Social Media Icons

sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Uusi lastenhuone

9 kommenttia Share It:


Monesti on niin, että pitäisi kuunnella vaistoaan, fiilistä jostakin asiasta. Pitäisi kuunnella silloinkin, kun se tuntuu järjenvastaiselta tai hölmöltä. Koska usein se pieni kutina vaan on merkki jostain oikeasta. Sanotaan, että ostopäätös syntyy joissain sekunneissa. Olen lakannut ostamasta juttuja, joista en ole sataprosenttisen varma, tai jotka mietityttävät. En enää kelpuuta ihan ookoota tai vähän samantyyppistä kuin toivoin, en vaikka se olisi alennuksessa, puoli-ilmainen tai pientä säätöä vailla.

"Nothing haunts us like things we didn't buy", sanoi joku joskus. Ja viisaasti sanoikin. Miten minua yhä edelleen kaiveleekin se Hulluilla päivillä tarjouksessa ollut Normann Copenhagenin valaisin, ne valkoiset nahkasandaalit tai Acnen alefarkut!

Muistan kun näin nykyisen kotimme ensimmäistä kertaa asuntonäytössä. Kaikki pinnat olivat rikki, kylpyhuoneessa oli homeinen suihkukaappi, keittiö oli hirveän värinen ja puolessa asunnossa oli 70-luvun ruskea muovimatto. Ja silti, heti eteisessä tunsin tulleeni kotiin. Se tunne, se kutina. Ja kun jo tuolloin asuntonäytössä sommittelin mielessäni huonekaluja paikoilleen, katsahdin olohuoneen ja keittiön kanssa samasta päädystä asuntoa löytyvää, suurta makuuhuonetta, mietin, että siitä tulisi ihana lastenhuone. Mieheni oli kuitenkin tuolloin sitä mieltä, ettei siitä kannattaisi tehdä lasten valtakuntaa; se oli liian lähellä olohuonetta ja keittiötä, ja sieltä löytyi kodin suurin säilytysyksikkö, vaatehuone. Siitä tehtiin meidän makuuhuoneemme, joka tapetoitiin pariinkin kertaan, ja jossa liikuteltiin sänkyä seinältä toiselle. Jotenkin se ei vain... Tuntunut hyvältä. Siltä oikealta.Kaksi vuotta asiaa mietittyäni ilmoitin, että siirrämme makuuhuoneemme liukuoviseinää, revimme tapetin irti seinästä ja maalaamme huoneen uudestaan. Ja että me muutamme lastenhuoneeseen. Se meillä asuva, remonttitaitoinen mutta remonttihaluton, mies nurisi aikansa, mutta suostui vaihtokauppaan. Ja niin meidän työhuoneeseemme nököttämään päätyi 250 litrainen merivesiakvaario (tai ei siellä vettä vielä ole).Ryhdyttiin tuumasta toimeen. Nappasin rautakaupasta mukaan tsiljoona erilaista harmaansävyä maalinäyteliuskoina ja vietin pari päikkäriaikaa Pinterestissä, mutta valitsin kuitenkin jo rautakaupassa heti ihastuttaneen sävyn (Tikkurilan / Valkama K498). Tilataideteoksia ja värikynävarkauksia silmällä pitäen halusin seinän, joka olisi mahdollisimman epätasaisen ja boheemin näköinen, ja jossa ei siis näkyisi jokainen naarmu ja reikä (esikoinen sen niin hyvin sanoi: "äiti on hyvä vaihtelemaan ja säilyttämään isoja tauluja seinällä"). Käytännössä siis tapetin irrottamisen ja seinän pesemisen sekä reikien kittailun jälkeen sohimme pensseleillä lyhyitä ja pitkiä vetoja, eri suuntiin, ja vaihdoimme välillä paikkaa. 7 metriä pitkä ja 260 senttiä korkea seinä tuli maalatuksi tunnissa, joskin projektin aikaa vievimmät jutut oli liukuovien irroittaminen ja takaisin asentaminen, ja lasten tuhrimien lastenhuoneen seinien maalaus ja reikien kittaaminen. Kolmen litran pönttö riitti vallan mainiosti, joten hintaa (kahden makuuhuoneen) muutokselle tuli suojapapereineen ja tarvikkeineen muistaakseni n. 70 euroa, joskin maalia jäi vielä yli (hmmm...).

Hassua, miten paljon toimivammaksi kumpikin makuuhuone muuttui, vaikka säilytystilaa vähennettiin monen neliön ja vaatetangon sekä hyllyn verran! Nyt kaikki tavarat tuntuvat löytyvän paikkansa, ja mikä tärkeintä, huoneen omistajatkin ovat yltiömäisen onnellisia uudesta, tilavammasta huoneestaan. Olohuoneeseen eksyneiden lelujen määrä on laskenut räjähdysmäisesti, ja suuri, olohuoneeseen ja keittiö näkyvä oviaukko tuntuu paitsi käytännölliseltä, myös turvalliselta - näen liedenkin ääreltä, mitä lastenhuoneessa tapahtuu. Eikä niitä meluhaittojakaan ole olohuoneen puolelta tullut niin, että lapset olisivat nukkuneet huonosti tai heräilleet, vaikka meillä ystävät aika perinteisesti vierailevat nimenomaan lasten nukkumaanmenoajan jälkeen.Itse olen muutokseen todella tyytyväinen, ainakin noin käytettävissä ollutta budjettia ajatellen. Lastenhuoneen tavaroista ja kalusteista kun enin osa on ostettu todella edullisina (esim. Ikean kirjahyllyt ja Lack-pöytä yhteensä 45 euroa), käytettyinä tai sitten ne ovat saaneet ensin tuta entisöintiprojekteja. Esimerkiksi suomalaisen Unipuun kerrossänky oli alunperin männyn värinen ja vaihtui kahteen kahvipakettiin, Brion vanhan liitutaulun ostin kierrätyskeskuksesta parilla eurolla ja saman verran maksoi Babar-juhliste Herttoniemen pihakirppiksellä. 89 ovh:lla varustetun Marimekon Polku-naulakon bongasin parillakympillä Marimekon Tehtaanmyymälästä Hertsikasta pari viikkoa sitten. Mintunvihreän Annon maton löysin Anttilan alesta kolmellakympillä, mutten kyllä mitenkään kehtaa suositella sitä - se on aina rullalla, oikein imee itseensä kaikkea ja jotenkin tosi lörppö. Susiruma viidenkympin automatto sen sijaan on ollut suksee, vaikka sen päältä ajavatkin metalliset pikkuautot varmaan neljäsataa kertaa päivässä. Ei siinä näy edes lika tai pöly!

Mitä sanotte? Miltä näyttää?

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

9 kommenttia:

 1. Näyttää tosi kivalta susirumine automattoineen :D Ihanan värikästä! Kirppis ja muilla alelöydöillä meilläkin lähinnä sisustetaan :)

  VastaaPoista
 2. Ihana huone! Mutta mistä tuo hieno tiikeritaulu on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, se unohtui mainita! Juliste on Marimekon, kehykset Ikean. Me ostettiin tuo alesta jo vuosi sitten, mutta jokunen aika sitten noita löytyi kyllä vielä jokusesta myymälästä. :)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää! Mä olen itse miettinyt ihan samaa makuuhuonemuutosta meille jo pidempään, mutta se taitaa nyt jäädä tekemättä tässä huushollissa. Ehkä siellä uudessa kodissa (kunhan se löytyisi ensin)mennään sitten sen gut feelingin mukaan. :)

  VastaaPoista
 4. Hienolta näyttää! :) Meillä sama susiruma automatto lastenhuoneessa, se vaan yksinkertaisesti on niin paras valinta sinne, erittäin helppo pitää puhtaana ja siistinä. :-)

  VastaaPoista
 5. Vau, upeaa jälkeä olette tehneet! Varmasti lapset viihtyvät hyvin. Ihanan värikästä, mutta ei mikään sekamelska. Sanoinko jo? WAU!!

  VastaaPoista
 6. ihanan värikästä! :) katselin juuri Marimekossa tuota samaa naulakkoa, mutten löytänyt sille paikkaa meidän kodissa :(

  VastaaPoista