Social Media Icons

tiistai 4. elokuuta 2015

Mitä dinosaurus sanoo ja muuta small talk-problematiikkaa

2 kommenttia Share It:

Tiedättekö sen tunteen, kun puitteet perhealbumikuville ovat likimain kohdillaan? Pilvinen taivas, raikas, kesäinen ilma, lapsi pyhävaatteissaan. Kasvojen allerginen ihottuma alkaa helpottaa, lounas on syöty, päiväunet nukuttu, mutta kaksi ja puolivuotiaan pojan hymyä en silti ole onnistunut valokuvaan tallettamaan. Ja pahoin pelkään, ettei onnistunut valokuvaajakaan, jolla kävimme viime viikolla kuvauttamassa itsemme. Tuona päivänä hän juoksi ja tippui mäen kukkulalta alas, vaati saada pitää supersankarikuosisen snap backinsa päässä, piti tiukasti pikkuautoja käsissään ja karjui pää punaisena. Sen parempi onni ei ollut matkassa minullakaan viikonloppuna, kun hetkeä ennen 80-vuotissyntymäpäivien alkua yritin napata mummon vitriiniin sopivaa muotokuvaa metsän laidassa. 

Yritin kovasti small talkata ja saada 2,5-vuotiaan huomiota sisiliskosta kameraan, ensin mummin koiran kanssa ja sitten ilman. Koira näytti kameralle pyllyä ja haukotteli, kaksvee tutki sisiliskoa kunnes se karkasi. Kävimme lyhyen keskustelun, kunnes kamerasta loppui akku. 


"Hei, hei muru, hymyile äidille, katos tänne!"
- En.
"Okei, no, mitäs se dinosaurus sanoo? Hei, mitä se sanoo?"
- Ei sano mitään. Se on kuollut.

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

2 kommenttia:

  1. Ihana! :) meillä käytettiin esikoinen aikanaan yksvuotiskuvissa oikein kuvaajalla, mutta arka napero huusi naama punaisena matkalaukussa, nallen kanssa ja ilman nallea, lattialla ja ihan sama mihin yritettiin laittaa niin aina tuo huusi.. jäi muuten ainoiksi valokuvaamon kuviksi :D

    VastaaPoista
  2. Siis ihana!
    Olen ko pitkään puhunut "hymyttömien päiväkotikuvien" puolesta. Tiedättekö, kun ryhmässä on aina niitä, joita naurattaa, joilta hymy tulee luonnostaa.
    Ja sitten on niitä, joista vieras kuvaaja kaivaa hymyn esille vaikka väkisin: tekohymyn ja lapselle vieraan ilmeen.

    VastaaPoista