen-silmä joka ei vain ota tottuakseen :D

   Poista
 4. Ton seinän väri on täydellinen. <3

  VastaaPoista