Social Media Icons

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Pari muuttujaa

7 kommenttia Share It:
Toisinaan arkiviikkoihin mahtuu yllättäviä, värikkäitä muuttujia. Tämä viikko ruokamyrkytyksestä, hitonmoisista PMS-oireista ja muista... Kommervenkeistä huolimatta jäi plussan puolelle. Jos kuitenkin kaipaat jännitystä elämääsi, suosittelen kokeilemaan seuraavia kohokohtia kuluneen viikkoni varrelta:

Jo heti alkuviikosta ota lainaan 80-luvun Renault, lähde kiireellä ja nappaa kyytiin tuttu kimppakyytiläinen matkalle kohti keskustaa. Kiitä onneasi siitä, että pihatie on kalteva, koska et osaa peruuttaa laina-autolla, ja voit kätevästi vain liukua taaksepäin. Etsi parkkipaikka ilman kanttareita ja idioottivarmalla mahdollisuudella U-käännökseen. Älä missään nimessä soita ja kysy apua, vaan sano, että no problem, ainoa suunta on eteenpäin (vähänpä tiesin).

Nauti winter editon-Jägermaisterilla terästettyä lämmintä omenamehua kolme lasillista keskellä viikkoa, ja kysy sitten, että mitä lasissani oikeastaan on. Muista, että edessä on vielä ilta koulussa. Saavu paikalle posket punottaen, läksyt tekemättä, mutta osallistu silti aktiivisesti keskusteluun vieraalla kielellä.

Katso epämääräisen kauan seisonutta carpaccio-lautasta ja pastakulhoa buffetissa, mutta tuumi sitten, että se mikä ei tapa, vahvistaa. Ruokamyrkytyksen turvin (joka muuten kannattaa sairastaa muita häiritsemättä, yöllä) voi nimittäin helposti pudottaa pari kiloa ja hetkellisesti mahtua niihin kokoa liian pieniin farkkuihin. Kokeiltu on. Kouristele yksi yö ja nuku neljän tunnin päiväunet seuraavana iltapäivänä.

Herää niiltä neljän tunnin päiväunilta ja tule todenneeksi, että kaupat ovat vielä tunnin auki, nukkumaanmenoaikaan on tunti, mutta jääkaapin ollessa tyhjillään koska viikko on ollut kiireinen ja täynnä menoa, tuleva viikonloppu samoin. Sytytä perheriita Muumi-limupullosta paluumatkalla.

Lupaudu mukaan kirppistapahtumaan, pakkaa kassit viime tingassa edellisenä iltana ja mieti vasta aamulla, missä asussa kehtaisit jatkaa suoraan 75-vuotissyntymäpäiville. Hetkeä ennen lähtöä huomaa lapsen syövän penaalista varastettua pyyhekumia. Kaiva pyyhekumin palaset suusta, tunne syyllisyyttä, ja ota vastaan, mitä on tuleva: oksennukset hiuksille ja mekolle. Mieti uudelleen sitä asua, pese hiukset. Lähde myöhässä, saavu myöhässä. Ota vastaan (sohva)pöytäsi: viimeisestä nurkasta pianon takaa ja lastenvaateoutletin vierestä. Lähde kolmen Ikea-kassillisen kanssa, mutta unohda puhelimesi pöytään. Sinulla kun on luottoa ihmisiin.

Palkkaa teini lapsenvahdiksi lauantaiaamupäiväksi. Vilkuile kelloa ja soita. Toista kymmenen kertaa. Kun viimein saat unisen lapsenlikan kiinni, saat tietoosi, että aamukymmeneltä on epäinhimillisen aikaisin. Vilkuile taas kelloa. Järjestä miehelle paikka kimppakyydistä aikataulujen solmuuntuessa ja naapuri odottamaan pommiin nukkunutta lapsenvahtia.

Etsi kissojen ja koirien kanssa kahdesta kaupungista ja kuudesta kaupasta kameran vara-akkua, soita kolme kertaa elektroniikkaketjun asiakaspalveluun varmistaaksesi tuotteen saatavuus. Raahaudu paikalle metrolla, puolitoista kilometriä kävellen, yhtä tuhtia (ja erittäin ihanaa) menua ja kolmea Ikea-kassillista ylijääneitä kirpputorikamppeita mukanasi raahaten. Osta viimeinen vara-akku, se kalliimpi versio. Maksa 70 euroa, heitä kuitti mäkkylään. Huomaa kotona, ettei se sovikaan kameraan.

Tunne huonoa omatuntoa. Ulkomaisista kurkuista, kouluilloista, blogista, omasta äreydestä, siitä ettet soittanut ystävälle vaikka mietit tekeväsi niin jo kolmatta viikkoa, siitä, että oikeastaan edes viitsit naputtaa mistään, kun hämmentävän lähellä tapahtuu asioita, jotka saavat miettimään, miten kauheassa ja epäoikeudenmukaisessa maailmassa elämmekään.

Reseptini maanantaille: leikkitreffit, värikkäät sukat ja uusi yritys.

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi)

7 kommenttia:

 1. Sympatiaa sinne, toivottavasti oli vaan kaikki nämä muuttujat samalla kertaa eikä uusintoja tule.

  VastaaPoista
 2. Ugh. Aikamoista.. Toivottavasti alkanut viikko parempi!

  VastaaPoista
 3. Ugh. Aikamoista.. Toivottavasti alkanut viikko parempi!

  VastaaPoista
 4. Ihanan lupaava tuo lupaus maanantaille. Uusi yritys. Juuri noin <3

  VastaaPoista
 5. Voi Anna :). Kauniilta näytit ja onneksi teit itsekin löytöjä outletista ja ihanaa että sukat piristävät päivää :D.
  ja… ainakin tiistai on toivoa täynnä :D

  VastaaPoista
 6. Tää on niiiiin vertaistukea parhaimmillaan!!! Superisti tsemppiä! -I :)

  VastaaPoista