Social Media Icons

perjantai 4. joulukuuta 2015

4. luukku: Osta työtä Suomeen - Melli Eco Design (+alekoodi)

1 kommentti , , Share It:
 


Lasten ja perhe-elämän myötä huomaan monien ajatusmallieni muuttuneen. Mietin aiempaa enemmän sitä, kuka kulutustuotteeni valmistaa, miten ne valmistetaan, ja mistä ne valmistetaan. Vaadin kulutustuotteiltani hyvää laatua ja kestävyyttä (koska pitkä käyttöikäkin on ekoteko, kertakäyttökulttuuri ei),  mutta minulle on tärkeää myös valmistusprosessin eettinen ja ekologinen kestävyys. Etenkin näin joulun aikaan lienee järkevää miettiä, millaisia arvoja edustavia lahjoja lahjakääreisiin paketoi. Lapset eivät saa valmistaa minun lapsilleni vaatteita. 

Suosin monia kotimaista suunnitelutyötä edustavia brändejä, jotka valmistuttavat vaatteensa vastuullisesti, valvotuissa ja reiluissa työolosuhteissa Euroopassa, esimerkiksi Portugalissa tai Virossa. Mihin kuitenkin harvemmin törmään, ovat Suomessa suunnitellut ja Suomessa valmistetut vaatteet, tuotteet tai asusteet - aika moni nimittäin varmastikin tietää, että kotimainen työvoima ja tuotanto on kallista, jonka vuoksi tuotanto siirretään usein sinne, missä se on kannattavampaa, siis edullisempaa. 

Eräs tervetullut poikkeus sääntöön on kotimainen lasten-ja aikuisten vaatteita sekä kodin tekstiilejä valmistava, vuonna 2012 perustettu Melli Eco Design, joka halusi tuoda markkinoille pienillekin keskosille ja herkkäihoisille lapsille sopivia vaatteita, jotka olisivat paitsi pehmeitä iholla, myös kauniita katsella. Käytännöllisyys, pitkä käyttöikä ja käyttömukavuus näkyvät vaatteiden suunnitteluprosessissa: tuplakokoisissa vaatteissa on käytännöllisesti kapeat ja pitkät resorit, kutittavat kokolaput on useimmiten ommeltu vaatteiden ulkopuolelle ja ylimääräisiä saumoja on karsittu. Värimaailma ja kuosien teemat on haluttu pitää pääasiassa neutraaleina, jotta ekologisia vaatteita voisi kierrättää lapselta toiselle sukupuolesta riippumatta. Hempeää vaaleanpunaista ja hulmuavia helmoja toki löytyy, mutta esimerkiksi vauvavaatemallistossa itse ihastuin keltaisen, oranssin ja mintunvihreän sävyihin. 

Melli Eco Design on saanut nimensä vuonna 2010 keskosena syntyneen, vain 580 grammaa painaneen, sisukkaan Melli-taistelijatytön mukaan, jonka mahdollisuudet selvitä olivat lääkäreiden mukaan vain 20%. Viisi kuukautta kestäneen sairaalajakson aikana Mellin vanhemmat etsivät pehmeitä, mukavia ja käytännöllisiä vaatteita pienokaisensa vaikeaa ja kipeää oloa helpottaakseen, mutta 40cm-kokoisia vaatteita he eivät löytäneet mistään. Kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 2012, kun Melli sai pikkuveljen, syntyi Mellin nimeä kantava Melli Eco Design, jonka jokaisella kuosilla on oma tarinansa, jossa usein seikkailee Melli-pupunen. 

Melli Eco Designin kokopaletti on laaja, ja vaatteita löytyy aina pikkuisesta keskoskoosta isommille koululaisille (34-140cm). Pienten keskosvauvojen vaatteet on suunniteltu erityisesti sairaalaoloihin sopiviksi: ne on helppo avata ja riisua sekä ovat vauvalle miellyttäviä käyttää muun muassa kanyyleiden ja saturaatiomittareiden kanssa. Keskosvauvojen vaatteet on valmistettu ilman sivusaumoja, etteivät ne painaisi pienen vauvan haurasta ja herkkää ihoa. Keskosvauvojen tuotteet on mallisuojattu.

Mellin GOTS-sertifioidusta, 100% luomupuuvillasta valmistetut avainlippumerkityt vaatteet valmistetaan Jyväskylässä, mutta tuotteiden hinnat vastaavat silti pääasiassa muualla Euroopassa valmistettujen luomupuuvillavaatteiden hintaa. 

Melli Eco Design on kokenut melkoisen faceliftin, ja upouuden verkkokaupan kunniaksi koodilla avajaiset saa 20% alennusta normaalihintaisista tuotteista. Verkkokauppaan pääset tästä


Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

1 kommentti:

  1. Ihania! Olisin heti oitis tilannut legginsit,mutta eipä ollut enää kokoja :( Better luck next time... -I :)

    VastaaPoista