Social Media Icons

tiistai 18. elokuuta 2015

Mielen päällä tällä viikolla

2 kommenttia Share It:

Tällä viimeisellä lomaviikolla meillä on ollut mielen päällä yhtä ja toista.

Neljävuotiasta esikoista huolettavat villieläimet. Päälle vahingossa jääneestä televisiosta tullut Avara luonto-dokkari oli jännittävä, vaikka keskiössä ollut mangusti olikin hellyyttävä ja kiinnostava. Olemme iltaisin ennen nukkumaanmenoa kerranneet, ettei Suomessa ole leijonia, tiikereitä tai muita pelottavia petoja, etteivät ne varmastikaan pääse lukituista ovista sisälle, eivätkä osaa kiivetä kerrostaloa pitkin myöskään ikkunasta kiusaamaan ketään. Yhtenä iltana hän rakensi ansan olohuoneeseen virittämällä lankaa ja kenkälusikan perintölipaston lasioviin. 

Kaksivuotias Armas puolestaan puolestaan fiilistelee BR Lelujen ota 3 maksa 1-tarjouksesta löytyneillä Cars-autoilla ja viljelee Salama McQueen-fraaseja aamusta iltaan. Kun mummo kysyi kuulumisia, vastasi hän: "kaatssh-aau!". 
Koetin varovasti tiedustella, josko voisimme välillä leikkiä jotain muuta kuin Salama McQueenia, empi hän hetken, ja vastasi sitten: "joo, ole sinä, äiti, vaan Martti". 
Päiväuniaikaan hänellä myös "hermot ihan tulevat". 

Yhdeksänkuisen vauvan sielunmaisemaa voin vain arvailla, mutta kovimpia juttuja ovat ainakin television antennipiuha, kylpeminen, veljen pikkuautot (isoveljensä suureksi harmiksi) ja taaperokärry. Hän konttaa paikasta toiseen imetyskoruni kaulassaan ja syö Sohvi-kirahvia. 

Minä olen pohtinut yhtä ja toista. Kuten että miten esikoisen kanssa samassa kerhossa ensi viikolla aloittava 2,5-vuotias pärjää, mikä aiheuttaa vauvalle edelleen vatsavaivoja kun ruokavaliosta ovat poissa (lehmänmaito tottakai) kananmuna, viljat, kala, herne ja omena, ja että millaisenhan ensimmäisiä pysyviä muistoja kerryttävä esikoinen tämänkin ajan elämästään muistaa. Olen vellonnut hirvittävässä PMS-raivossa ja epätoivossa, tuntenut palan kurkussani kerhoreppuja hypistellessä ja kuitenkin ollut ihan sairaan kiitollinen siitä, että meillä on vauvan kanssa kahdenkeskistä aikaa kuuden tunnin ajan viikossa. Olen miettinyt sitäkin, millaisen äidin se minusta tekee.

Eniten minua on ärsyttänyt sotku kotona, hellepäivinä siivoaminen. 

Viikon varrella on pohdittu myös sitä, miksi toisilla on serkkuja ja pikkusiskoja, ja toisilla ei, miksi aikuiset vain saavat meikata, miksi toista ei saa vetää hiuksista ja mistä ne vauvat nyt oikein tulikaan (ystävillemme syntyi vauva pari viikkoa sitten, joten aihe on taas tosi pinnalla). 

Normiviikko.

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

2 kommenttia:

  1. Moi, minkä ikäiset siellä voivat aloittaa kerhoilun? Täällä saa hakea paikkaa vasta kun lapsi on 3.

    VastaaPoista
  2. Oletko ihan varma, että pahat viljat ovat poissa? Glukoosisiirappi, tärkkelyssiirappi ym. ohra-ja/tai vehnäpohjaiset? En sano tätä ilkeyksissäni, mutta näitä on gluteenittomissa tuotteissa (ja esim. jäätelössä!) ja ne aiheuttavat usein oireita vehnä- ja ohra-allergisille.

    Tiedän tilanteen, se on rankkaa. :( Keliaakikko voi käyttää tärkkelysmakeuttajia, allergikko ei.

    VastaaPoista