Social Media Icons

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Viikon hartain dialogi

3 kommenttia , , Share It:


Lähdöt. Kamalat, kamalat lähdöt. Viittä minuuttia ennen ovesta ulos astumista joku makaa hikisenä haalarissaan lattialla ja huutaa, toinen on riisunut kaikki vaatteensa ja syö porkkanaa sängyssäni, yksi innokas taistelee sukkien kanssa, laulaa ja muistaa sitten, että dinosaurus ja hevonen jäivät samaan Duplo-aitaukseen ja katoaa huoneeseensa.
Löysäksi makaronijalaksi muuttunut alaston porkkananpuputtaja on saatu eteiseen ja puoliksi pukeisiin, kun kerhoreppuun epähuomiossa jäänyt smoothiepurkki lennähtää vastapestylle lattialle.

Voi Jeesus, kiristelen hampaiden välistä tuohtuneena.
"Ja helvetti!", vastaa 2,5-vuotias salamannopeasti, ja silmät lautasen kokoisina, vakava ilme kasvoillaan tuijottaa minua.
AAMEN, huokaisee nelivuotias esikoinen silmiään pyöritellen.

Purin poskeani ja koetin olla purskahtamatta nauruun. Seurakunnan päiväkerho on tehnyt tehtävänsä. Naapurin tytön mukaan kerhossa rukoillaan "Taivaan isää, keijuja ja Jumalaa" - pyhä kolminaisuuskin näemmä on jo hallussa. Oma tyttöni pohti taannoin, että kaikki kuusivuotiaat joutuvat kerhosta kadotukseen - siis eskariin.

Ateistia arkisten keskusteluiden saamat väriläiskät naurattavat. Melkein yhtä paljon kuin "Nostalgiset lastenlaulut"-levyltä bongattu laulu jäihin pudonneista, hukkuvista kissanpennuista, joista 2,5-vuotias laulaa ääni väristen.

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

3 kommenttia:

  1. Hahhahhaa! :D voin niin kuvitella! Itse hankin "hengen nostattajaksi" eteiseen printin,jossa lukee "THE KIDS ARE ALL RIGHT! And so are we" Miten tuo eteinen onkin välillä se kaikkein ihanin ja kamalin paikka! Iina

    VastaaPoista
  2. hahhahhaa aika kamala kun voin vaan kuvitella tuon tilanteen :D:D:D lapset on niin raivostuttavan ihania :D <3

    VastaaPoista