Social Media Icons

keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Photo Saskia - uusin vauvani

3 kommenttia Share It:

"Mitä jos lopettaisit jossittelun ja kokeilisit", sanoi mieheni, kun varmaan neljättäkymmentä kertaa kuluvan vuoden aikana pohdin, josko uskaltaisin kokeilla siipiäni lapsi-ja perhevalokuvauksen parissa - tai siis laajentaa repertuaariani oman perheen ulkopuolelle. 

Olen dokumentoinut lastemme kasvua ja arkea sanoja enemmän kuvin. Ulkoinen kovalevy pursuilee arkisia hetkiä: vuotavia neniä, hiekkalaatikkoleikkejä naapurien kanssa, kesän rantapäiviä ja ensilusikallisia tiskivuoren pilkistellessä taustalla. Mutta nälkä on kasvanut syödessä. Ensin kävin yhden valokuvauskurssin, sitten toisen ja kolmannen. Otin kuvattavakseni naapurin, sitten toisen, yhdet ylioppilaskuvat, parit häät. Olen himoinnut uutta runkoa, parempaa objektiivia. No, ehkä vähän Photoshopiakin. 

Lopetin jossittelun, tosiaan. Lakkasin (tai ainakin yritin lakata) ajattelemasta, mitä muut sanoisivat. Mitä mieltä joku olisi siitä, että minä niin monien muiden bloggaajien tavoin kokeilisin siipiäni tässä hommassa. Pyysin kuvattavakseni ystäviäni perheineen, pyysin palautetta ja pyysin saada koostaa heistä portfolion. Saamani palaute on ollut hämmentävän ihanaa, kiitos siitä! Hetki hetkeltä olen varmempi, että tämä on osa sitä suunnan muutosta, jota kohti haluan mennä. Hitaasti mutta varmasti.

Ja niin syntyi Photo Saskia

Haluaisin pyrkiä kuvissani tuomaan esiin autenttisia tunnetiloja ja tilanteita, lämmintä ja rakastavaa tunnelmaa. Tyllihameita ja pellonreunassa katseltuja auringonlaskuja enemmän haluaisinkin luottaa siihen, että rento ja mukava tunnelma kantaa kuvaan saakka.  Eikä kaikissa kuvissa tarvitse pönöttää paikallaan tai hymyillä! Minun lempikuvani ainakin otettiin kesken juoksukilpailun. Tai ehkä silloin kun joutsenet tulivat rantaan tihkusateessa hyisenä sunnuntaiaamuna itä-Helsingissä.  

Nettisivuni, photosaskia.com, ovat vielä vaiheessa ja etenkin mobiiliversio muutostöitä vailla, mutta innostus korvannee puuttuvan taidon tässäkin, eikö vaan? Facebook-sivuiltani sen sijaan löytyy jo helpommin jonkinlaista portfoliota ja viitteitä kädenjäljestäni, tavastani ottaa kuvia. 

Tällä hetkellä kuvaan lapsia ja perheitä miljöössä, eli ulkona, tai asiakkaiden kodeissa, mutta (toivoakseni) loppuvuodesta pääsen tekemään studiokuvauksia Töölössä, likellä Kisahallia. Hinnastonkin olen ajatellut lähinnä kulujen kattamisena - siis parempien varusteiden hankintaan kuluvien investointien rahoittamisena. 

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä: Photo Saskian facebook-sivuilla on kuvauspakettiarvonta isänpäivään saakka, ja marraskuun aikana varatut, loppuvuoden aikana tehtävät kuvaukset ovat -20%. Jos siis esimerkiksi isänpäivälahja on vielä harkinnassa, niin tietysti vinkkaan kuvauslahjakortista. ;) 

Kuvausaikoja saa varattua meilitse: photosaskia@gmail.com tai facebook-sivujen kautta yksitysiviestillä. 

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi)

3 kommenttia:

  1. Oi mahtava uutinen! Onnea Photo Saskiasta! Täytyypä varata kuvausaika sinulta.

    VastaaPoista
  2. Osui ja upposi tuo kuvausfilosofiasi! Taidanpa puhua miehen ympäri ja tehdä varauksen!

    VastaaPoista
  3. Photoshopin sijaan harkitse Lightroomia. Mulla on molemmat ja käytän PS:ää oikeastaan vain ihan muutamiin vaativampiin juttuihin. LR on tosi paljon ketterämpi kuvien säädön ja myös arkistoinnin kanssa. Onnea matkaan! :)

    VastaaPoista