Social Media Icons

tiistai 8. joulukuuta 2015

5.-7. luukku: just nyt

Ei kommentteja Share It:
Viikonloppu meni kuvauskeikoissa juostessa, päälle painavaa flunssaa nujertaessa, suunnitellessa ja viilaillessa. En katsonut Tuntematonta Sotilasta, en Linnan juhlia, en ottanut kantaa sotaveteraaneihin tai Jenni Haukioon. En askarellut tai leiponut, enkä ole suostunut ottamaan stressiä lähestyvästä joulusta. Ensimmäistä kertaa miesmuistiin olen hankkinut enimmän osan joululahjoista ajoissa, ajatuksella ja kiireettä. 

Olemme ulkoilleet tänä lumettomana joulukuuna välikausivaatteissa vihreällä nurmikolla, tehneet sadepäivänä retken Itikseen (Leikkiasemalle) jossa arvon leikki-ikäiset kulkivat muovikruunut päässään. Joulua edeltävänä viikonloppuna perhepiirissä vietetään hautajaisia ja 3-vuotissyntymäpäiviä. Se jos mikä vetää sanattomaksi. 

Onneksi joulukuuhun ja joulun viettoon mahtuu iloa ja valoakin. Esimerkiksi:

-kuvattavanani oli viikonloppuna huikean suloisia vauvoja, ja kahdenksan päivän ikäinen vastasyntynyt - voi sitä vauvain tuoksua!
-Lääkärin ohjeesta aloitettu maidon siedättäminen pojilla on alkanut hyvin ja huonosti. Toisen ruokavalioon maitotuotteet pieninä määrinä ja hyvin kypsytettyinä tuntuvat sopivan, toisen ei.
-Löysin viikonloppuna täydellisen (no, potetiaalisen) studiotilan. 
-Vuoden vanha tavailee uusia sanoja, nyökyttelee, puistelee päätään ja tuntuu kaikin puolin enenevissä määrin tyypiltä, jonka kanssa on mahdollista kommunikoida sanoin.
-Joululoma häämöttää. Yöpöydällä Hemingway jo odottelee laiskoja loma-aamuja. 
-Nälkävuoden mittainen hyiyöktoihaisee-kausi on laskussa, ja lisäkkeeksi toivotaan yhä useammin uunijuureksia, salaattia ja kasviksia. Ruokavaliorajoitteista huolimatta olemme lisäksi löytäneet kaikille sopivat ja kaikille maistuvat arkiruokabravuurit. 
-Anoppi on aloittanut sinapin keittämisen (jota toivoakseni seuraa taatelikakkujen paistaminen). Hänen itse tekemänsä sinappi (ja etenkin kookosrommilla maustettu sinappi) on paitsi meillä, myös heidän naapurustollaan ja sukulaisillaan tunnettu merkki lähestyvästä joulusta ja herkuttelusta. 
-Lasten joulunodotus, siihen liittyvä mystiikka ja hienoinen jännitys. Kuka sanoi, että jouluna pitää olla lunta?

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti