Social Media Icons

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Lasten asut x 2 & kotimainen pop-up-shop-alevinkki

4 kommenttia , , , , , , Share It:Kun 2,5-vuotias valitsee asunsa itse, voi se näyttää myös tältä - siis tosi, tosi värikkäältä. Meillä kaikkiin itse valittuihin asuihin ja suosikkivaatteisiin pätevät samat lainalaisuudet: vaatteiden pitää olla värikkäitä, todella pehmeitä ja mukavia, ja jos mahdollista, täytyy niistä löytyä supersankari, kaivinkone, hälytysajoneuvo tai Salama McQueen. Supersankarit ja pehmeä luomupuuvilla eivät oikeastaan mahdu samaan pakettiin, mutta kenkiin ja asusteisiin kyllä. Tämän hetkisiin suosikkivaatteisiin lukeutuvat Meandin alesta viime jouluna tilatut autopaidat, Noshin lippapipo, kuvan H&M:n Teräsmies-lippalakki, auto-dinosaurus-Batman-jibbitzein koristellut Crocsit (saatu), farkunväriset Cientat, sekä kuvan Metsolan sulkaleggarit ja kirppikseltä pilkkahintaan löytynyt punainen R-Collectionin anorakki, jonka taskuun mahtuvat tarvittaessa rakkaimmat pikkuautot. 


Nelivuotiaankin kaikista pinkein prinsessakausi alkaa taittua, ja vaatekaapissa tärkeintä on pehmeys, mukavuus ja röyhelöt tai helmat. 

Meillä lastenvaatteita ostetaan tätä nykyä aika harvoin ja vain tarpeeseen, ja kierrätetään paljon kavereille ja sukulaislapsille. Ostan harvakseen, ostan hyvälaatuista ja eettisesti tuotettua vaatetta, ja aika usein yhteistyössä lasten kanssa, sillä hyväksi yhdessä todetut suosikit yleensä todella ovat niitä suosikkeja, joita pestään, pestään ja pestään. 
Minä pidän kotimaisista lastenvaatteista, väreistä ja pehmeistä materiaaleista. Ja siksi olen jo vuosia pitänyt Metsolasta.

Omalle kukkarolleni sopii yleensä vain aleshoppailu Lapsimessuilla tai satunnaiset verkkokauppalöydöt, joten kun sain lehdistötiedotteen Jumboon avattavasta Metsola Pop-up Shopista, olin ihan pähkinöissäni. En päässyt ennakkoavajaisiin, ja aika kauan kesti, ennen kuin meillä oli Jumbon suunnalla edes asiaa, mutta kun eilen pääsin paikalle, olin niin haltioissani, että päätin vinkata siitä teillekin!

Heinäkuun loppuun saakka Metsolalla on tosiaan pieni pop-up-liike  lastenhoitohuoneen ja Name Itin välissä, ikävästi siis vähän piilossa. Normaalihintaisten tuotteiden lisäksi shopista löytyy laatikoittain aletuotteita, joiden kimppuun minä siis kävin. 15-20 eurolla löytyi runsaasti vaatteita myös isommissa kokoluokissa. Minä kävin ostoksilla kymmenen minuuttia ennen sulkemista ja ostin vähän uutta kerhovaatetta isommille lapsille, kuvissa näkyvät legginssit, ja Helmin frillahihaisen topin sekä pipon. Joudun ehkä palaamaan kyllä - 15 euron timantit ja frillateepparit jäivät kummittelemaan...

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

4 kommenttia:

  1. Metsolan tuotteet eivät ole kotimaisia, vaan ne ommellaan virossa. Kankaistakin vain 30% tehdään suomessa, mikä on tosi harmittavaa. Pidin Metsolasta aiemmin tosi paljon, mutta tuotannon siirtyessä ulkomaille olen siirtynyt oikeasti kotimaisiin lastenvaatteisiin. Ihmeellistä, ettei juuri kukaan ymmärrä sitä, ettei Metsola ole enää kotimainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy sanoa, että tuotannon siirtäminen ulkomaille on mennyt minulta ohi, vaikka eihän tuo tänä päivänä ole kovin kummallista tai kustannustehokastakaan, kun Marimekosta alkaen tuotteet teetetään siellä missä työvoima on halvempaa. Metsolan tapauksessa ei onneksi halpatyövoiman maissa, vaan oletettavasti valvotuissa työolosuhteissa Euroopassa - arvostan. :)

      Poista