Social Media Icons

maanantai 14. syyskuuta 2015

Sademetsä vaatekaapissa? Kyllä kiitos!

13 kommenttia , , , Share It:

Yksi lastenvaatekaappiemme käytetyimmistä ja tykätyimmistä brändeistä on Aarrekid, jonka muistan mainita liian harvoin. Aarrekid on vuonna 2009 perustettu, 100% luomupuuvillaa käyttävä, Suomessa, Virossa ja Portugalissa vastuullisesti valmistava, kansainvälisestikin tunnettu lastenvaatemerkki, jonka printit ovat hyvin tunnistettavia, persoonallisia ja kuitenkin lapsekkaalla tavalla ajattomia.Meidän kaikista tykätyimmät vaatteet ovat helposti yhdisteltävät ja todella pitkäikäiset klassikkoraitalegginssit pitkillä lahjeresoreilla - lieköhän niillä ikää aktiivikäytössä nyt vuoden vai puolitoista! Saimme Aarrekidiltä nyt paketin lapsille syksyn lumovia uutuuksia, ja vaikka ajattelin, etten voisi vuoden takaista Piia Ketolan suunnittelemaa Monster-mallistoa enempää fanittaa toista näin graafista, yksityiskohtaista ja lapsekasta kuosia, täytyy sanoa, että syksyn Rainforest-kuosi kolahti. Kovaa. Tosi kovaa.Aarrekidin kuosisuunnittelusta vastaa kaksi lahjakasta naissuunnittelijaa; nuorta tekstiilisuunnittelija Miia Kajaania ja jo tunnettuvuutta kerännyttä, vaate-ja tekstiilisuunnittelija Piia Ketoa, jonka kädenjälki ja persoona näkyy mielestäni vahvasti mallistoissa.
Ja nimenomaan yksityiskohtaiset, näyttävät ja pienet printit kuoseissa tekevät Aarrekidistä tunnistettavan, erottuvan.Aarrekidin mitoitus on ehkä aavistuksen pientä ja mallit moniin kotimaisiin verraten kapeita (mikä on mielestäni siis istuvuuden ja kasvunvaran kannalta hyvä juttu). Meidän normaalivartaloisten lastemme kohdalla se on siis tarkoittanut sitä, että olen ostanut Aarrekidin vaatteet hyvällä kasvunvaralla ilman, että ne näyttäisivät väljiltä päällä. 109 senttiä pitkällä esikoisella on 120cm-koko käytössään, ja kuten näkyy, se istuu hyvin, mutta neidillä on vielä varaa venähtää. Kahdeksankuukautisneuvolassa 75 senttiä pitkän Allun päällä on 90cm-kokoinen setti. Lahkeissa ja hihoissa on hieman pituutta, ja sama setti mennee vuoden tästä eteenpäin, mutta vaatteet istuvat silti mielestäni hyvin, eivät pussita tai lökötä liiaksi.En tiedä, onko syynä printtien lapsekkuus, hillityt värit ja lukuisat yksityiskohdat, mutta nämä uudet Rainforestit kelpuutti myös akuuttia, vaaleanpunaissävytteistä prinsessakautta poteva neljävuotias! Aarrekidin paksun, pussimaisen hameen faneja me olemme olleet aikaisemminkin, mutta tämä uusi, kokomusta hame tullee vakiinnuttamaan paikkansa sinä aina toimivana mustana vaatteena, jonka voi yhdistää melkein mihin tahansa.

Mitä pidätte Aarrekidin syksystä? Nappaako? Itse ihastuin murrettuihin, varsin unisexeihin syksyn sävyihin, jotka kestävät aikaa, lapselta lapselle.

Kuvissa näkyvät tuotteet saatu. 

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

13 kommenttia:

 1. Hei! Voisitko merkitä selkeämmin onko postaus ns. kaupallinen yhteistyö. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä olisi fiksua...

   Poista
  2. Kiitos palautteesta. Ajattelin, että selkeä maininta tekstissä saaduista tuotteista riittää, sen kummempaa kaupallista yhteistyötä, postausvelvoitetta tai rahakorvausta kun ei tämän postauksen takaa löydy, mutta lisäsin nyt varuiksi vielä maininnan tästä loppuun :)

   Poista
  3. Noo sinulla oli vain joku yksittäinen lause keskellä tekstiä. Monilta jää sellaiset lukematta.

   Selkeintä olisi kertoa siitä heti tekstin alussa ("yhteistyössä x" tms.) tai ainakin sitten lopussa selkeästi erillisellä lauseella. Mieluiten vielä esim. tageihinkin joku yhteistyö.

   Poista
  4. Kiitos. Terv. Pilkunviilaaja. :)

   Poista
 2. Tykkään kovasti myös uudesta kuosista! Juuri näin että sen yhdistää muuten yksiväriseen vaatetukseen. Aarrekid on jäänyt vähän vähemmälle huomiolle nyt verrattuna muutamaan muuhun kotimaiseen valmistajaan vaikka ansaitsisi enemmän hehkutusta :).

  VastaaPoista
 3. Heh! Mä ainakin tajusin heti että on ns.yhteistyöteksti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sen tajuaa kun kaikki on muutenkin aina saatua, mutta reilumpaa lukijoita kohtaan kun se selkeästi kerrotaan. Mieluiten vaikka heti tekstin alussa.

   Poista
  2. Hmm. On tietysti totta, että saan muiden bloggaajien ja esimerkiksi naistenlehtien toimittajien tavoin jonkin verran tuotenäytteitä testiin ilman kirjoitusvelvoitteita, mutta huomaan saavani tällaisia kommentteja myös niistä tuotteista, joista kirjoitan, ja jotka olen ihan ikiomalla rahallani ostanut samaan hintaan kuin kaikki muutkin. :D

   Poista
 4. Morning! Musta ei vois kyllä koskaan varmaan tulla blogin pitäjää,koska mä en kestäis älyttömiä kommentteja. Vaatteet näyttää kivoilta. Itse voisin haluta itselleni tollaset leggarit! Tsemppiä sinne ja jaksamista ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älyttömiä kommentteja? Blogimainonta on asia, jota tulee tehdä vastuullisesti, koska on paljon esimerkiksi nuoria, jotka eivät ymmärrä mainoksien olevan mainoksia, jos sitä ei selkeästi ilmoiteta... Kun bloggaaja kertoo avoimesti, että kyseessä on kaupallinen yhteistyö, voi lukija tehdä itse päätelmänsä tekstin luotettavuudesta. (Enkä nyt viittaa tällä siihen, että juuri Anna ei kirjoittaisi totuudenmukaisia arvioita, vaan yleisesti.)

   http://www.kkv.fi/globalassets/kkv-suomi/julkaisut/linjaukset/aihekohtaiset-linjaukset/mainonnan-tunnistettavuus-blogeissa-2013.pdf

   Lapsellista-blogi on kai harrastetoimintaa, mutta kannattaisi siis kuitenkin noudattaa Kilpailu- ja kuluttajaviraston julkaisemia ohjeistuksia. "Mainos on voitava tunnistaa mainokseksi heti ensisilmäyksellä ilman tarkempaa tutustumista siihen"

   http://www.asml.fi/wp-content/uploads/Blogimainonnan_ohjeistusluonnos.pdf

   Poista
  2. Ihan totta, olen ehdottomasti läpinäkyvän blogimainonnan puolella ja kerron aina, mikäli postauksessa on saatuja tuotteita, ns. kaupallinen yhteistyö tai mainoslinkkejä. Kerron silloinkin, vaikka kirjoitusvelvoitetta hommaan ei liittyisi, ja valitettavan usein näen, kuinka liian moni ei tee niin. Tähän asti olen kokennut maininnan saadusta tuotteesta/tuotteista hyvänä, etenkin tällaisten brändien kohdalla, joista kirjoittaisin muutenkin, ja joista olen kirjoittanut (ilman saatuja tuotteitakin) ennenkin.

   Hyvä, että olette valppaina ja annatte palautetta, jotta osaan jatkossa merkitä ne saadutkin vaatteet selkeämmin. :)

   Poista
 5. Oi, pitääpä tutustua tähän itselleni ennalta tuntemattomaan merkkiin :) Tän postauksen vaatteet ainakin näyttää tosi kivoilta!

  VastaaPoista