Social Media Icons

perjantai 19. kesäkuuta 2015

Raparperitanssia ja keskikesän juhlaa

3 kommenttia Share It:

Kun olin lapsi, isälläni oli tapana lähettää toisinaan työmatkoiltaan kortteja minulle ja veljelleni. Ja aina kun me kävimme ulkomailla tai edes mökillä, halusimme me mekin lähettää kortin jollekulle, yleensä kavereille tai pikkusiskolle. Se tuntui tärkeältä ja yllättäen muun aikuisille tulevan postin ohessa oli ihanaa saada jotain ihan omaa. Minulla on isän lähettämät kortit yhä tallessa, samoin vanhat slämärit ja päiväkirjat. Maisemakuvien toisella puolella oli yleensä arkisia huomioita, muutama sana vain.

"Terveiset Tukholmasta. Sataa ja tuulee. Kaikki on kallista. Vaalit  tulossa, jakoivat kadulla ruusujakin. Terv. Faija".

Joskus mietin, millaisen postikortin kirjoittaisin. Millaiset kuvat siinä olisi, mitä haluaisin sanoa ja kenelle sen lähettäisin. Jos lähettäisin nyt kortin, kirjoittaisin siihen näin:

Heipat mökiltä! 

Jos onni on matkassa, jatketaan tästä vielä itään, kauniiseen Pohjois-Karjalaan. Täällä ruoka on hyvää, sauna lämpimänä joka ilta. Lapset haluaisivat jo uimaan, simmarit ja uimarenkaatkin ovat pakattuna. Allu nousi seisomaan tukea vasten. Vesi on kylmää. Pojat kävivät kalassa, saivat kolme haukea. Isoimmat lapset kävivät tallilla mummin kanssa. Juhannusruusut ovat tänä vuonna vasta nupuillaan, taitaa tulla kylmä kesä. Sataa. Pitänee nostaa lippu salkoon sateessa ja skoolata sisällä, onhan juhannus, heh. 

Hauskaa juhannusta toivottelevat
Anna, Henkka & lapset

Seuraa Bloglovinissa, Facebookissa, Instagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

3 kommenttia:

  1. Whaat? Mites te tänne pohjois-karjalaan ootte eksyny? Saako udella että missä päin ootte :-) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekä minun että mieheni isovanhemmista osa on kotoisin Karjalasta ja muuttanut evakkona sitten tänne etelään, mutta osa suvusta asuu yhä edelleen sillä suunnalla, Enossa ja Joensuussa. Mies tekee sinne lisäksi harrastusretkiä, joten aika monta kertaa vuodessa lomaillaan Pohjois-Karjalassa. :) nyt ollaan vasta mökillä kaukana sieltä, mutta jos sää ja fiilis sallii, jatketaan matkaa sinne:)

      Poista