Social Media Icons

sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Päivä Joensuussa (eli minne mennä)

1 kommentti , , , , , , , Share It:
Kerroinkin aiemmin, että vietimme muutaman päivän Pohjois-Karjalassa mökkeillen, saunoen ja vähän kesäkaupunkejakin vilkuillen.
Yhtenä aurinkoisena kesäpäivänä teimme leikkitreffit ihanan Nosh-muikkelin Marikan kanssa Joensuuhun, ja voi pojat, aika ihana kaupunki se olikin! Liikuimme noin kilometrin säteellä keskustassa, joten kovin kattavaa mitä, missä, milloin Joensuu-survival kittiä en osaa antaa, mutta 450 kilometrin päästä tulleena, kamera kaulassa ja tukka länässä kulkeneena Suomi-turistina uskallan vinkata muutamasta meitä ihastuttaneesta jutusta.

Taitokortteli (Koskikatu 1) ihan keskustassa, josta löytyy ihania käsityöläispuoteja, lahjatavarakauppoja, putiikkeja sekä ihania pieniä kahviloita. Etenkin kahvilain hintataso yllätti hyvin positiivisesti: jättimäinen britakakkupalanen maksoi 3,5 euroa (ja samoissa hinnoissa olivat suuret suklaakakkupalat ja herkulliset viinerit - vaikkeivat olleet pakkasta nähneetkään!) ja koko perheen kahvikestitsemisen hinta jäi puoleen koto-Helsingin hilpeistä hinnoista.

Taitokorttelin sisäpihalta löytyy näin kesäaikaan vieläpä ihana polkuautorata kypäröineen, vaunuvaja lastenrattain kulkevalle sekä Pelastakaa lapset ry:n ylläpitämä, hulppea Perheentalo (josta kirjoitin tyhjentävämmin täällä), johon voi mennä lasten kanssa leikkimään, syömään, kahville, askartelemaan tai vaikka otattamaan kasvomaalauksen (ilmaiseksi!).

Tori ja Marttojen torikahvila. En ole eläessäni syönyt niin ihanaa riisipiirakkaa ja munavoita, kuin tuona kesäpäivänä söin. Kahden ja puolen euron hinta tuntui sekin ihan ookoolta, piirakat kun oli leivottu marttavoimin samana aamuna.

Tällä reissulla emme käyneet sisäleikkipaikassa Mukulakadulla, joka sijaitsee Pohjois-Karjalan museon yhteydessä, mutta suosittelen sitäkin. Mukulakatu henkii käsin kosketeltavaa nostalgiaa ja on toteutettu lapsekkaasti, hyvällä maulla kuitenkin. Me kävimme Mukulakadulla esikoisen kanssa hänen ollessaan reilun vuoden vanha, joten sinne voi suunnata ihan pienenkin taaperon kanssa. Meidän (suur-)perheeltämme reissu maksaisi 11 euroa, joten pidän sitä ehdottomasti hyvänä diilinä ja vaikka sadepäivän puuhana.

Vaan kertokaahan, oi joensuulaiset: missä päin keskustaa saa maksuttoman pysäköintipaikan ja reilummin aikaa kulkea ihmettelemässä paikallista kesämeininkiä? 

Seuraa BloglovinissaFacebookissaInstagramissa (@lapsellistablogi) tai Blogilistalla

1 kommentti:

 1. Maksuttomia (kiekollisia) parkkipaikkona on esim. kirjastolla ja urheiluhallin molemmin puolin. Lisäksi rantakadulla Taitokorttelista ja keskustasta "pois päin" on yleensä helppo löytää kiekollisia paikkoja kohtuullisen matkan päästä keskustasta.

  Sadepäiväksi suosittelen Mukulakadun lisäksi kasvitieteellistä puutarhaa, eli Botaniaa. Siellä on useita eri "ilmastoja", perhoshuone ja puhuva papukaija.

  Ruokapaikoista omat suosikkini ovat Hyve&Pahe, missä saa itse keräillä mieleisensä wokin. Lapsillekin voi saada oman edullisemman annoksen (sisältää jätskin!), mutta me on yleensä otettu salaattipöydästä kylmiä antipastoja, koska lapset eivät ikinä jaksa odottaa. Lapset rakastavat myös Surakan Baarin viikonloppubrunssia ("Äiti, mennään baariin"). Lapset (alle 5 v) syövät siellä ilmaiseksi ja aikuisillekin hinta oli vajaa 20 eur.

  Aiemmin Noljakassa oli kotieläinpiha Sinkkola, mutta se on nyt tainnut saada väistyä rakennustyömaan alta. Toivottavasti ensi kesäksi saadaan taas eläimet ja kotieläinpiha takaisin.

  Meidän lapset tykkäävät myös hengailla joenrannassa veneitä katselemassa. Rantaan on myös kuulema tullut paljon kahviloita (ja terasseja) eli sinne täytyykin suunnata seuraavalla reissulla.

  Jos keskustassa kaipaa uimapaikkaa ja biitsiä, niin Ilosaaressa on käsittääkseni ihan kiva uimaranta. Linnunlahdella sitten toinen hyvä lapsillekin sopiva biitsi, mutta sinne on hiukan matkaa keskustasta

  VastaaPoista