Social Media Icons

maanantai 12. lokakuuta 2015

Minä, ehdokas

8 kommenttia , Share It:
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 


Olen pian blogannut viisi vuotta. Uskomatonta, miten nopeasti aika rientää. Monet bloggaavat kaverini ovat kertoneet aloittaneensa hyvin määrätietoisesti ja tavoitteellisesti - he ovat halunneet tulla kuulluiksi ja tehdä juttuaan työnään. Minä itse en koskaan ajatellut, että kukaan edes lukisi blogiani. En kirjoittanut sitä kenellekään muulle - oikeastaan ajattelin blogin olevan eräänlainen muistijälki  odotusajasta tulevalle vauvalle, esikoiselleni. Jatkoin blogin kirjoittamista anonyymisti, koska pieni mutta uskollinen lukijakuntani niin toivoi. Vanhemmilleni ja ystävilleni kerroin harrastuksestani vasta kun allekirjoitin ensimmäisen portaalisopimuksen.

Viime vuosiin on mahtunut monia epätoivon kuukausia, paineita, tiukkaa aikataulutusta ja koneen äärellä valvottuja öitä. Kirjoitusblokkeja ja jonkinlaisia identiteettikriisejä. Kuka minä oikeastaan olen? Tunnistanko oman elämäni blogista? Kuinka paljon voin tai haluan kertoa? Entä lapseni blogissa sitten? Blogin osuus elämässäni? Millainen minun kuuluisi olla, jotta sopisin joukkoon?

Päätöstä jättää portaali tein kuukausia. Mikään ei ollut varsinaisesti pielessä, ja tekijätiimi blogien taustalla oli ihana, mutta tuntui, että aikani muiden laatimien sääntöjen alla oli ohi. Halusin itse vastata oman blogini ulkoasusta ja päivitystahdista. Ja vaikka olin vapaa, olin enemmän kuin kriisissä oman sisältöni suhteen - omissa kehyksissäni minun täytyisi taas näyttää minulta. Kuulostaa minulta.

Parasta palautetta ja kimmoketta tähän tekemiseen olette antaneet te, lukijani. Te jotka jätätte peukun käynnistänne, ajatuksia tai mielipiteitä kommenttiboksiin, kiitätte tai annatte palautetta. Se kirvoittaa minut kerta toisensa jälkeen jakamaan jotain, antamaan jotain itsestäni. En tekisi tätä ilman teitä.

Hiljan liitin kamerani Shuttercountiin katsoakseni kuvattujen ruutujen määrän myöhempää myynti-ilmoitusta varten. Nauratti. Kaksi ja puoli vuotta sitten mietin, kannattaisiko meidän ostaa omaa kameraa. Että tulisiko järkkärille käyttöä. Ja 138 542 kuvatun ruudun verran on ollut käyttöä. Huhtikuussa blogimuuton yhteydessä mukanani siirtyi huimat 17 000 kommenttia ja toista tuhatta julkaistua blogipostausta. Ne ihanat kommentit, kauniit sanat, kiitokset ja palautteet yhdessä lukujen kanssa tuntuvat siltä, että blogillani on oma paikkansa.

Viime viikolla sain ihanan tiedon, että blogini on ehdolla Indiedays Blog Awardsin LIFIE-sarjassa. Lukijain korvissa se voi kuulostaa yhdentekevältä itsensä boostailulta, joka huipentuu kaksi viikkoa blogeissa tykitettäviin kaverikuviin ja yhden illan Instagramin drinkkipäivityksiin, mutta ainakin minusta se tuntuu ihan huikean upealta jutulta. Ei pelkästään se, että on ehdolla, vaan että joku äänestää. Että kaikkien niiden upeiden blogien joukosta joku teistä on pitänyt minua  ja blogiani hyvänä, kivana. Sanoin taannoin, ettei minulla ole iltapukua tai intoa isoihin gaaloihin, ja henkilökohtainen mielipiteeni on, että joku samoista (superihanista!) tyypeistä voittaa aina, mutta silti tuntuu jotenkin tosi hienolta nähdä oma nimi ehdokaslistalla.

Olen miettinyt monta iltaa, miten tämän muotoilisin, jonkinlaisen  teille osoitetun pyynnön tai kehotuksen.... No, äänestää minua, mikäli tuntuu, että sen kaltaiseen kiitokseen olisi suinkin aihetta. Koska se merkitsisi minulle tosi paljon - tietää, että te pidätte blogistani tällaisena kuin se nyt on.

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan kivoja tavaratalolahjakortteja ja lippupaketteja gaalailtaan. Minun blogini löytyy listauksesta aakkosjärjestyksessä L:n kohdalta, heh.

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

8 kommenttia:

 1. Ääni annettu jo eilen :) Hatunnosto sinulle siitä miten jaksat kiireisen arjen keskellä kirjoittaa ja tarjota (ainakin minulle) hyvää vertaistukea. Blogisi on rehellinen ja "kiillottamaton" ja niin "real life." Hauska miettiä millaiset aiheet on sitten,kun lapset lähentelee murrosikää ;) Keep up the good work!!! -I

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! "MIKSEI NÄÄ HERÄÄ...." :D Tuntuu jotenkin niin kaukaiselta. :D

   Poista
 2. Tykkään niin sun blogista. Joskus kun tulee päivittäin postausta on niin mahtavaa! Minulle kans vertaistukee ja tuun niin hyvälle tuulelle. Hankalana aamuna alotan täältä. Ääni annettu <3

  VastaaPoista
 3. Voi apua, miten ihanaa palautetta! KIITOS! <3

  VastaaPoista
 4. Itse ainakin äänestin juuri sinua, koska tämä on lähes ainoita blogeja joka on pysynyt aina lukulistallani. Kirjoitat hauskasti, aidosti, kaunistelematta, mutta kuitenkin huumorilla. Aiheet ovat välillä tavanomaisia lapsiperhettä koskettavia asioita, välillä isoja yhteiskunnallisia kysymyksiä. Sinulla on mielipide ja kerrot sen - ja se jos mikä on iso ja hieno asia! Lisäksi on rohkea päätös lähteä pois portaalista ja kirjoitta itse ilman sitä portaalin taustatukea, mutta blogille se taisi olla hyvä päätös. Ainakin itse olen tykännyt vaihdon jälkeen blogin jutuista, jotka ovat menneet aidompaan suuntaan. Onnea äänestykseen ja hyvää syksyä! :)

  VastaaPoista
 5. Blogiasi on kiva lukea ja koskaan en ole ennen äänestänyt ketään mutta nyt sain ääneni. :) Mukavaa syksyä. T: Memmu

  VastaaPoista