Social Media Icons

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

9. luukku: Leikin maailma

1 kommentti Share It:


Olen monen monta kertaa sanonut, että pidän leluista ja leikkitarvikkeista, jotka on jollain helpolla tapaa kategorisoitavissa. Siis jotka selvästi kuuluvat osaksi jotakin kokonaisuutta, osaksi jotakin laatikkoa tai lokeroa. Koska eniten inhoan epämääräistä krääsää. 

Lasten joululahjalistoja on tänä vuonna laadittu varmaan elokuusta saakka, mutta keskeinen sisältö ja hittitoiveet ovat pysyneet samoina. Esikoinen toivoi nukkekotiin asukkaita (check) ja kalusteita, kolmevuotias pikkuautoja, pikkuautoja, pikkuautoja ja pikkuautoja. 

Kokosin muutaman joululahjatärpin, mikäli joku miettii vaikka saman ikäisille kummilapsille lahjoja (niin, ja meidän lastemme kummit: älköön vaivautuko, kyseiset hitit löytyvät jo meiltä). 

Hauska ja supermakeat Crazy Safety-pyöräilykypärät. Meillä vaari toi esikoiselle jo pari vuotta sitten Japanin tuliaisina kuvassakin näkyvän leopardikypärän, ja hyvän säätövaransa ansiosta se on sopivan kokoinen kevään pyöräilykautta ajatellen edelleenkin. Värikkäät hihnat, takaa löytyvät led-huomiovalot ja leukakoristeet eivät takuulla jää huomaamatta - tai käyttämättä. 

Nukkekoti ja sen kalusteet. (Lundby-nukkekoti onkin itse asiassa tällä hetkellä Leikin maailma-verkkokaupassa tarjouksessa ja ilmaisella toimituksella, vink vink.) Meillä nukkekoti ja yleensäkin pienet figuurit ovat olleet pitkään tosi pop. Meidän puisessa nukkekodissamme tosin asustaa Elsa ja Anna, Tähkäpää, Smarties-karkkipötkön mukana tullut Tuhkimo-lelu, Duplo-hahmoja.... 

No, autolelut tietysti. Oma kolmevuotiaamme sai Leikin maailmasta ääntelevän ja valoja vilkuttelevan moottoripyöräpoliisi-lelun, jonka vajaan viidentoista euron suositushinta on fanitukseen nähden vähintäänkin kohtuullinen. Viime vuonna kummeiltaan saamansa "kriisiajan operaatiokeskus" (kyllä, sitä sanaa hän itse käyttää) pelastusajoneuvoineen on yhä suksee sekin. Kolmevuotiskemujen neppis-teemaan sopivasti ajattelin kattaa pöytään liikennemerkkileluja (saatu), jotka voidaan valjastaa parkkihallileikkiin sopiviksi juhlien jälkeen. 

Rauhattomille nukkujille ja pimeän pelkoisille voin lisäksi suositella Duux-monitoreja. Saimme maahantuojalta hiljan testiin tähtitaivaan kattoon heijastavan yövalon, joka soittaa musiikkia lasten nukahtamiseen saakka ja valmistajan mukaan aloittaa musiikin soittamisen mikäli lapsi sattuisikin heräämään kesken yön (meillä on ollut hämmentävän rauhallista lastenhuoneessa öisin, joten tältä osin ei löydy käyttökokemuksia). Mukana kannettavaa tai pistorasiaan kiinnitettävää yövaloa paremmaksi olen kyllä kokenut Duux bluetooth baby-projektorin, joka valaisee huonetta hieman enemmän, ja joka on auttanut pimeää ja mörköjä pelkäävää neljävuotiasta nukkumaan rauhallisemmin.  

Enkä voi olla mainitsematta tanskalaista designia edustavia bObles-kalusteita, joilla on myös leikkiin ja liikkumiseen kannustava funktio. Kaikista eniten fanitetut bOblesit esimerkiksi Itiksen Leikkiaseman bObles-nurkkauksessa ovat meidän lastemme osalta olleet ne pienimmät. Kana, jolla voi tasapainoilla, jonka päällä voi istua ja jonka voi valjastaa korotuspalaksi tavalliselle keittiötuolille. 

Leikin maailman verkkokaupassa saa ilmaisen toimituksen yli 50 euron tilaukselle alennuskoodilla joulu, ja monet joulun lahjasuosikit ovatkin tarjouksessa. 


Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi)

1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä! Nyt lähti boblesit tilaukseen! -I :)

    VastaaPoista