Social Media Icons

keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Emmaljunga Scooter S3 - plussat & miinukset

11 kommenttia Share It:

Meille tuli jokin aika sitten ajankohtaiseksi hankkia uudet, meidän käyttötarkoituksiamme paremmin vastaavat rattaat. Fanitan yhä edelleen vanhoja, todella kapeita ja kevyitä sisaristuimellisia yhdistelmävaunujamme, jotka odottavat kellarissa istuinpäällisten pesua ja perusteellista huoltoa, mutta lasten kasvaessa ja elämäntilanteen muuttuessa ne eivät enää palvelleet tarpeitamme. Pitkä 2,5-vuotias oli liian pitkä sisaristuimeen, neljävuotiaasta puhumattakaan, eikä rattaisiin saanut kiinnitettyä seisomalautaa. Tai sai, mutta lapsi ei mahtunut seisomaan työntöaisan ja ratasosan välissä. 


Kun aloin tutkimaan uusia rattaita, oli minulla muutama kriteeri: kääntyvät etupyörät, kunnollinen tavarakori, seisomalaudan kiinnitysmahdollisuus, hyvä työntöaisan säätö ja ennen kaikkea koko sekä paino, sillä meillä rattaat kannetaan hissittömässä talossa eteiseen ja sieltä ulos. 
Alunperin harkitsin Brio Spin-kuomurattaita niistä kuulemani hyvän palautteen perusteella, mutta kun lastentarvikeliike toisensa jälkeen myi vain eioota ja kaksi myyjää kertoi suoraan, että yrityskauppojen myötä Brio-rattaiden valmistus on lopetettu, tuotanto ollut Kiinassa ja ennen tätä ja sekä reklamoiminen että takuuhuollot ovat sujuneet takkuisesti, lopetin etsinnän. (Tätä en nyt sano mitenkään Brioa morkatakseni, vaan huomiona, mikäli joku uusien Brio-rattaiden hankkimista miettii.)

Oikeastaan ohikulkumatkalla ulos bongasin lastentarvikeliikkeen alennusmyynti-kyltin, poikkesin sisään, tutkailin aikani, ja olin jo lähdössä pois, kun myyjä kiirehti kysymään olisiko voinut auttaa. Kerroin vaatimuslistastani, pienehköstä budjetistani ja olin jo valmis jatkamaan matkaa, kun hän tuumi, että Emmaljungan vaunut ja rattaat ovat itse asiassa alessa. Myyjän suosittelemat Scooter s3-kuomurattaat tuntuivat kevyiltä mutta tukevilta ja kun neljävuotiaskin pikaisella sovituksella mahtui hyvin istumaan niihin, oli ostopäätös tehty. Mallikappalerattaita oli epähuomiossa tullut liikkeeseen kahdet samassa värissä, joten sain rattaani Special edition-lisäkuomun kera aika edullisesti, reilulla parillasadalla. Kuukauden käytön jälkeen olen pääasiassa tyytyväinen. Rattaat rullaavat pehmeästi, tuntuvat tukevilta ja jousitus on hyvä. Ne ovat kevyet kantaa, helpot kasata ja tavarakori on melko tilava. Työntöaisassa on hyvät säätömahdollisuudet ja... No, yleistuntuma on tosi hyvä! Aluksi rattaiden hyvin vaalea väri hieman hirvitti, mutta lika on lähtenyt kankaista hyvin kostealla rätillä pyyhkimällä (loskakeleille varmaan kuitenkin ostan istuinsuojan). Ainoastaan kuomuun olen ollut vähän pettynyt. Lastentarvikeliikkeen myyjä kasasi rattaan ja nosti ne autoomme lähtiessämme, ja kotipihaan kurvatessamme ja rattaat kootessani huomasin, että kuomu oli vähän vääntynyt (mitä se ei siis ollut liikkeessä). Kuomun kiinnitys on aika onneton (kaksi muoviklipsiä) enkä ratasosaan kiinnitettäville tarranauhoillekaan ennusta pitkää ikää. 

Nyt meillä on etsinnässä the seisomalauta. Meiltä löytyy kotoa käytettynä parvekerattaisiin ostettu Emmaljungan seisomalauta, mutta se on sanalla sanoen... Käytetty. 
Uudelle seisomalaudallekin riittää kriteerejä: laudan täytyy yhtä lailla kulkea lumessa, loskassa, hiekassa. Okei, en tiedä, mitä muulta siltä voisin odottaa, hah! Vaan kertokaa te viisaammat? Onko seisomalaudoissa laatueroja esimerkiksi kiinnityksessä tai renkaissa? Mitä merkkiä suosittelisit - kannattaako tuota viiden euron Emmaljungan kirppislautaa alkaa duunaamaan ja ostamaan adaptereita kiinnitystä varten (ei käy sellaisenaan!)?  

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

11 kommenttia:

 1. Kivan näköiset rattaat oot löytänyt. Seisomalaudoista ainakin Bumprider sopii kaikenlaisiin vaunuihin ja rattasiin. Vaunuihin kiinnitetään säädettävät remmit joissa on kiinni lenksut ja niihin kiinnitetään itse seisomalauta. Laudan saa siis pois tosi helposti jos ja kun sitä ei tarvita. Siinä on myös naru jonka avulla sen saa nostettua ylös kesken matkan. Meillä on sellainen Hartan -merkkisissä yhdistelmissä ja on kyllä toiminut tosi hyvin. Niin, ja kulkee lumessa ja loskassa niin hyvin kuin seisomalauta nyt voi kulkea. :) Toinen lauta mikä ilmeisesti myös sopii lähes kaikkiin rattaisiin on Lascal Buggy Board. Siitä ei ole omia kokemuksia.

  VastaaPoista
 2. Meillähän on Scooter 2S:t, enkä voisi olla tyytyväisempi ratasvalintaamme. Juuri samoista syistä itse tykkään niistä älyttömästi. Meillä harvemmin tarvitaan enää seisomalautaa, mutta suosittelen Lascal Buggy boardia, jonka saa käytännössä katsoen mihin tahansa rattaisiin kiinni. On aika arvokas halvimpiin seisomalautoihin verrattuna. Meillä oli joku peruslauta, ja se oli kyllä niin hutera ja nitisi ja natisi. Buggy Board on tukeva ja kulkee pienessä lumessakin ok. Ei tietenkään parinkymmenen sentin hangessa, mutta itse olen suositellut sitä kaikille kavereilleni, jotka seisomalautaa ovat etsineet. Ja onhan sillä ok jälleenmyyntihintakin.

  VastaaPoista
 3. Aiheeseen liittymättä kommentoin: Olen tosi laiska kommentoija, mutta muistan kommentoineeni sinulle joskus neljä vuotta sitten ja kysyneeni jotain. En muista mitä, mutta sain pitkän, tarkan vastauksen. Kuten myöhemmin joka kerta, kun olen saanut aikaseksi kommentoida. Kiitos sinulle siitä. Asenteesi lukijoita kohtaan on kadehdittavaa ja moni saisi ottaa sinusta mallia. Mukavaa syksyä teidän koko perheelle! :)

  VastaaPoista
 4. Noi on kyllä hienon väriset! Saanko kysyä, mistä ne on ostettu? Onkohan siellä vielä aleja? Meilläkin on harkinnassa yhdistelmien tilalle uudet rattaat, joissa olis parempi jarru, pyörät, joita ei tarvitse pumpata, ja tavarakori, johon saa helpommin tavarat kyytiin. Juuri tätä mallia käytiin jo katsomassa, mutta ei uskallettu vielä tehdä ostopäätöstä. Kulkeekohan noi pyörät hyvin lumessakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ostin Tammiston Lastentarvikkeesta jokunen viikko sitten, ja silloin alerattaita oli kyllä runsaasti tarjolla. :) Ystävälläni on samankokoisilta näyttävät pyörät omissa Emmaljunga Super Vikingeissään, ja hän kehui, että ne kulkevat ihan hyvin lumessa ja loskassa (ei nyt tietty umpihangessa). Meillä on ollut nyt kaiken kaikkiaan melkein kolmen vuoden ajan pienet, kääntyvät eturenkaat, enkä kyllä näinä vähälumisina etelän talvina niitä vaihtaisi pois. :)

   Poista
 5. Meillä on samat rattaat (paitsi kaikki renkaat samankokoisia) ja oon kyllä tykännyt. Meillä on niissä emmaljungan oma seisomalauta kun ajattelin että se toimii parhaiten toimii eikä kyllä ole ollut valittamista. Laudan saa myös tarvittaessa helposti napsautettua pois jos ei ole isompi lapsi mukana.
  Anne

  VastaaPoista
 6. Suosittelen ora seisomalautaa! Kulkee hyvin lumella ja muutenkin eri maastoissa isojen renkaiden ansiosta. Saa siis säädettyä menkein kaikkiin vaunuihin ja rattaisiin.
  -Hanna

  VastaaPoista
 7. Meillä samaiset rattaat mustana ja oon ollut kyllä tosi tyytyväinen! Tosi hyvät renkaat puhkeemattomiksi, mielestäni kulkee "kevyemmin" kuin edeltäjissä, Scooter S -rattaissa. Ja tietysti kivemman näköisetkin kun kivet ei samalla tavalla painaudu renkaisiin kiinni :) Meillä kuomun kanssa sama ongelma kuin teillä, mutta vääntelemällä kuomun rautaa, olen aina saanut sen takaisin muotoonsa. Kuomuun jää myös renkaista likaa kun on ollut kasassa, mutta mustasta kuomusta helppo pyyhkiä kostealla :)

  P.S. Ihanan näköinen tuo teidän kuomu, itselläkin hakusessa joku kiva värikäs tai kuviollinen!

  VastaaPoista
 8. Ihan mahtavat noi kuvat! Varsinkin toi punasella seinällä! Mä luulin ensiksi (instasta bongatessa) että nää olis ollut Emmaljungan Buddyt, tuon kuomun perusteella. :)

  VastaaPoista
 9. Kävi huvittamaan tuo myyjän kommentti Brion vaunuista.
  Ostimme nimityäin ensimmäiset lastenvaunumme 12 vuotta (!) sitten ja jo silloin muistan myyjän (tietysti toista merkkiä edustavan) varoitelleen, että Briojen valmistus on sitten siirretty Kiinaan ja mitä niistäkin sitten tulee... Luulen, että jos ihan sutta ja sekundaa olisi tullut, olisi se jo runsaassa kymmenessä vuodessa tullut kunuttajien puskaradioiden tietoon. Meillä ainakin nuo samaiset, 12 vuotta vanhat, Brion yhdistelmät ovat edelleen kunnossa. Mene ja tiedä, mitä se laatu sitten kenelläkin milloinkin on...
  Itse olen parhaaat rataskokemukset saanut peg peregon matkarattailla, joissa on ollut kiinteä "seisomalauta", eli paikka vanhemman sisaruksen seistä. Ja noissa rattaissa ehdin pitää kyllä iahn kaikesta -
  jopa siinä määrin, että ostin niitä kahdessa eri värissä ;)

  VastaaPoista
 10. emmaljungan scooter 3s ja buddy s on sama asia, eri nimillä vaan :) Meillä myös samat rattaat samassa khakin värissä eikä ole valitamista. Todella todella hyvät!

  VastaaPoista