Social Media Icons

lauantai 12. joulukuuta 2015

12. luukku: allergisen DIY-joulukuusenkoristeet & pakettisomisteet

Ei kommentteja , , Share It:

En ole kummoinenkaan leipuri enkä näpertelijä, vaan suurpiirteinen soveltaja, joten suodatinpussikransseja ja fimomassatilataideteoksia tyydyn tavallisesti vain katselemaan Pinterestissä ja blogeissa. Jokunen viikko sitten silmiini kuitenkin osui nerokas ja edullinen askarteluvinkki, joka tuntui kohtalaisen helpolta toteuttaa lapsien kanssa, ja jonka materiaaleihin ei kuulunut vehnää, kananmunaa tai muitakaan pahiksia. Meillä ei onneksi reagoida viljoihin tai yleensäkään ruokiin kuin syötyinä, mutta esimerkiksi lapsuudenkodissani vakavasti allergisen siskoni hengitystieoireiden vuoksi meillä ei leivottu kuin luontaisesti gluteenittomia herkkuja. Kyseessä on tietenkin valkoinen taikataikina, eli soodataikina, joka rakentuu kolmesta hyvin edullisesta raaka-aineesta: maissitärkkelyksestä (Maizena), soodasta ja vedestä.

Koristelua varten ostin Tigerista viikon alussa 5 euron hintaisen kirjain-leimasin setin, ja mustavalkoinen narurulla on saatu Pop-Up Kemuista liki kaksi vuotta sitten (olen käyttänyt sitä jos jonkinlaisissa askarteluissa ja juhlissa, mutta se ei vain lopu!). Askarteluidearyhmässä näin soodataikinasta piparimuoteilla tehtyjä pipareita, joihin oli painettu kuvio Iittalan Kastehelmi-kulholla, joten koristelin soodataikinakuuseni myös niillä.

Otin kuvat tietysti myös valmiista koristeista, mutta unohdin oman kassini koneineen eteiseen mökille lähtiessä. Soodataikina-koristeluideoita ja vinkkejä löytää kuitenkin kuvallisina ainakin tämän tägin takaa.

Soodataikinan ohje on mitä helpoin. Sekoita 1,25 dl vettä, 1dl maissitärkkelystä ja 2dl ruokasoodaa kattilaan, laita kattila levylle pienelle lämmölle. Odota seoksen lämpeämistä ja puuroutumista koko ajan sekoittaen. Kun taikinan koostumus on puuroista, mutta ei vielä kiinteää, siirrä taikina kattilasta kulhoon, peitä kulho kostealla keittiöpyyhkeellä (kastele hanan alla ja purista kosteaksi) ja laita jääkaappiin. Kun taikina on jäähtynyt, ja suorastaan kylmää, voit aloittaa sen työstämisen.

Kaulitse taikina 0,5cm paksuiseksi levyksi ja tee kuten piparkakkuja. Reiät narua varten saa helposti tehtyä mehupillillä.

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti