Social Media Icons

perjantai 7. elokuuta 2015

Voimistelurenkaat lastenhuoneen katossa - uhka vai mahdollisuus?

17 kommenttia Share It:

Lastenhuoneessamme  on kaksi asiaa, jotka meillä vierailevat lapset aina muistavat: appiukoni aikanaan askarteleman lelulaatikkoauton ja katossa roikkuvat Dinoxin voimistelurenkaat.

Saimme treeni-ja voimisteluvälineitä verkossa myyvältä Dinoxilta jokunen kuukausi sitten Junior-voimistelurenkaat, sekä nivelletyn kattotelineen, johon sopii tarvittaessa vaihtaa renkaiden paikalle esimerkiksi vauvakeinu tai trapetsi. Etenkin tuolloin pienemmässä lastenhuoneessa jännitti, kuinka monta kertaa joku teloisi itsensä huonekaluun, tippuisi alas tai saisi tappelun rengasvuoroista aikaiseksi, mutta muutaman kuukauden jälkeen peloista vain rengasvuorokinat osoittautuivat oikeiksi. Koska hienothan ne ovat!

Pyrimme tukemaan lapsia liikkumaan ja tekemään. Kotonakin saa juosta (kunhan ei ole kenkiä jalassa), pihalla saa kiipeillä, lätäköissä saa pludata. Yhdeksänkuinen kuopus on harjoitellut kävelemistä paljain jaloin kotipihan nurmikolla ja maistellut käpyjä, esikoinen on jo pari kesää kulkenut potkupyörällä tai pyörällä kanssamme puistoon ja kauppaan. Silti huomaan, kuinka toisinaan hoen ei, ei, ei, ei kultarakas ei ja varo, hei, varo, varo, VARO NYT-mantraani paikoissa, joissa ei tarvitsisi. Älä hei tolleen kopista sitä lusikkaa, kun kuuluu hirveä ääni. Varo nyt, varo nyt, varo sen kynän kanssa kun sulla on kuulakärkikynää naamassa ja meillä on huomenna valokuvaus. Sä puhut ihan hirveän kovaa, rauhoitu! Älä mene sinne lätäkköön kun sulla on.... Kumisaappaat.

Miten noloa ja lannistavaa.Lapsille on luontaista kiivetä, roikkua, kokeilla rajojaan ja pitää vähän ääntäkin. Siihen (sisälläkin) kannustaaksemme sanoisinkin, että voimistelurenkaat ovat paras leikkiväline, joka meiltä on ikinä löytynyt. On ollut jännittävää huomata, kuinka sekä omat että kaikki meillä vierailevat lapset rohkeasti ja ennakkoluulottomasti tarttuvat renkaisiin, roikkuvat, kieppuvat, keinuvat ja katselevat maailmaa ylösalaisinkin. Siis todella, miten luonnostaan sellainen vain tulee!

Nelivuotias on ihan mieletön akrobaatti, joka kieputtaa itseään todella hyvää keskivartalon hallintaa vaadittavalla tavalla kainoloistaan renkaissa roikkuen, nousee seisomaan renkaisiin, tekee kuperkeikkoja ja keinuu. Ujompi ja rauhallisempi 2,5-vuotias tyytyy vain roikkumaan renkaissa tai pyörimään vimmatusti, mutta vähintään yhtä hauskaa on hänelläkin.

Otsikkoon palatakseni: voimistelurenkaat lastenhuoneen katossa, uhka vai mahdollisuus? Mahdollisuus! Minä sain renkailla tilattua ihanasti aikaa imetyshetkille ja toisaalta, pitkät kotona vietetyt talvipäivät imeväisikäisen vauvan ja flunssakierteen kanssa kuluivat nopeammin.

Puiset lasten voimistelurenkaat maksavat noin kahdeksankymmentä euroa ja kattokannatin noin 45 euroa (ei pakollinen, mutta helppo, mikäli renkaat haluaa nopeasti irroittaa).

Syksyn kerhopäiviä, sadepäiviä ja leikkitreffejä silmällä pitäen ostin messutarjouksesta i-h-a-n-a-n käsityönä valmistetun vauvakeinun, jonka saa samaan kattokiskoon nopeasti ja helposti kiinni. Puolapuut ostaisin heti, jos niille löytyisi seinätilaa!

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

17 kommenttia:

 1. Ihan mahtavat nuo renkaat! Meilläkin varmasti tykättäisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä ainakin tosiaan peukku! Kaikki lapset ovat kyllä tykänneet :)

   Poista
 2. Meillä on kotona kahdet puolapuut ja pelastavat sadepäivät! Hämmästyttävää miten hulluina meitä on pidetty kun viime talvena pikkulapsien kanssa moiset otettiin käyttöön (lapset nyt vajaa 4v ja 2x2v). Voin vain suositella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hullua ollenkaan minusta! Meillä ei ole seinäpinta-alaa moiseen, mutta jos olisi, niin varmasti ostaisin!

   Poista
 3. Varmasti huippujuttu valvottuna nuo renkaat. Meillä ei ole renkaita, mutta ulkona on senkin edestä kiipeilyyn sopivaa juttua, kuten köysitikkaita. Myönnän, että olen ylivarovainen valvonnan suhteen noissa renkaissa ym. ja en uskaisi siitä syystä niitä lastenhuoneeseen laittaa.

  Kevyesti hysteerinen asenteeni johtuu varmaan siitä, että vuosia vuosia sitten, luokkakaverini pikkusisarus oli yksin kotona temppuillut renkaissa, pudonnut niskoilleen ja kuollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo renkaat näyttää ainakin mun silmään olevan niin matalalla, että niistä tippuessa tuskin kovin pahasti voi käydä. Ja lapset ovat yllättävän kestäviä! :D Itse olen pudonnut oven yläreunassa kiinni olevasta leuanvetotangosta pienenä niskoilleni, eikä käynyt kuinkaan. Toki luokkatoverisi tapaus todistaa, että pahastikin voi käydä.
   Valvonta on tärkeää, mutta itseäni harmittaa niiden lapsien puolesta, joiden vanhemmat eivät päästä kiipeilemään ollenkaan/mihinkään.. Kiipeily ja temppuilu kuitenkin ovat lasta kehittäviä taitoja ja tuovat lapsille paljon iloa.

   Poista
  2. Voi ei.... Kuulen ensimmäistä kertaa moisesta, mutta kyllähän se varmasti saa varovaiseksi. Meidän naapurissamme asui aikanaan pienet kaksospojat, jotka hukkuivat mökkijärveen kun olivat livahtaneet ensimmäisinä herättyään ulos, ja kyllä myönnän, että mökillä olen itse tosi valppaana paitsi vedestä, myös ovien lukitsemisesta.

   Meillä renkaat on tosiaan melko alhaalla, ja niitä lapset saavat käyttää valvotusti (koska ne ovat keskellä huonetta, pitää ne aikuisen aina nostaa leikittäviksikin) eli kun puuhailen olohuoneessa tai keittiössä vieressä. :)

   Poista
 4. Miten naapurit tykkää renkaista? Tai itse muistelen lapsuudesta, että alakerran naapurilla oli sisällä keinu ja kuului kaiken iltaa kauhea narina kun keinui siinä.. Mutta muuten loistava idea ainakin omakotitaloon tai ylimpään kerrokseen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö nämä juuri ole niitä normaaleja elämisen ääniä? Tietysti kunhan ei yöaikaan voimistella mutta ei kai tuollaisesta voi mieltään pahoittaa... Minä soitan meillä kerrostalossa välillä päiväsaikaan pianoa ja laulan, voi naapuriparat!

   Poista
  2. Nämä ei kyllä nitise tai natise ollenkaan, toisin kuin esim. Plaston vauvakeinu, joka on mökillä. Liekö syynä tuo köyden materiaali, kun ei ole nailonia, vaan jotain luonnonkuitua (?). Ja toisaalta, vaikka natisisivatkin tai kolisivat, olisi se varmasti pienin meiltä kuuluva ääni! :D Elämisen äänethän kuuluvat kerrostaloon. Meillä tietysti on se hyvä, että aamut alkavat aikaisin ja illat loppuvat aikaisin - yläkerran teinipojat ovat yösyöttöjen aikaan henkeä täynnä kuin kaljapullot, muttei se ole koskaan minua häirinnyt ;)

   Poista
 5. Ihanat! Voi tuohon itsekin aion kiinnittää todella huomiota etten varoittele ja huolehdi liikaa. Ylivarovaisten vanhempien lapset eivät opi varmaan itse ja siinä sitten helposti käy paljon pahemmin (empiirinen yhden naisen päiväkotihavainnointi kahden työvuoden ajalta). Ihanat renkaat, tulee meille todellakin kun vauva vähän kasvaa tuosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuohon varotteluun joudun kyllä itsekin kiinnittämään huomiota. Liekö sosiaalista painetta vai mitä, kun tuntuu, että monien mielestä lapset saisivat edelleen näkyä, mutteivat kuulua tai "olla vaivaksi". :/

   Poista
 6. Oletko mistä hankkinut tuon mintun salmiakkikuvioisen tyynyn(päällisen)? Huippu idea noi renkaat, meillekin pitää hankkia kunhan poika kasvaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Prismasta, muistaakseni Prisman oman House Collectionin lasten mallistoa, olisikohan ollut Sirkus nimeltään? Ostin noita hiljan kasan kun olivat alessa 2 eurolla, normaalistikin hintaa kai vitosen. :)

   Poista
 7. Meillä renkaiden paikalle laitetaan välillä köysi (sellainen mitä liikkasaleissa on) tai köysitikkaat ja alla on koko ajan patja. Ihan hitti omien sekä kyläilevien lasten keskuudessa riippumatta siitä mikä vehje on käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on alla patja, nyt kuvista otin pois, kun se on entinen pinnasängyn paljon rymytty (rengasjumpattu) patja, jonka päälle joku kaatoi mehua viime viikolla. :D Köysi ja köysitikkaat kuulostavat ihan huikean kivoilta! Sopisivatkohan ihan näin pienille?

   Poista
 8. Meilläkin renkaat ostoslistalla! :) Mun vanhemmilla on mun ja mun siskojen vanhat renkaat, ei puiset, vaan sellaiset metalliset pienemmät. Kohta 4-vuotias RAKASTAA niitä, kuten minä ja siskoni aikanaan! Ja on tosiaan hurjaa, miten luontaisesti noissa rupeaa pienikin keikkumaan. Erityisesti meidän arkajalalle tekee enemmän kuin hyvää nostella itseään ja kieppua renkaissa, ulkona oleviin kiipeilytelineisiin saa houkuttelemalla houkutella, korkeat (=ei vauvojen) liukumäet on ihan ei-ei-ei ja muutenkin kaikki hurjempi ja "hurjempi" saa sinänsä reippaan ja sosiaalisen tytön aivan kipsiin. Pyöräilyä harjoitellaan sitkeästi, muttei toistaiseksi kovin hyvällä menestyksellä, kun reppanalla pelottaa niin ettei uskalla polkea. Esim. pallopelejä tai jotain isoja jumpparyhmiä ei voida ajatellakaan tässä vaiheessa, joten muskarin ja kotiulkoilun lisäksi tosiaankin ollaan hommaamassa kotiin noita renkaita. :) Vielä ei mummolassa kovin hurjia vauhteja ota eikä esim. pää alaspäin roiku ollenkaan, mutta jospa tosiaan saataisiin piakkoin hommattua kotiin niin rohkaistuisi tuossakin. Ehkä sitä kautta jossain muussakin!

  VastaaPoista