Social Media Icons

tiistai 10. marraskuuta 2015

Luovat leikit ja hiljaisuus

120 kommenttia Share It:


Play-Doh-muovailuvahat saatu Hasbrolta. Postaus sisältää muovailuvahasetti-arvonnan.

Etenkin näin joulun lähestyessä (ja lelukuvastojen tipahdellessa postiluukusta) tulee miettineeksi leluja, leikkitarvikkeita, ja niiden hankkimiseen liittyvää filosofiaa. Meillä on viimeisen vuoden aikana ostettu ja saatu enemmän leluja ja leikkitarvikkeita kuin aiempina vuosina yhteensä, mutta leikit ja leikkijöiden määräkin on muuttunut. 

Minulle leluja hankittaessa on tärkeää ollut pitkäikäisyys, muunneltavuus, ja se, että lelut ja leikkitarvikkeet selkeästi kuuluvat osaksi jotain isompaa kokonaisuutta tai sarjaa. En voi sietää yksittäisiä rojuja, joiden kategorisointi lelulaatikkoihin on vaikeaa, tai joulupaketteja, jotka ovat jo loppiaisena unohdettuina sohvan alla. Siksi meillä pääasiassa suositaan luovuuteen kannustavia leluja, rakennuspalikoita, hamahelmiä, junaratoja, legoja. Etenkin neljävuotias esikoinen on nyt hyvin innostunut askartelemisesta, piirtämisestä, muovailusta ja maalaamisesta, ja tätä me tietysti ilolla tuemme. Esimerkiksi hammaspesutarravihkon täyttyessä ja reippaista siivouspäivistä hän on saanut palkaksi vesivärisivellinsetin, uudet puukynät, muovailuvahamuotteja ja puuhakirjan (tietysti eri kertoina). 

Tällä hetkellä kovin hittileikki on kirjastokauppa, jossa äiti pääsee lainaamaan vanhalla plussakortilla kirjahyllystä kirjoja, ja josta (samalla plussakortilla) voi ostaa käsin leivottuja ja leikkiuunissa paistettuja keksejä - muovailuvahasta tehtyjä tietenkin. Tai sitten nukkevauvojen sormiruokailuleikki, muovailuvahapurkista luotu sekin. Tai muovaillut pippurikeksit (kaikki mikä on vähänkään pahaa tai tulista, on aina pippurista) ja näkymätön tee. 

Muovailuvahaleikeissä kivaa on sekin, että leikin päätteeksi ne voi aina laittaa takaisin tiiviiseen purkkiin ja kaivaa toisella kertaa uudestaan esiin (joskin ainakin meidän eriväriset muovailuvahamme muuttuvat jossain kohtaa sateenkaaren väriseksi massaksi, haha), kun taas harmillisen iso osa vesiväritöistä menee paperinkeräykseen, koska meillä asuu ilmeisen tuotteliaita hemmoja. Piirrustusten suhteen minulla muuten on pettämätön ja helppo keino arkistoida jälkikasvun sielunmaisemia: ostan heille vihkoja, joihin kirjoitan päälle kuukauden ja lapsen nimen, ja vihkon täyttyessä siirrän sen joulukorttien ja vessapaperirullista askarreltujen tilataideteosten joukkoon työhuoneen kaappiin. 

Minä liputan tällaisten luovien leikkien ja leikkivälineiden puolesta. Ehkä osin myös siksi, että ostan niillä itselleni puoli tuntia tehokasta (ja hiljaista) työskentelyaikaa kuopuksen päiväuniaikaan, kun 3-ja 4-vuotiaat isommat lapset täytyy hämätä omiin puuhiinsa hetkeksi. 

Jos siis mietitte kivoja lahjoja pukinkonttiin, on muovailuvahapakkaus konseptina erittäin harkitsemisen arvoinen - se on edullinen, kannustaa luovaan leikkiin ja oikein säilytettynä kestää leikistä ja leikkijältä toiseen. 

Play-Doh halusi lähettää yhdelle teistä samanlaisen muovailuvahasetin, jollaisen me saimme, siis ison kattauksen erivärisiä ja kokoisia muovailuvahapurkkeja, sekä työkaluja niiden muovailuun, esimerkiksi muotteja ja muoviset muovailuvahasakset. Kommentoi alle 20.11 mennessä ja olet mukana arvonnassa! 

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

120 kommenttia:

 1. Muovailuvahat ois täälläkin kyllä kova lahja, eikä noin monesta purkista tarviis ees tapella. :D Ja ihan samoja ajatuksia rojuleluista, yök.

  VastaaPoista
 2. Mukana arvonnassa! :-)

  inskii__@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. Just tänään mietin että nuita pitäs ostaa! Messissä siis😊

  VastaaPoista
 4. Olenkin tässä miettinyt, että pitäisi jossakin vaiheessa hankkia Pikku V:lle muovailuvahaa, joten mukana ollaan.

  VastaaPoista
 5. Ois mieleinen joululahja meän pojalle! Mukana ollaan :))

  VastaaPoista
 6. Mukana! Meidän muovailuvahat on jotkut halpikset joiden ominaishajukin on jokseenkin outo - uudet siis olisivat todella tarpeen! h.malmlund@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Mukana! Luovia liekkejä liputetaan kovasti meilläkin :)

  pumpkinjamblog(a)gmail.com

  VastaaPoista
 8. Mukana arvonnassa :)

  ro.rounie@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Meillä kanssa luova vaihe menossa. Tarkoitus onkin hankkia joululahjaksi kunnon puuhapaketti sormivärejä, muovailuvahoja ym. Eli arvonnassa mukana!

  VastaaPoista
 10. Kunnon muovailuvaha tulee aina tarpeeseen, isommatkin lapset tykkäävät muovailla. :)
  piivoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Olisi mahtava lahja pojalle, joten mukana ollaan :)

  VastaaPoista
 12. Tässä olisi mahtis joululahja :)

  -Jenny

  VastaaPoista
 13. Onkin miettinyt, missä vaiheessa muovailuvahaa uskaltaisi pienen käsiin antaa, varmaan piakkoin joka tapauksessa niiden hankkiminen edessä. :)

  VastaaPoista
 14. Meilläkin kaivattaisiin kahdelle isommalle tekemistä pienimmän päiväuniajalle..

  mijori@luukku.com

  VastaaPoista
 15. Olispa huippu meidän kakspuolikkaalle.. Mukana siis!
  Sara.toivakainen@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Meillä ei ole vielä kokeiltu muovailuvahoja tuon 3v. kanssa, joten palkinto olis meille erittäin tervetullut :) Eli mukana!

  Saija / hiivo@hotmail.com

  VastaaPoista
 17. En nyt osallistu arvontaan, sillä meidän vehnäallergikko tulee tuosta vahasta kipeäksi (kun ei osaa olla syömättä). Mutta tulin kyselemään, osaatko suositella jotain viljatonta vahaa? Sellainen olisi hitti meidän pukinkontissa, mutta tähän mennessä näkemäni ovat olleet ihan kehnoja verrattuna tuohon playdohiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, enpä ole muuten törmännyt moisiin versioihin. Meillä ei onneksi pistetä näitä enää suuhun, joten vilja-allergia ei ole leikkiä hidastanut. Tosi kurjaa kuulla! :(

   Poista
 18. Meillä kohta 3vuotias tyttö rakastaa muovailla, lähinnä niin äidin pitää tehdä pötköjä ja sitten tyttö leikkii niillä 😂

  VastaaPoista
 19. Edelliset onkin jo lentäneet roskiin ja tarvetta uusille olisi! :)

  VastaaPoista
 20. Mukana arvonnassa, tämä muovailuvahatoive ilmoitettu myös joulupukille, mutta josko se tulisi tätä kautta :)

  VastaaPoista
 21. Edelliset onkin jo lentäneet roskiin ja tarvetta uusille olisi! :)

  VastaaPoista
 22. Tämä olisi täydellinen joululahja! Neiti tykkää askarrella ja leipoa nimittäin ☺

  Mervi/mervi.klapuri@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Meidän pikkuleipurille kelpais kans! :)

  VastaaPoista
 24. Oi! Osmo tahtoisi voittaa nämä! Mukana ollaan siis.

  hanne.kaseva@gmail.com

  VastaaPoista
 25. 5 veelle muovailuvahafanille kelpaisi varmasti :). Mukana!

  -Kirsi H-

  kirsihy@hotmail.com

  VastaaPoista
 26. Mukana arvonnassa! Vanhat muovailuvahat kuivahtivat tosi nopeasti vaikka yritin pitää purkit kiinni. Olivat muutenkin aika huonolaatuisia, kaikessa ei kannata säästää ;) Tarkoitus olisikin seuraavaksi hankkia näitä "kunnollisia", tai sitten voittaa ne tästä arvonnasta!
  hannaleenalaaksonen@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Mahtava palkinto!
  millamar3(at)gmail.com

  VastaaPoista
 28. Oii kolmeveen joulupakettiin menis kyllä! - saana :)

  VastaaPoista
 29. Ois niin täydellinen joululahja siskontytölle! :) :)
  iida@kostekivi.com

  VastaaPoista
 30. Meillä myös 6vuotias askartelee ja tekee lähes joka päivä "lahjoja" äidille,isille ja pikkusiskolle. Teippiä ja paperia kuluu,mutta eipähän istu telkkarin ääressä. Ja kyllä,harmillisen paljon näitä lahjana saatuja taidonnäytteitä menee myös roskiin. Olen kuvannut joitakin ja vielä kun jaksaisi,niin pitäisi tehdä koneelle oma kansionsa näistä hienouksista. Muovailu on meillä jäänyt tykkänään.Lähinnä siitä syystä,kun vahat kovettuivat (!!!) laatikkoon ja en ole raaskinut/ehtinyt uusia ostamaan. Mä voisin laittaa myös oman arpalippuni laatikkoon :) Kivoja askarteluhetkiä sinne!!! -I :)

  VastaaPoista
 31. Meillä on 2- ja 4-veen kanssa muovaillessa ollut suurimpana ongelmana lähinnä se, että äiti haluaa tehdä kaiken! 😂

  VastaaPoista
 32. Mun lapsuuden supsikkipuuhaa oli kaikki tällainen käsillä näpertely; maalaus, muovailu ja askartelu. Samoja juttuja olen suunnitellut tarjoavan omalle lapselleni. Ihanaa et jotkut jutut, kuten muovailuvaha, kestää aikaa ja on aina yhtä in!
  annastiina.aalto(at)gmail.com

  VastaaPoista
 33. Osallistun! Täällä kaksi innokasta muovailijaa, joiden purkit alkaa taas olla tyhjinä. Uusille olisi siis tarve.

  VastaaPoista
 34. Meillä myös pienet askartelijat, nytkin parhaillaan piirretään pöydän ääressä. Keittiön pöytä on monesti sen näköinen, että askarreltu on :) Välillä on paperisilppua ja teipinpaloja, välillä vesiväriä pitkin pöytää. Nämä Play-Dohin muovailuvahat on ollut ihan parhaita, ne ei kuivu niin nopeasti ja on miellyttävät käyttää. Pitäisikin ostaa uudet vanhojen tilalle, vanhat taitaa olla jo aika hyvin muovailtu. Mukaan arvontaan, olisipa mieluinen palkinto tarjolla :)

  VastaaPoista
 35. Mukana arvonnassa :) -Ellu86

  VastaaPoista
 36. Aikomuksena onkin joululahjaksi hankkia uusia muovailuvahoja koska entiset alkavat olla jo siinä kunnossa ettei muovailu enää tahdo oikein onnistua. Mukana arvonnassa siis! :)
  miia.paajanen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 37. Voi kun meidän pikkutaiteilija innostuisi näistä!
  -Anni (anni.kokkinen@gmail.com)

  VastaaPoista
 38. Muovailu on meillä huippujuttu.ja nuo näyttivät tosi hauskoilta
  jaana.haarala @gmail.com

  VastaaPoista
 39. Mukana!
  hanna.marika.rasanen@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Hiljaiset leikit, kuulostaisi hyvältä. Ja muovailuissa on kyllä hohtoa äipällekin.

  VastaaPoista
 41. Mukana!

  -KaroliinaV.-

  VastaaPoista
 42. Mukanamukanamukana! :) Just eilen katoin kaupassa, että vois ostaa tuommosen setin joululahjaksi lapselle. Ois täydellinen! :)

  VastaaPoista
 43. Ihana arvonta,ei olla vielä muovailtu mutta tällä pääsis harjotteleen :)

  VastaaPoista
 44. Mukana :)
  vaatehuttuja(@)Gmail.com

  VastaaPoista
 45. Nuo on parhaita muovailuvahoja! Mukana siis arvonnassa.

  VastaaPoista
 46. Meidänkin esikoinen on hulluna muovailuun. Kun kesätauon jälkeen mentiin ekaa kertaa avoimeen päiväkotiin, jo matkalla autossa kysyttiin, että pääseehän heti muovailemaan :)

  VastaaPoista
 47. Täällä olis 4 muovailijaa... mukana arvonnassa siis!:)

  VastaaPoista
 48. Play-doh muovailuvahoista kuullut kehuja, siispä mukana arvonnassa! Pian kolmevuotias neiti olisi varmasti innoissaan 😊

  VastaaPoista
 49. Ehdottomasti mukana arvonnassa. Meillä asustaa 2 innokasta muovailijaa. Muovailuvahat ovat juuri niitä leikkijuttuja mistä äitikin tykkää. T:NinaP

  VastaaPoista
 50. Meidän 3v rakastaa muovailuvahaa! Eli mukana arvonnassa :) t. Lotta
  lottamari.hokkanen@gmail.com

  VastaaPoista
 51. Meidän 3v rakastaa muovailuvahaa! Eli mukana arvonnassa :) t. Lotta
  lottamari.hokkanen@gmail.com

  VastaaPoista
 52. Mukana arvonnassa :) tanja.saviniemi@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Mukana! Itse tykkäsin lapsena muovailla vahaa, mutta jostain syystä sitä ei ole tullut hankittua meidän 2,5 vuotiaalle askartelijalle... -AnnaMaria- runoilija_ellu@luukku.com

  VastaaPoista
 54. Mukana! 4v poika rakastaa muovailla. :)

  Enninisu@hotmail.com

  VastaaPoista
 55. Mukana ��
  Tinude@gmail.com
  Tiia

  VastaaPoista
 56. Mukana! Suosittua puuhaa täälläkin. Ja aina, siis aina, täytyy muovailla pitsapohja, jonka päälle tulee kaikkea..ranskiksia, kalaa, porkkanaa.. mitä näitä nyt on :)

  -Laia

  VastaaPoista
 57. Täälläkin on muovailuvahat kovassa käytössä 4-vuotiaalla. Uusille olisi tarvis, kun vanhat on jo harmaata mössöä 😆

  martsuliini@gmail.com

  VastaaPoista
 58. Meillä on myös kovia muovailijoita ja uutta vahaa pitäisikin ostaa! :) marja.mikk@gmail.com

  VastaaPoista
 59. Meidän 2v rakastaa muovailla ja voi sitä sotkun määrää! Tämä palkinto sopis hyvin meille :)

  VastaaPoista
 60. Meidän 2v rakastaa muovailla ja voi sitä sotkun määrää! Tämä palkinto sopis hyvin meille :)

  VastaaPoista
 61. Oih, meillä on alettu just innostua muovailuvahoista. Kyllä tyttö olisi palkinnosta innoissaan!

  VastaaPoista
 62. Oispa kiva laittaa kummipojalle pukinkonttiin <3
  maimyx@gmail.com

  VastaaPoista
 63. Juurikin esikoisen lahjatoiveiden kärjessä :)

  lasaarel(@)gmail.com

  VastaaPoista
 64. Joululahjalistalla meilläkin!
  sarqmaailmalla@gmail.com

  VastaaPoista
 65. Joululahjalistalla meilläkin!
  sarqmaailmalla@gmail.com

  VastaaPoista
 66. mulla on sama ajattelumaailma sun kanssa noista leluista, ja yritän myös ettei kertyisi mitään krääsäleluja. tyttö3v tykkää muovailla ja edelliset onkin aika sateenkaarenvärisiä sekä ruskeita joten mukana! :-)

  huusholly@gmail.com

  VastaaPoista
 67. Mukana!
  anjoensu ( at) ulapland (piste) fi

  VastaaPoista
 68. Meiltäkin löytyi playdoh muovailuvahaa,mutta pitkän käytön jälkeen ne kuivuivat.Mielellään ottaisimme uuden satsin lisää tytöille 3,5v ja 1v 4kk :)

  jenni@olkkari.com

  VastaaPoista
 69. Ehdottomasti mukana arvonnassa! Meidän pikkuiselle käsillä tekijälle olisi ehdoton juttu saada pukinkonttiin nämä muovailuvahat. Meillä oli toiselta merkiltä vahat, mutta ne menivät äkkiä kovaksi ja on ollutkin tarkoitus kokeilla näitä Play dohin vahoja :)

  jaahelmi@hotmail.com

  -Iina

  VastaaPoista
 70. Mukana ollaan! :)
  -Ensikertalainen

  VastaaPoista
 71. Mieleinen lahja olisi meillä :D
  noora.selkee@gmail.com

  VastaaPoista
 72. Ehdottomasti mukana, meillä muovaillaan päivittäin :)

  VastaaPoista
 73. Meillä laitetaan pukin konttiin mikäli meille osuvat, pari purkkia kotiin ja pari ystäville ��
  anniemilia.koskela@gmail.com

  VastaaPoista
 74. Mukana arvonnassa, näille tulisi varmasti käyttöä :)
  Annabella

  (mannisto.ansku@gmail.com)

  VastaaPoista
 75. Mukana :) 3-vuotias on nyt innostunut muovailusta, joten varmasti olisi iloinen nämä saadessaan.
  havann88@gmail.com

  VastaaPoista
 76. Itsellä ei ollut lapsena ollenkaan muovailuvahaa kotona, joten haluaisin korjata tämän vääryyden antamalla omalle 1,5 vuotiaalle pojalleni joululahjaksi vähän luovaa tekemistä. Luulenpa että osa saattaa joutua vielä suuhunkin :D Opetellaan opetellaan...

  VastaaPoista
 77. Voi meidän 3vee on juuri löytänyt muovailun :D pukin konttiin oiva lahja siis!
  tuija.m.jarvinen@gmail.com

  VastaaPoista
 78. Näitä olisi tarkoitus joululahjaksi hommata!

  VastaaPoista
 79. Mukana :) mirasusanna (at) luukku.com

  VastaaPoista
 80. Mukana arvonnassa!
  liisa.anni.maria(at)gmail.com

  VastaaPoista
 81. Voi, tuo olis niiiiin mukavaa tekemistä! :) sannamaria77 at gmail.com

  VastaaPoista
 82. Ehdottomasti mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 83. Ehdottomasti mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 84. mukana :)
  amelievendela(at)gmail.com

  VastaaPoista
 85. Mukaan :D

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 86. Oi muovailuvaha yes please.
  karotikka at gmail.com

  VastaaPoista
 87. Osuispa arpaonni meidän kohdalle! Mukana siis. ☺

  VastaaPoista
 88. Mukana ollaan, lapset kyllä tykkäisivät! Olisi pukinkonttiin jo hyvää alkua :)

  Riina

  jamrii.m@gmail.com

  VastaaPoista
 89. Täällä olis neljä muksua valmiina muovailemaan, joten mukana arvonnassa! :)

  Tiinuska10@hotmail.fi

  VastaaPoista
 90. Mukana. Oon hyvin paljon sun kanssa samoilla linjoilla noiden luovuutta tukevien leikkien ja toimien suhteen:)

  pienenpojanhaaveet@gmail.com

  VastaaPoista
 91. Mukana. Oon hyvin paljon sun kanssa samoilla linjoilla noiden luovuutta tukevien leikkien ja toimien suhteen:)

  pienenpojanhaaveet@gmail.com

  VastaaPoista
 92. Mukana arvonnassa! :-)
  -Sanna-

  VastaaPoista
 93. Todellakin mukana arvonnassa!

  -Pauline

  pale-tti@hotmail.com

  VastaaPoista
 94. Mukana! :)

  sanna.pere(at)gmail.com

  VastaaPoista
 95. Iiiiihana setti. Toi olis niin meidän juttu. Oon heittänyt vanhoja vahoja pois, joten uusien invaasiolle olis tilausta. Luovuuden suhteen ajattelen just kuten sä. Mukaan arvontaan :)
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 96. Mukaan arvontaan! Muovailuvahalla tuli leikittyä paljon omassakin lapsuudessa :)

  VastaaPoista
 97. Mukana arvonnassa! Tää olis niin hittijuttu jouluksi :) -Jonna
  jonn-4@hotmail.com

  VastaaPoista
 98. vautsi!! arvontaan mukaan,josko tärppäis. Tulis tarpeeseen :) vanhat nakkasin joku aika sitten just pois

  VastaaPoista
 99. Nämä tulisi tarpeeseen! Tyttö on kova muovailemaan ja vanhat muovailuvahat on jo muuttanneet väriä kovasti niiden sekoittuessa. Mukana ehdottomasti arvonnassa.

  VastaaPoista
 100. Arvonnassa mukana! :)
  erja.suhonen@gmail.com

  VastaaPoista
 101. Mukana hienossa arvonnassa!
  eeva22@hotmail.com

  VastaaPoista