Social Media Icons

torstai 29. lokakuuta 2015

Erikoisruokavalioita ja erilaisia lastenkirjoja

10 kommenttia Share It:


Yhteistyössä McDonald's

Sain hiljan kutsun erilaiseen tapahtumaan: lasten satutunnille, jossa satuja lapsille luinkin minä. Luettavinani oli McDonald'sin lasten Happy Meal-aterioiden kampanjaleluilla korvatut, viikottain vaihtuvat lastenkirjat. Minä olen ostanut kaikki aiempien lasten kirjakampanjoiden kirjat, sillä sopivan lyhyen mittaiset ja teemoiltaan erilaiset satukirjat ovat olleet meillä kovin fanitettuja. 


McDonald's on ainakin lasten(i) mielestä se supermahtava herkkupaikka, jossa saa paitsi kaikille sopivia hampurilaisia, myös ilmapalloja. Mäkkärissä nimittäin on mahdollista korvata tavallinen hampurilaissämpylä gluteenittomalla versiolla ilman lisämaksua (mistä siis suuri peukku, kun gluteeniton leipä maksaa kaupassa 3 kertaa tavallista leipää enemmän), eikä vain aterian ostamisen yhteydessä, vaan myös yksittäisen hampurilaisen ostajalle. Se on ollut kaksivuotiaalle allergikolle iso juttu - saada spesiaalihetkien herkkueväät samasta paikasta, samanlaisesta pussista, samanlaisista kääreistä, omalla erikoistarralla varustettuna vain (normaalisti juhlapöydissä kun hänellä ja hänen ruoillaan on oma nurkkansa). Siis sen lisäksi, että gluteeniton hampurilaissämpylä on tosi hyvän makuinen, kuohkea ja maukas. 
Yksivuotiaalle tilasin ensimmäistä kertaa hampurilaisen satutunnilta lähtöä tehdessäni: gluteenittomalla sämpylällä, suolaamattomalla pihvillä (tarkistin vielä: levyt pyyhitään ennen erikoisruokavaliotilausten tekemistä), ilman mausteita, ketsuppia tai suolakurkkua. Hänen riemullaan ei ollut rajaa, kun sormiruokailutarjottimelle laitettiinkin kirsikkatomaattien ja  porkkana-ja kurkkutikkujen kanssa sämpylä sekä pihvi rapisevassa käärepaperissa. 

Ranskalaiset saa suolaamattomina myös, ja ne voi halutessaan korvata esimerkiksi lisäkesalaatilla. Me tosin yleensä ostamme euron hampurilaiset lapsille, koska enempää he eivät jaksa syödä, ja kirjakampanjan kirjat sitten erikseen. 


Kuten sanoin, meillä on tykätty McDonald'sin kirjakampanjoista aina, ja vaikka emme viikottain hampurilaisilla käykään, olen aiemmin poikennut kauppareissun yhteydessä ostamaan viikon kirjat erikseen, koska ne ovat olleet todella hyvän hintaiset yksittäinkin (siis ilman ateriaa) ostettuna. 

Kirjat ovat lyhyehköjä ja hyvän kokoisia paitsi lapsen käteen, myös esimerkiksi otettavaksi mukaan automatkalle reppuun. Kirjakampanjan kahdeksasta kirjasta löytyi hyvin erilaisia teemoja eri ikäisille lapsille, satumaailman peikoista heikkousjuomineen ja lentävine satukurpitsoineen aina päiväkotiryhmän poikaan palavasti rakastuneeseen Herttaan ja kiviä keräilevään Asmo-koiraan. Sekä satutunnilla Meilahden McDonald'sissa (jossa on muuten huippukiva lasten leikkipaikka!) lasten suosikeiksi valikoituivat Lentävä kurpitsa ja Asmon kivet


Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

10 kommenttia:

 1. Hei. Tuohon kommenttiisi suolaamattomista ranskalaisista. Niin onko nykyään todella niin ettei niissä ole jo pakastusvaiheessa valmista suolaa? Itse aikuisena olen sitä mieltä että kyseiset ranskalaiset maistuvat omaankin suuhun nykyään liian suolaisilta ja muistan kun muutama vuosi sitten pyysin lapselleni suolattomia ranskalaisia. Vastauksena oli että tarkoitat varmaan että haluat ranskalaiset ilman LISÄTTYÄ suolaa, perunoissa on kuulemma valmiina suola jo kun ne tulevat pakasteina.... Tästä syystä meidän lapset syövät mäkkärissä porkkanoita :)

  VastaaPoista
 2. Voi kun olisi tiennyt tästä jo ennen kampanjan alkamista! Meilläkin edellisten kampanjojen kirjat on haettu (eikä siis joka kerta ostettu sitä ruokaa vaan pelkkä kirja). Meillä ei enää ole åaikallisessa kauppakeskuksessa mäkkäriä niin en ole huomannut tätä. Vieläköhän kaikki on saatavilla, pitänee lenkkeillä naapurilähiön autokaistalle :D

  VastaaPoista
 3. Voi kun tuo kampanja olisi aina! Jotenkin tuntuu että useasti leluna vaan krääsää (toki ymmärrän sen, koska aterian hinta ei ole päätä huimaava). Pitääkin käydä mäkkärissä. Meillä on yksi kirja saatu aiemmin ja on ollu tykätty. (Jason muuttaa maasta.) Kivaa viikonloppua sinne!!! -I :)

  VastaaPoista
 4. Hei, pidän kovasti blogistasi, mutta viimeaikoina sen lukeminen on jäänyt, koska sivu aukeaa kännykän näytölle niin isoksi, että kuvat eivät edes mahdu näytölle ja teksti on niin pientä, ettei näe lukea. Onkohan ongelma kännykässäni vai sivun omissa asetuksissa? Olisi kiva, jos asialle voisi tehdä jotain, niin voisi edelleen pitää tätä blogia lukulistalla. T anonyymi L

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, nyt sivu näkyy normaalisti munkin puhelimessa!

  VastaaPoista
 6. Täytyy munkin huikata, kun eilen huomasin tän uuden mobiiliversion, huippua!! :) Harmitti kun sinun blogin lukeminen oli multa jäänyt juuri puutteellisen mobiiliversion vuoksi. Nyt vaan vanhoja postauksia kahlaamaan :)
  T. Sanna

  VastaaPoista