Social Media Icons

perjantai 19. kesäkuuta 2015

Super Sweet 4 - lasten kattaus

8 kommenttia Share It:

Viime viikonloppuna meillä juhlittiin esikoisen neljävuotissyntymäpäiviä, joita päivänsankari itse odotti ja suunnitteli lokakuusta saakka. Teemaksi hän asetti prinsessat, merirosvot, keijut, yksisarviset, Frozenin ja pinkin linnakakun - koska kyllähän te tiedätte: more is more.

Vaikka neljävuotissyntymäpäiviä odotettiin pitkään ja hartaasti, oli ihanaa nähdä, miten pienistä asioista sankari itse iloitsi. Kun kysyin, mitä hän toivoisi syntymäpäivälahjaksi, vastasi hän: juhlat. Ja kun yritin selittää, että juhlat toki pidetään, mutta toivoisiko hän jotain muuta, vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä: sitten kavereita ja kivoja leikkejä. Ja laske äiti temppurenkaat, laita patja lattialle, me haluamme mennä renkaisiin. Minerva on niin taitava renkaissa, niin hieno ja taitava, minun ystävä! 
Laskimme yhdessä sekä päiviä että kertasimme paikalle tulevien vieraiden nimiä. Paikalle saimme kesäviikonlopusta ja flunssakaudesta huolimatta 15 lapsivierasta, ja vaikka iso vierasmäärä kohtalaisen pienissä tiloissa jännitti vähän etukäteen, niin mahduimme kaikki hyvin ja kaikilla tuntui olevan hauskaa. Nauru raikasi, leikkejä viriteltiin niin lastenhuoneessa kuin olohuoneessakin, renkaat laskettiin päivänsankarin toiveiden mukaan ja kerrossängyn yläsänky valjastettiin lautapelialustaksi. 

Runsasväkisenä paikalle saapuneita vieraita katsellessani mietin, kuinka ainuttakaan heistä en tuntenut neljä vuotta sitten, mutta kuinka tiivis ja tärkeä osa elämäämme nuo lapsiperheelliset ystävät tänä päivänä ovat. Meillä on nettitutuista, entisistä ja nykyisistä naapureista ja perhekerholaisista koostuva, aika vakiintunut porukka, joka käy kaikilla lastenkutsuilla ja lastenvaatekemuilla. Nyt neljävuotiasta esikoistani odottaessani muistan, kuinka tunsin oloni yksinäiseksi uudenlaisessa elämäntilanteessa, ja mietin, kuinka pitkään olisin se kaveriporukan ainoa äiti, ainoa perheellinen. Blogin ja ihanan, lapsiperheitä täynnä olevan naapuruston myötä löytyivät ne ystävätkin - sekä minulle että lapselle (tai lapsille).  Juhlatarjoiluissa mentiin sieltä mistä aita on matalin, siis ostettiin mahdollisimman paljon valmiina. Koristeet ja teemavärit valitsi päivänsankari itse. Saimme koota pienen paketin juhliimme Pop Up Kemujen huikean ihanasta ja runsaasta verkkokaupasta, ja piiiitkän inspiroivassa kemukaupassa vietetyn tovin jälkeen ne oikeat koristeet ja ruokailujututkin löytyivät. Helmi itse halusi ehdottomasti vaaleanpunaista ja kultaa, jäätelöä ja  viirin juhliinsa, ja ne hän sai.
Kemukaupassa asioimista helpotti selkeän juhlateema-kategorioinnin lisäksi mahdollisuus selata tuoteitta väreittäin, joten vaaleanpunaiset ja kultaiset suosikkikoristeet löytyivät helposti. 

Kullanvärinen Happy Birthday-glitterviirinauha sopi hyvin teemaan ja säästettäväksi myös poikien talvella koittaviin syntymäpäiväjuhliin. Tiskiä ja sotkua säästääksemme päädyimme valitsemaan lasten kattaukseen kertakäyttöastiat, ja niissä jos jossain tuli varsinainen valinnanvaikeus. On ihanaa huomata, kuinka lastenjuhliin voi Salama McQueenien ja Frozenien sijaan kattaa jotain kaunista ja silti lapsekasta! Helmi valitsi lautaset, joissa oli kullavärisiä tähtiä, vaaleanpunaiset harlekiini-kuosiset paperimukit sekä kullanvärisin pilkuin ja vaaleanpuna-kultaisin tarroin koristeltavat paperipillit. Kolme erilaista kuosia tuntui ihan hauskalta ja teemaan sopivalta, kun värimaailma oli yhtenäinen. 
Yksi suloisimmista ja kesäjuhliin sopivimmista jutuista oli hippihenkinen, kartonkinen jäätelöauto kuppeineen! Meillä ei ollut lasten kattauksessa kakkua ollenkaan, vaan mieheni kasasi tarjottimelle jäätelötötteröistä ja litran pakettijäätelöistä "jäätelökakun", jota tarjoiltiin syvistä kartonkikupeista, jotka jäätelöautokoristeen mukana tulivat. Syvät kartonkikupit toimivat lastenjuhlissa ja sormibuffetissa muutenkin hyvin; lapset lastasivat kuppeihinsa niin vaaleanpunaista valkosuklaapopcornia (ohje täällä) kuin vihannestikkujakin. Jos panostat vain pariin juttuun, suosittelen vakavasti harkitsemaan lasten juhliin nimenomaan syviä kartonkikuppeja, joihin voi helposti koota mieleisensä herkkukombon, ja joiden kylkeen voi kirjoittaa vaikka juhlijan nimen tai merkitä kuppinsa tarralla santsikierrosta varten. Syviä kartonkikulhoja löytyy Pop Up Kemuista melkoinen liuta eri kuoseissa

Tarjottavaksi teimme tosiaan valkosuklaalla ja strösseleillä kuorrutettuja vaaleanpunaisia popcorneja, ja lisäksi pöytään katettiin jäätelöä, vesimelonia, kirsikkatomaatteja, kurkkutikkuja, maissinaksuja, keksejä ja pullaa. Emme tehneet kakkua, koska paikalla oli ruoka-aineallergisia (maidoton-munaton-viljaton) lapsia omamme lisäksi, ja koska kakulla ei koskaan ole ollut kummoista menekkiä lasten kattauksella. Kaikkea jäi yli, ja kaikki söivät vatsansa täyteen. 

Ja koska paljon puhutaan aina juhlabudjeteista, niin laskin, että tarjottavien ja koristeiden (jotka tosin saimme, mutta jotka laskin mukaan) hinnaksi jäi alle sata euroa - ihan opiskelijabudjettiinkin sopivaa kemuilua siis tällainen matalan kynnyksen ja ison naurun biletys!

Kiitos kaikille juhlijoille. You rock!

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

8 kommenttia:

 1. Hui mun korvaan tuo budjetti on jo tosi kova! Mutta kivannäköiset kemut olleet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vierasmäärän huomioon ottaen selvittiin aika pienellä minusta. :) Onneksi synttärit on vaan kerran (okei, meillä kolme) vuodessa, niin kehtaa vähän juhliakin välillä:)

   Poista
  2. Joo no meilläkin kolmesti ja joka kerta vielä useempana päivänä, mut yksiin juhliin kokonaisuudessaan menee meillä tuo vajaa satanen. Se siis sisältää kaverijuhlat ja 2-3 eri kattausta aikusia eri päivinä eli vieraita yhteensä noin 40. Mutta teen ite kaiken mitä suinkin voin ja ehkäpä tarjonta ei sit oo niin laaja tms. Hyödynnän pakkasesta marjoja ja teen semmosia juttuja joita saa kerralla paljon, kuten pellillisen piirakkaa jne. Kukin taaplaa tyylillään ja pääasia, että sankari viihtyy! :)

   Poista
 2. Kiitos vielä kerran tätäkin kautta! Ja ihania kuvia! 😊 kyllä niille lastenkemuille hintaa tulee vaikka kuinka yrittäisi mennä sieltä mistä aita on matalin ja vaikka leipoisikin itse. Meillä ainakin perus kauppareissu on n. 70-80€ vaikka ostaisi vaik edullisia perusjuttuja. Ja tähän toki lisäksi vielä pari "tämä vielä unohtui"-kauppareissua 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille, kun pääsitte paikalle, ihanat! <3

   Meillä menee aina joo sen 70 euroa kauppaan ja _aina_ jotain jää. Siis aina. Nytkin lähdettiin mökille ja kirjoitin Henkalle listan mukaan pakattavista asioista. No, gluteeniton jauhoseos, suolinukkaa korjaava maitohappobakteerijauhe ja burana jäi. Jes. :D

   Poista
 3. Oi ihania kuvia ja hauskan näköistä! ❤️

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköiset kemut teillä ollut! Lastenjuhlat on kalliita, joten yllättävän halvalla olette päässeet. Meillä on molemmilla tytöillä helmikuussa synttärit ja koska haluan olla reilu molempia kohtaan, molemmille pidetään omat juhlat. Siinä onkin joulun jälkeen budjetti aina aika tiukilla :D

  -Susanna / Colour Outside the Lines

  VastaaPoista
 5. Mikä ihana paita kuvassa olevalla imettävällä äidillä on! Mistäköhän löytäisi sellaisen itselleen?

  VastaaPoista